Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Natbjørnen Tjugga tager Japan med storm: Er strøget ind  på Amazons bestsellerliste for børnebøger

Emilie og Daniel Melgaard Jacobsen har stor succes med børneuniverset Tjugga. Foto: Torben Sørensen
Fortællingerne om Natbjørnen Tjugga og ræven Sally går sin sejrsgang i Japan.

HELSINGØR:  Det er lidt over en måned siden fortællingen om Natbjørnen Tjugga udkom på det japanske marked. Og det blev gjort med maner.


Grunden til at Tjugga er blevet så godt taget imod er, at den rammer ind i en tid med pædagogiske strømninger, hvor der er fokus på den mentale sundhed og længslen efter kærlighed og ro.

Emilie Elisabeth Meldgaard Jacobsen.


- Vores første udgivelse røg direkte ind på Amazons bestsellerliste og lå nummer 1 på børnebogslisten i Japan og nummer 22 blandt alle japanske titler. Det første oplag på 10.000 bøger blev udsolgt på få dage, fortæller Emilie Melgaard Jacobsen.

Overvældende

Sammen med sin mand Daniel Melgaard Jacobsen  står hun bag det stor-sælgende bog- og lydmeditations-univers om Natbjørnen Tjugga og Ræven Sally.

- Det er overvældende og uvirkeligt. Det er også spændende, at det netop er i Japan, at Tjugga hitter. Det havde vi ikke selv regnet med. Vi havde nærmere troet, at det var i Sverige eller det øvrige Norden, at der var en chance for at bøgerne ville sælge godt, fortæller Daniel Melgaard Jacobsen.

Om Natbjørnen Tjugga

Natbjørnen Tjugga og ræven Sally er et lyd-, video- og bogunivers med fokus på fortællinger og søvnmeditation for de allermindste.

Der er også udviklet en app, Tjugga App, som sidste år blev kåret til årets familieapp 2020 af børnibyen.dk.

Emilie Melgaard Jacobsen fik ideen til en lydmeditation om Tjugga for tre år siden.

Tjugga er et familieforetagende som bliver drevet af Emilie og ægtemanden Daniel Melgaard Jacobsen.

Der er også salg af merchandise, som Tjugge-bamser, plakater, lamper med videre.

Firmaet har aftale med 15 forhandlere herhjemme.

 Daniel og Emilie har lavet en aftale med et japansk forlag som har købt rettighederne til at udgive bøgerne.

Annonce

Rammer ind i en tid

Eventyret tog sin start for tre år siden, hvor Emilie sprang ud som iværksætter med sin første online lydmeditation om Natbjørnen Tjugga. Kort efter fulgte den første bog i serien om Tjugga, som nu tæller otte børnebøger. Der er også udviklet en prisvindende app, hvor man kan lytte til lydfortælling, såkaldt lydmeditation. Derudover tæller universet også salg af merchandise.

- Jeg tror grunden til, at Tjugga er blevet så godt taget imod, er at den rammer ind i en tid med pædagogiske strømninger, hvor der er fokus på den mentale sundhed og længslen efter kærlighed og ro, siger Emilie Melgaard Jacobsen.

Annonce

Sjovt at følge med

Parret som er forældre til William på syv år, Knud på tre og Bertha på et år, var inviteret til Japan i forbindelse med den første bogudgivelse. Men på grund af corona har parret måtte udsætte besøget til efteråret.

- Vi håber på, at det kan lade sig gøre. I mellemtiden er det sjovt at følge med fra sidelinjen hjemmefra. Der har været bragt indslag på flere tv-stationer, siger Emilie Melgaard Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Purunge vidner møder op retten: 15-årig dreng forsvarer sig mod anklager for voldtægt af mindreårig i Snekkersten

Lokalavisen Nordsjælland

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce