Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Mia er dyrenes mobile ven i nøden: Det har været en vild opstart

Der er mange kæledyr, der er mere trygge ved at blive tilset derhjemme end i en dyrlægeklinik, fortæller Mia Espersen. Privatfoto
Mia Espersen havde en forventning om, at det ville tage et år at etablere egen mobil dyrlægepraksis. Men det tog overraskende kort tid, fortæller den travle dyrlæge fra Snekkersten.

ARBEJDSLIV: Den første august i sidste måned, var det et år siden, at Mia Espersen åbnede egen mobil dyrlægeklinik på G.A Hagemanns Vej i Snekkersten. Et år der er gået over al forventning, fortæller den 43-årige dyrlæge.

- Det har været en vild opstart. Jeg troede, det ville tage et år at opbygge min egen klinik, og at det ville gå stille og roligt i starten. Men allerede efter tre måneder havde jeg susende travlt, og siden er det bare gået derudaf, fortæller Mia Espersen.

Folk er rigtig glade for, at jeg kommer ud til dem. Der er rigtig mange katte, der hader at køre i bil - og hunde der er utrygge og har dårlige erfaringer med at komme til dyrlægen

Mia Espersen

Det med at blive selvstændig havde været en drøm længe, fortæller Mia Espersen, som inden hun åbnede egen dyrlægepraksis var ansat på Københavns Dyrehospital. Tanken om at etablere sig som mobil dyrlæge, hvor ejere har mulighed for at få tilset deres kæledyr i eget hjem, var en ide, der opstod hen ad vejen - som en måde at etablere et tæt forhold til klienterne, fortæller hun. Derudover var Mia Espersen inspireret af en tidligere medstuderende, der også havde åbnet sin egen mobile dyrlægeklinik.

Annonce

- Jeg har længe drømt om at blive selvstændig dyrlæge, og havde gjort mig nogle tanker på forhånd om, hvordan det skulle være. Der er mange dyrlæger, der har det samme koncept med halvstore klinikker, som er specialiserede på flere områder. Jeg er inspireret af den måde, man var dyrlæge på i gamle dage, hvor man i højere grad tog ud til klienterne, fortæller hun.

Mia Espersen har ikke haft en eneste øv-dag på arbejdet siden hun åbnede egen dyrlægepraksis. Foto: Cathrine Wetlesen

Føler sig trygge

Det er særligt hunde og katte, der er Mia Espersens målgruppe, men hun tilser også marsvin og kaniner. Hun kører ikke blot ud til sine klienter, der er også mulighed for at tilse kæledyrene og udføre mindre operationer som steriliseringer, behandle mindre bidsår og fjerne knopper med videre på klinikken i Snekkersten. De store operationer overlader hun til specialister på området.

- Jeg henviser til de dyrlæger, der er specialister  på området. Den måde, jeg er dyrlæge på, kan sammenlignes lidt med at være praktiserende læge, hvor man henviser til dem, der er dygtigst på området, når det kræver en særlig indsats  i form af operation eller behandling, fortæller Mia Espersen.

Satsningen som mobil dyrlæge har vist sig at udfylde et stort behov. Det gælder både for kæledyrsejere uden mulighed for selv at transportere deres kæledyr i egen bil, men også

- Folk er rigtig glade for, at jeg kommer ud til dem. Der er rigtig mange katte, der hader at køre i bil - og hunde, der er utrygge og har dårlige erfaringer med at komme til dyrlægen. Når de endelig ankommer, er de fyldt med adrenalin, og det kan være svært at få dem til at falde til ro. De kan også opleve det som stressende at være i et venteværelse med andre dyr. Det er helt anderledes, når jeg møder dem hjemme. Her føler de sig trygge og rolige, fortæller Mia Espersen.

Annonce

Det rigtige valg

Mia Espersens oplevelse er, at hun særligt i sårbare situationer, hvor familien skal indstille sig på at sige farvel til deres elskede kæledyr, er med til at skabe nogle rammer, som gør det svære  bare en anelse lettere.

