Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Modeljernbanetræf på Danmarks Tekniske Museum

Annonce

Danmarks Tekniske Museum på Fabriksvej i Helsingør åbner dørene for en verden i miniformat, når museet slår dørene op til årets modeljernbanetræf i weekenden den 12. og 13. september kl. 10-17. Der loves som altid metervis af jernbaneskinner med sjov teknik, nye og gamle imponerende modeller af togmateriel, spændende landskaber og historiske stationsmiljøer og bygninger.

Til træffet kan man se modeljernbaneanlæg fra over 10 forskellige klubber og private udstillere. Modeltogene kører rundt i museets store haller. Der vil være alt fra små baneanlæg på 2x2 meter med masser af finurlige detaljer til kæmpe anlæg med mange tog og lange vognsæt.

Til træffet kan man også møde de mange entusiaster, der står bag modellerne og høre mere om, hvad de brænder for og hvordan de arbejder.

Museets eget minitog kører også hele weekenden, så man kan komme ud og få luft i håret og en sjov tur rundt på museets 800 meter lange togbane.

Modeljernbanernes detaljer udstråler det engagement og fantasi som modelbyggerne lægger i arbejdet, når de sammen og hver for sig kreerer de mange meter bane med bjerge, broer og byer. Flere af klubberne har også taget værktøjet med, og demonstrerer hvordan de helt små figurer bliver fremstillet med pincet og fingersnilde.

Alle museets aktiviteter bliver afholdt efter gældende Covid-19 retningslinjer, hvor der tages højde for pladskrav og god hygiejne til alle. Der er kun adgang med forudbestilt billet, som kan købes op museets hjemmeside. Børn under under 18 år har gratis adgang. Der er generelt god plads på museet, men retningslinjerne betyder at hvis nødvendigt vil der forekomme regulering af publikumsfærden og begrænsning af antal besøgende, så museumsoplevelsen bliver god og tryg for alle.

Museets eget minitog kører i øvrigt hele weekenden, så man kan komme ud og få luft i håret og en sjov tur rundt på museets 800 meter lange togbane.

Annonce
Annonce
Alarm112

To personer i kritisk tilstand efter bilulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce