Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Otte danseglade unge skal optræde over hele Europa

Så er det sat navne på de otte deltagere, som kan se frem til at optræde i det meste af Europa. Fra venstre mod højre ses: Ellinor Ødegård Staurbakk, Liva Spangegaard, Mie Rise Adrian, Sigrun Fritsch ( fra Pan.Optikum), Rune Nis Klenø, Emma-Mona Payami, Julijane Petruska (tidligere deltager i Power of Diversity 2015-18), Luka Fritsch (Pan, Optikum), AgátaŽeníšková(Prag), Aslaug Gravfort og Julia Kristoffersen (Helsingborg)
Otte unge kan se frem til at deltage i et storstilet fireårigt danseprojekt, som efter planen skal optræde i det meste af Europa.

PASSAGE Festival under Helsingør Teater er én af 14 partnere i det store internationale danse-og teaterprojekt People Power Partnership, som strækker sig frem til og med 2024.

Partnerne er festivaler og byer fordelt over 11 lande i Europa. Hver partner finder sammen med projektets leder, det Freiburg-baserede teater Pan.Optikum.

Ved en audition i marts blev de otte unge, der skal deltage i projektet, udtaget. De næste fire år  skal de sættes sammen på kryds og tværs for både at være med til at skabe forestillinger specifikt til hver enkelt by og festival og bagefter udvikle én stor forestilling, der skal turnere rundt til alle 11 lande, oplyser Helsingør Teater i en pressemeddelelse.

Annonce

Logistisk udfordring

Det er sin sag at gennemføre et projekt, der grundlæggende skal lade unge dansere fra hele Europa mødes på kryds og tværs i 11 forskellige lande til mere end 25 forskellige forestillinger over fire år. Det er ikke en mindre logistisk opgave at organisere dette midt i en pandemi. Ikke desto mindre er det faktisk lykkedes  at gennemføre en række sikre auditions de sidste par måneder i de forskellige lande, takket være en frygtelig masse COVID-19 tests, karantæneperioder, mundbind, meget små grupper af deltagere ad gangen i de enkelte lande – og en hel del kommunikation og koordination på kryds og tværs af Europa, oplyser Helsingør Teater.

Annonce

Lokal deltager

I alt bliver 106 unge dansere medskabere og performere i forestillingerne. Der har været stor interesse for at deltage blandt unge dansere, og ikke kun fra Danmark.

Blandt deltagerne er norske Ellinor Ødegård Staurbakk, der tog en god uge ud af sin kalender for at rejse til, deltage i og vende hjem fra audition til karantæne i Norge. Fra Helsingborg deltager Julia Kristoffersen. Det samme gælder Emma-Mona Payami, som oprindelig er fra Humlebæk og har været en del af både Ragnarock og Hamlet-festivalen tidligere.

Den første forestilling de otte unge skal deltage i bliver i forbindelse med PASSAGE Festival i juli 2021, sammen med en gruppe dansere fra Italien.

Power People Partnership er støttet af EU's Creative Europe program.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Annonce