- Jeg har mange hjemmeaflivninger. Det giver god mening at kæledyret får fred derhjemme i trygge og kærlige omgivelser. Det gør altid indtryk at skulle aflive et dyr. Det er trist, fortæller hun.

På trods af bevægende og vemodige arbejdssituationer er livet som selvstændig dyrlæge det bedste arbejdsmæssige valg, Mia Espersen har truffet.

- Det er det helt rigtige. Jeg har haft mange arbejdsdage, hvor jeg har været træt og er gået ud som et lys om aftenen, men jeg har ikke haft en eneste øv-dag. Jeg er blevet taget godt imod. Alle har været så søde, lyder det fra dyrlægen.

Annonce

Woody kom til som patient

Mia Espersen har sammen med sin mand tre børn - to  i skolealderen, den yngste går i børnehave. Familien tæller også den langhårede dværggravhund Woody, som "kom til" ved et tilfælde.

- Woody startede med at være patient, han var meget syg dengang. På grund af særlige omstændigheder kunne han ikke komme tilbage til sin familie og skulle egentlig være videreformidlet. Men det kunne jeg ikke nænne, så vi valgte at beholde ham, fortæller Mia Espersen.

Mia Espersen behøver ikke altid slå google til, når hun skal finde vej til klienterne. Hun er vokset op i Snekkersten. Mia Espersen hedder i øvrigt Christine Vermund, som mellemnavn, og er søster til Pernille Vermund, folketingskandidat for Nye Borgerlige, der som bekendt også er lokalt bosat.

Annonce
Annonce
Indland

Akutberedskab har kendt til mistede 112-opkald i over to år

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Christina sagde ja til Jordi: Tredje gang er lykkens gang

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Suzanne frygter lukning: - Der er mange på Vapnagård, der vil få det rigtig svært

Lokalavisen Nordsjælland

Amanda vil gøre op med sundhedspres: Drop stramme kostplaner, træningsprogrammer og mærk naturen i stedet

Lokalavisen Nordsjælland

Åbent hus på Marienlyst Slot: Kom og hør hvordan den romantiske have skal genskabes

Lokalavisen Nordsjælland

Klumme: - Skal vi skynde os så meget, at vi taber vores hoveder?

Lokalavisen Nordsjælland

Soldaternes indsats bliver hyldet

Lokalavisen Nordsjælland

Amalie lever for livet under vandet: Vil gøre guldbras og rødhaj lige så sexede som pandaer

Lokalavisen Nordsjælland

Løb eller gå til fordel for kræftforskningen: - Vi er vilde med den nye lokalitet

Lokalavisen Nordsjælland

Billig datomad hitter: Vi er blevet markant bedre til at bekæmpe madspild

Lokalavisen Nordsjælland

Ny festival indtager Helsingør: - Det er på mange måder et hjertebarn

Lokalavisen Nordsjælland

Sådan kommer du i form efter sommerferien

Lokalavisen Nordsjælland

Sletten Havn inviterer til havnefest: Der er noget for alle

Lokalavisen Nordsjælland

Stort underskud for andet år i træk: - Vi er meget hårdt presset

Lokalavisen Nordsjælland

Center inviterer til genstartsfest:  Tak til alle vores loyale kunder for at støtte os i en svær tid

Lokalavisen Nordsjælland

Seniorformand efterlyser flere ældre, der vil presse politikerne:  - Vi har for lidt indflydelse

Indland

Kristian Hegaard stopper i politik efter grænseoverskridende adfærd: - Jeg har svigtet og fejlet

Lokalavisen Nordsjælland

Mia er dyrenes mobile ven i nøden: Det har været en vild opstart

Lokalavisen Nordsjælland

Fjumreår hele livet

Lokalavisen Nordsjælland

Tobias tryller med svampe: I år er et helt fantastisk

Lokalavisen Nordsjælland

Sådan er min perfekte sommerferie hjemme

Retssag

Bokseinstruktør vil knockoute Pernille Vermund i Retten i Helsingør 

Lokalavisen Nordsjælland

Værn om Helsingørs historiske bykerne: Vi har brug for en Godtfredsen

Annonce