Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Mie og Mikkel Hansen kæmper mod mobning: - Det er sindssygt, hvad folk finder på at skrive

Mie Hansen arbejder for håndboldstjernen Mikkel Hansens antimobbe-forening. Og der er rigeligt at tage fat på. Ikke mindst på internettet. Foto: Lars Johannessen
Håndboldstjernen Mikkel Hansen har oprettet en forening mod mobning, hvor han blandt andet sammen med søsteren Mie arbejder for at komme ondsindet drilleri til livs. Også den der foregår på internettet. På de sociale medier oplever verdensmesteren og hans familie ikke sjældent den hårde tone, hvis noget går galt på banen. "Sport skal være et fristed for alle, konstaterer Mikkel Hansen."

MOBNING: "Uhyggeligt at Egyptens bedste spiller hedder Mikkel Hansen", "send den gamle mand hjem", "Han er jo færdig. Utroligt at træneren ikke kan se det". Jo, reaktionerne på de sociale medier var mange, da Mikkel Hansen lavede en fejl mod Egypten i januars VM-kvartfinale, som var ved at koste de forsvarende verdensmestres videre deltagelse i turneringen. Danmarks bedste håndboldspiller måske nogensinde fik så hatten passede, og mange kommentarer var tilsyneladende ikke overvejet mange sekunder.

På internettet er der ikke langt fra tankerne til tasterne, og derfor er det ofte den umiddelbare reaktion, der bliver udbasuneret. En meget hård tone, som Mikkel Hansen som mangeårig topidrætsmand er vant til, men der er flere modtagere. Hjemme i Danmark sad hans familie og læste hovedrystende med.

- Det er sindssygt, hvad folk får sig selv til at skrive på internettet. Jeg har læst så mange ting om Mikkel, som jeg ved, ikke er sande, og som er helt urimeligt i forhold til, hvad han har præsteret i dansk håndbold. Han får simpelthen hadebeskeder fra folk, der overhovedet ikke kender ham. Mikkel læser det ikke, men jeg bryder mig ikke om det, og det gør mine forældre og søster da heller ikke, siger Mikkel Hansen søster, Mie.

Annonce

Træk vejret

Hun opfordrer til lige at trække vejret, inden man skriver på sociale medier om mennesker, man ikke kender.

- Jeg tror ikke, at de personer, der taler grimt om andre på nettet tænker ret meget over modtagelsen i den anden ende. Vi bør alle sammen tilstræbe at være den bedste udgave af os selv - at være gode mennesker over for hinanden. og det gælder både på arbejdspladsen, i skolegården og på internettet, siger Mie Hansen, der har følgende opfordring:

- Du skal kun skrive noget om en person på nettet, som du også vil være klar til at sige til vedkommende i et fysisk møde. Hvis vi tager Mikkel som eksempel, er der nok ikke ret mange, der til hans åbne ansigt vil fortælle ham, hvor dårlig han er til håndbold, konstaterer Mie Hansen med et skævt smil.

Hun arbejder med kommunikationen i foreningen 'MH24 - Mikkel Mod Mobning'. En forening den helsingoranske håndboldspiller har sat i verden for at "modarbejde mobning ved at øge tryghed og tolerance blandt børn og unge i sportslige, kulturelle og sociale fællesskaber".


Du skal kun skrive noget om en person på nettet, som du også vil være klar til at sige til vedkommende i et fysisk møde.

Mie Hansen, MH24 - Mikkel mod Mobning


De seneste uger er problematikken blusset voldsomt op, efter to piger i musikprogrammet X-factor fik med grovfilen på de sociale medier for præstationerne i fjernsynet.

- Det er jo helt uacceptabelt med den adfærd. Vi ved, hvor ødelæggende, det kan være for mennesker at blive udsat for mobning. I MH24 arbejder vi for at stoppe mobning i håndbold-foreningerne ved at komme ud til de unge med camps og klubbesøg, og selvom der er meget fokus på det fra skolerne og i klubberne, er der fortsat meget arbejde at gøre. Og her er online-kommunikation et vigtigt fokuspunkt, siger Mie Hansen.

Hun er sammen med storesøster Mette og storebror Mikkel opdraget af skolelæreren Helle og politimanden Flemming. Alle med kærlighed til håndbold og den gode tone.

- Vi går meget op i, at der bliver ført en god tone, og vi kan sagtens være meget uenige. Meget uenige. Det handler om gode manerer, og de er vigtige hjemme hos os, konstaterer Mie Hansen.

Annonce

Mikkel Hansen: Uacceptabelt

MH24's arbejde med at komme ud til unge mennesker sker i fællesskab med flere samarbejdspartnere som eksempelvis Kronprinsesse Marys fond.

Mikkel Hansen er ofte med på klubbesøg og deltager i camps, når hans antimobbe-forening 'MH24 - Mikkel Mod Mobning' rykker ud. PR-foto

- Gennem vores klubbesøg er vi løbende i kontakt med en masse klubber i hele landet, og de er superglade for de redskaber, som vi tilføjer deres værktøjskasse. Som træner skal du have mange kasketter på i dag. Du skal først og fremmest være fagligt dygtig, men du skal næsten i endnu højere grad kunne skabe et trygt, sjovt og lærerigt miljø, hvor der er plads til alle personligheder, samtidig med at fællesskab er nøgleordet til sejr, udtaler Mikkel Hansen.

- Det er ikke altid lige let, fordi sport betyder konkurrence, forskellige temperamenter, forskellige ambitioner og meget mere. Derfor er det vigtigt, at der er et stort fokus på at skabe god trivsel i foreningslivet, fordi lige nu stopper hvert 10. barn til en sportsgren på grund af mobning, og det er helt uacceptabelt. Sport skal udgøre et fristed, hvor der skal være højt til loftet og plads til alle, fortsætter håndboldstjernen.

Foreningens camp-karavane var i 2016 i Helsingør, hvor Mikkel Hansen blandt andet viste evnerne frem på barndommens hjemmebane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Annonce