Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Nye begyndelser: En kæmpe udfordring at vende tilbage til en hverdag

Klummeskribent Trine Thi Lam er ungerådgiver for Headspace i Helsingør, hvor hun også bor. Foto: Torben Sørensen, Kalabas/dk.

Sommeren er på vej. Der er grønt over det hele, man kan købe danske jordbær, jeg mindes smagen af nye kartofler, og hvis man sidder i solen, så begynder det at varme i kinderne.


Ikke alle begyndelser er lige lette. Ikke alle trives i dét at navigere i noget nyt. Og sandheden er, at vi alle befinder os i en ny tilværelse og i en ny hverdag.

Trine Thi Lam, ungerådgiver, Headspace, Helsingør


Annonce

I min vindueskarm er min nysåede basilikum i gang med at pible frem. De små grønne blade vidner om en frisk start, på en ny begyndelse og på alle de smage, der følger med, når man skal prøve noget for første gang. Der er nogle af mine små basilikumspirer, der kommer til at klare sig bedre end de andre, men jeg giver dem alle en chance. Nogle gange handler det nemlig ikke om, hvor hurtigt du vokser, eller hvor fine dine blade er. Nogle gange handler det om at så et frø, give det en smule vand og så se, om det ikke kan vokse sig stort og stærkt. For ikke alle begyndelser er lige lette. Ikke alle trives i dét at navigere i noget nyt. Og sandheden er, at vi alle befinder os i en ny tilværelse og i en ny hverdag, hvor du skal huske dit mundbind, hvor gymnasieeleverne skal teste sig selv, og hvor vi i fællesskab skal lære, hvordan vi agerer i noget, der på én og samme tid er ukendt og vane.

Det har været en kæmpe udfordring for mig at vende tilbage til en hverdag, der er den samme og så alligevel overhovedet ikke. Og jeg hører også, fra de unge jeg møder i rådgivningen og mine venner og familie, at det er en følelse, som jeg ikke sidder og er alene med. Min hverdag plejede at bestå af rådgivning af unge, hyggelige og faglige samtaler med frivillige og rolige aftener med dem, som jeg elsker. Og det gør den egentlig stadig. Men med det ekstra tvist af afspritning, afstand i stedet for krammere og planlægning i forhold til, hvornår jeg kan se hvem, og hvordan det passer ind med coronatests. Jeg klager ikke. Den ekstra tørn tager jeg gerne. Fordi jeg er så heldig, at jeg har en skøn familie, en god leder og dejlige mennesker omkring mig, der støtter mig i, at nye begyndelser kan være svære. Og det er ikke alle, der har det privilegie at have nogen, der gladeligt løfter en ekstra meget op, når man trives, men også er med til at samle en op, når det er svært at finde sig til rette.

Jeg tror, at vi skal acceptere, at vi alle håndterer nye begyndelser anderledes. Og så kan det da godt være, at de andre ikke gør det på min måde, og at andre ser tingene på en helt anden måde, end jeg gør, men det går nok også. Der er plads til os alle, og livet er nu engang lidt lettere, når man ikke konstant skal påpege andres mangler, eller selv få smidt i hovedet, at man ikke reagerer, som man bør, når man bevæger sig ind i en ny fase af livet.

Jeg har lært, at man skal vande noget, før det vil gro. Man skal give det gødning og næring. Og det er det samme med mennesker. Du skal bygge dine nære op. Du skal booste dem og støtte dem i drømme, håb og – nå ja – hverdagen. Og så lige pludselig, når du mindst venter det, så ser du frøet spire. Du ser et lille, grønt håb. Og hvem ved, det kan jo være, at det vokser sig til en stor blomst en dag. Eller til lækker basilikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Arnes kolonihavehus har fire hjul, bliver trukket af en traktor og har solceller på taget: Arne tøffer Danmark rundt

Annonce