Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Ny ordning: Sådan får din gamle skraldespand et nyt grønt liv

Sådan kan de gamle plastik-beholdere fremover anvendes. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
Hvis du har en plastik-affaldsbeholder med hjul, som ikke længere skal bruges til dagrenovation, så kan du fremover fylde den med haveaffald og få den tømt ved husstanden.

HELSINGØR: Gennem de seneste uger har tusindvis af husstande i Helsingør Kommune fået nye affaldsbeholdere, som passer til den nye sorteringsordning.

De gamle beholdere står derfor og fylder i carporten eller i haven, og flere har nok planer om at køre en tur på genbrugsstationen for at skille sig af med dem - hvis de ikke allerede har gjort det.

Men inden du kasserer beholderne, skal du være opmærksom på, at de kan anvendes til et andet formål: Haveaffald.

Hvis du har en plastik-affaldsbeholder med hjul, som ikke længere skal bruges til dagrenovation, kan du fremover fylde den med haveaffald og få den tømt, når Forsyning Helsingør kommer for at hente haveaffaldet.


Vi vil gerne give kunderne en mulighed for at genbruge det materiale, de har i forvejen

Thomas Hag, Kommunikations- og Presseansvarlig hos Forsyning Helsingør.


Der skal ikke en haveaffaldssæk i beholderen - den bliver tømt direkte i skraldebilen.

Annonce

Hent et klistermærke

Det kræver dog, at du afhenter et klistermærke med påskriften ‘haveaffald’ på genbrugspladsen på Skibstrup Affaldscenter eller ved Forsyning Helsingørs hovedindgang på Energivej 25 i Helsingør. Klistermærket, som skal sættes midt på fronten af beholderen, kan afhentes inden for den normale åbningstid fra mandag den 12. april i uge 15.

- Vi vil gerne give kunderne en mulighed for at genbruge det materiale, de har i forvejen, siger Thomas Hag, der er Kommunikations- og Presseansvarlig hos Forsyning Helsingør.

Det er en god idé at vaske den gamle affaldsbeholder med vand og sæbe, for at fjerne støv og snavs, der hvor klistermærket skal sidde.

De gamle metalstativer kan også genbruges til opbevaring af haveaffald. Her skal man dog bruge haveaffaldssække, der skal stilles ud til afhentning til skel ved fortov eller vej, når bestillingsordningen for afhentning af haveaffald bruges.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Annonce