Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Matas-ekspedienter med handsker og visir - for alles skyld

Ekspedienter med visirer, afspritning af testere, ny skiltning og håndspritstandere er nu en fast del af den nye virkelighed, som man som Matas’ kunde og medarbejder møder i alle landets 270 butikker. Butikschef i Matas på Stengade i Helsingør, Henriette Streton, ses her i midten sammen med fra venstre Klara Marie Møller Larsen og Fatima Tokmaak. Foto: Lars Johannessen.
Matas gør coronatiltag permanente. Ekspedienter med visirer, afspritning af testere, ny skiltning oghåndspritstandere er en del af den nye virkelighed i Matas
Annonce

Næste gang du lægger vejen forbi en af landets Matas butikker skal du ikke blive overrasket over at møde en ekspedient med blå gummihandsker i færd med at spritte hylder, diske eller varer af, heller ikke hvis du ser ekspedient med fuldt visir i færd med at lægge make-up på en kunde.

Matas-kæden har nemlig gjort sine coronatiltag permanente, som en af de første store detailkæder i landet som led i indsatsen mod smittespredning permanent.

– Corona-virussen har gjort os alle meget opmærksomme på, hvor stor indflydelse vores adfærd har på risikoen for, at vi smitter hinanden, lyder det fra Henriette Streton, der er materialist og butikschef i Matas på Stengade i Helsingør for fem medarbejdere.
- Vi har allesammen været på kursus for at kunne yde tryg og sikker hjælp over for kunderne - og også for selv som medarbejdere at kunne føle os trygge på arbejde, forklarer Henriette Streton.


- Kunderne vil blandt andet opleve, at medarbejderne bærer visirer eller masker, når de får lagt makeup i butikken. Desuden vil der være skilte, der opfordrer til at få ekspedienterne til at spritte testere af før og efter brug, når en kunde for eksempel skal prøve en creme.

Henriette Streton, butikschef Matas på Stengade.


Alle 2.500 butiksmedarbejdere i Matas kæden har på skift været en tur på skolebænken, hvor de er blevet certificeret i ”Tryg og sikker butik” - et koncept som kæden har kørt i stilling som en af de første store kæder i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce