Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Museer i Helsingør og Bjerringbro arbejder sammen: 'Et perfekt match'

Teo Juel Geer, til venstre, og Jens Refslund Christensen giver coronanæve på et godt fremtidigt samarbejde. Foto: Privat
Danmarks Tekniske Museum i Helsingør og Energimuseet i Tange ved Bjerringbro slår kræfterne sammen i et forsøg på at styrke hinanden.

KULTUR: Et perfekt match.

Det er, hvad direktør i Danmarks Tekniske Museum i Helsingør kalder deres nye samarbejde med Energimuseet i Tange ved Bjerringbro.

Således har museerne indgået en aftale, som sikrer, at de hver især kan hente inspiration fra hinanden i forhold til udstillinger og undervisningsforløb.

Annonce

- Energimuseet er optaget af mange af de samme områder som os. Derfor tog vi initiativ til at besøge hinanden og snakke om, hvordan vi kunne samarbejde, så vi kan få glæde af det, de laver og omvendt, siger Jens Refslund Christensen.

Undervisning

Helt konkret betyder samarbejdet, at Energimuseet har fået lov at få manualen for Danmarks Tekniske Museums kommende udstilling; Sort Energi og Grønne Håb.


Vi skal befrugte hinanden med det, vi hver især er gode til. Vi tror på samarbejde frem for konkurrence.

Jens Christian Refslund, direktør Dnmarks Tekniske Museum


Omvendt får Danmarks Tekniske Museum indblik i Energimuseets undervisningsforløb om, hvordan man kan lagre grøn energi - et undervisningsforløb, som er lavet i samarbejde med Aalborg Universitet og en række virksomhedspartnere.

- I stedet for, at man lukker sig omkring sig selv og ikke vil dele ud, rækker vi ud og hjælper hinanden. Ingen af os er verdens største organisation, men på den her måde kan vi begge blive lidt større, siger Jens Refslund Christensen.

Danmarks Tekniske Museum har en kæmpe samling af veteranbiler og fly. Foto: Privat
Annonce

Flere på vej

Af samme årsag er han særdeles glad for samarbejdet. Jens Refslund Christensen fortæller således, at han er overbevist om, at samarbejder på tværs af museumsbranchen er til gavn for alle. Af samme årsag er der flere samarbejder på vej.

- Men jeg kan desværre ikke løfte sløret for, hvilke der er tale om. De er ikke helt på plads endnu, men efter sommerferien tror jeg, vi kan præsentere flere samarbejder, siger han.

Ligeledes kunne Danmarks Tekniske Museum forleden præsentere deres nylige samarbejde med Forsyning Helsingør, som også inkluderer undervisningsforløb.

- Vi skal befrugte hinanden med det, vi hver især er gode til. Vi tror på samarbejde frem for konkurrence, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Arnes kolonihavehus har fire hjul, bliver trukket af en traktor og har solceller på taget: Arne tøffer Danmark rundt

Annonce