Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Ny kampagne skal sænke farten på cykelstierne

Helsingør Kommune vil gerne have flere cyklister på cykelstierne, men helst dem med god stil og styr på motionscyklen.

TRAFIK: Helsingør Kommune sætter sammen med Fredensborg, Furesø, Gentofte og Hørsholm kommuner fokus på de hurtigkørende cyklister. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

I hele april måned kan man derfor møde plakater med sloganet – God tur, god stil – på Strand- og landevejene i Nordsjælland. Pladsen på vejen kan være trang, og det stiller store krav, uanset om du er på fire eller to hjul. Derfor er det god stil at trafikanterne viser hensyn til hinanden.

- Med flere motionscyklister på veje og stier kan der opstå kamp om pladsen. Vi kan forhåbentligt afhjælpe nogle af problemerne ved at sætte fokus på en bedre trafikkultur, siger Christian Holm Donatzky, formand for by-, plan- og miljøudvalget.

Annonce

Flere borgere nævner, at hvis blot motionscyklisterne sænkede farten i byområder og brugte ringeklokken i stedet for at råbe, ville meget være vundet. Samtidig er der også behov for, at bilister viser mere hensyn til motionscyklisterne. Det handler dybest set om det, som folk oftest kalder for god opførsel eller ’god stil’ på vejene, oplyser udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Annonce