Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Ordrerne vælter ind: Rasmus og hans ansatte kan ikke følge med

Rasmus Aamann og hans ansatte har aldrig haft så travlt som det seneste års tid. Foto: Lars Johannessen
Der har været meget at se til de sidste fire år, men det seneste år er det gået helt amok. - Vi er i den situation, at vi ikke kan få kvalificerede folk nok. Vi søger med lys og lygte, fortæller Rasmus Aaman, indehaver af VVS-firmaet Lund Christensen på Støberivej i Helsingør.
Annonce

HELSINGØR: Tilskud til energirenovering, et ekstraordinært håndværkerfradag og hele situationen med corona. Der er flere forklaringer på, hvorfor Helsingør-firmaet Lund Christensen VVS har ordrebogen godt fyldt op.

- Vi har rigtig meget at se til. Der er især en stor interesse for at installere grøn energi i form af varmepumper som erstatning for gaskedel-, olie-, eller pillefyr. Og så laver vi også rigtig mange badeværelser. Derudover har vi en del spjæld-opgaver med udskiftning blandingsbatterier, radiatorventiler, toiletter med videre, fortæller Rasmus Aamann, indehaver af Lund Christensen VVS.


Vi har haft meget at se til de sidste fire år, men det har været helt ekstremt efter corona. Det er også det, jeg hører fra mine kollegaer

Rasmus Aamann


Annonce

Ekstremt efter corona

Det er især det seneste år, det er væltet ind med ordrer.

Håndværkerfradag eller energitilskud?

Det er muligt at søge om håndværkerfradag eller om et tilskud fra bygningspuljen under Energistyrelsen til en række energirenoveringer i sin helårsbolig. I mange tilfælde kan det bedst betale sig at søge et tilskud fra bygningspuljen, fortæller Rasmus Aamann.

- Vi gør vores bedste for at vejlede kunderne. Det kan i mange tilfælde bedst betale sig at få et energitilskud. Under alle omstændigheder skal man være klar over, at man kun kan søge et af tilskuddene, forklarer Rasmus Aamann.

- Vi har haft meget at se til de sidste fire år, men det har været helt ekstremt efter corona. Det er også det, jeg hører fra mine kollegaer, ja, hele håndværkerbranchen. Det handler om, at folk ikke har kunnet komme på ferie og lige så godt kan bruge pengene på at renovere deres bolig. Og så er det selvfølgelig også attraktivt med de tilskud, man kan få til udbedring af boligen, fortæller den 51-årige indehaver.

Annonce

Lange arbejdsdage

Travlheden betyder også, at Rasmus Aamann som selvstændig VVS-installatør med ni ansatte har ekstraordinær lange arbejdsdage på op til 12 timer.

- Jeg møder ind klokken halv syv, en time før mine ansatte, og ofte, når jeg er hjemme efter endt arbejdsdag ved en 17.30 tiden, åbner jeg for computeren senere på aftenen for lige at tjekke mailboksen og sende et par tilbud afsted, fortæller Rasmus Aamann.

Som andre inden for håndværkerbranchen er Rasmus Aamann på jagt efter kvalificeret arbejdskraft. Der er simpelthen ikke hænder nok til at sige ja til alle de ordrer, der strømmer ind.

- Jeg leder med lys og lygte. Det er rigtig svært at finde kvalificeret arbejdskraft, fortæller han.

Annonce

Sagde ja til en ny branche

Det er 15 år siden, Rasmus Aamann blev medindehaver af det 75 år gamle VVS-firma Vejen dertil udsprang af et bekendtskab med firmaets tidligere indehaver Mads Lund Christensen, som i dag er ansat i en deltidsstilling og snart runder 70 år. Det var Mads Lund Christensens far, der i sin tid etablerede firmaet.

- Det var Mads, der spurgte mig, om jeg ikke havde lyst til at købe mig ind. Han var på udkig efter en partner. På det tidspunkt var jeg ansat i det daværende Bdr. Dahl i Helsingør som repræsentant for Nordsjælland ( Rasmus var også tidligere ansat som filialchef i samme firma, red). Jeg kendte Mads gennem mit arbejde. Jeg syntes, det lød som en spændende mulighed og slog til, fortæller Rasmus Aamann.

Annonce

Lod sig omskole

Det førte til, at han lod sig omskole og efteruddanne til VVS'er og sidenhen tog en installatør-eksamen.

Der er også stor interesse for at få lavet nye badeværelser, fortæller Rasmus Aamann, som her er fotograferet i firmaets showroom.  Foto: Lars Johannessen

De sidste tre år har han været eneindehaver af firmaet. Og selv om han som selvstændig har lange arbejdsdage og arbejdsgiveransvar for ni ansatte, så er han glad for, at han traf beslutningen om at skifte fag og gå fra ansat til selvstændig.

- Der er ingen tvivl om, at man er meget mere bundet op som selvstændig end som ansat. Men ja, jeg er meget glad og tilfreds. Ikke mindst er jeg rigtig glad for alle mine dygtige ansatte, fortæller han.

Selv om Rasmus Aamann hele sit voksne liv har haft sit arbejdsliv i Helsingør, så bor han uden for kommunen i Nærum sammen med sin familie, som ud over hans kone består af tre børn. Sønnen Andreas på 27 år er gået i sin fars fodspor og er ansat i VVS-firmaet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce