Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Passage Festival blev job-inspiration: Stine og Sofie har fundet teaterforbindelsen

Stine Ebbesen er dramaturg og Sofie Kristiansen instruktørassistent på forestillingen "Lost communication", der er en del af årets Passage Festival. Foto: Claus Kjærsgaard
Stine Ebbesen og Sofie Kristiansen spiller en vigtig rolle bag kulisserne for forestillingen Lost In Communikation/Fænomentet Peer. De bliver ved med at vende tilbage til Passage-festival, der har været med til at præge deres karrierevalg.

HELSINGØR: For Stine Ebbesen startede flirten med Passage-festivalen for syv år siden, mens Sofie Kristiansen er med for første gang i år. Nu står de foran et bjerg af bøger med en rejseskrivemaskine på toppen. Bogbjerget ligger på scenen i Industriforeningens teatersal i ”Strien” i Stengade i Helsingør.

Her arbejder både Stine Ebbesen og Sofie Kristiansen bag kulissen på forestillingen "Lost Communication/Fænomenet Peer", der er en del af Passage Festival.

Mere kunstnerisk indhold

Titlen er på en måde lidt ironisk, for der er nærmest tale om en funden kommunikation med teaterverdenen for de to helsingoranere, der kommer fra hver sin baggrund.

Stine Ebbesen, der har opgaven som stykkets produktionsdramaturg er den af de to, der nu har et klarest billede af sine fremtidsplaner.

-Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde som dramaturg, og gerne med endnu mere kunstnerisk indhold, fortæller Stine, der er født i Helsingør. Familien flyttede til København da hun var syv år, og hun bosatte sig i Slagelse, da hun begyndte at læse engelsk og teatervidenskab i Odense. Nu bor hun igen i Helsingør.


Det var et meget udadvendt job med en stor kontaktflade. Lige fra samtaler med et meget stringent kontorpersonale i en lufthavn til at tale med en sydfransk kunster, der ikke forstår ret meget engelsk.

Stine Ebbesen


Stine Ebbesen begyndte som frivillig for Passage Festival i 2014 og har haft  projektansættelser i 2016, 2017, 2018 og 2019 på passagefestivalen.

Annonce

Koordinator

Undervejs har hun varetaget mange praktiske opgaver, for eksempel den ikke helt enkle opgave med at koordinere rejser og ophold for de udenlandske teatergrupper.

- Det var et meget udadvendt job med en stor kontaktflade. Lige fra samtaler med et meget stringent kontorpersonale i en lufthavn til at tale med en sydfransk kunster, der ikke forstår ret meget engelsk, fortæller Stine Ebbesen.

Sofie Kristiansen sørgede for at der kom teater på U/Nord og har nu fået chancen som instruktørassistent . Foto: Claus Kjærsgaard

For Stine har det ikke været rampelyset, der har tiltrukket hende, selv om hun allerede som barn blev indfanget af den magiske stemning, når hun sammen med forældrene så teater.

- Dengang havde jeg svært ved at forklare, hvad det var jeg synes var så magisk, fortæller hun i dag, hvor hun er kommet tættere på en definition. Og det er altså ikke at stå i forgrunden selv.

- Jeg kunne ikke drømme om at stå på scenen, slår hun fast. Men hun har opdaget, at det er hele produktionen, iscenesættelsen og flowet bag kulisserne, der for hende er magien. Derfor er hun med årene også blevet mere og mere involveret i den kunstneriske proces. Som dramaturg er hun tæt sparringspartner med instruktøren, og hun kommer med sine vurderinger af hvad der virker og ikke virker i alle mulige sammenhænge. Lige fra lyssætning over dialog til kulisser og den praktiske afvikling af forestillingen.

Annonce

Nye muligheder

Det har taget Stine lidt tid og forskellige opgaver at finde ud af, hvad hun gerne vil, men nu er hun til gengæld helt klar i mælet: Hun vil fortsætte af det kunstneriske spor hun allerede er i gang med.

Mens Stine Ebbesen er 32 år og helt afklaret, så er Sofie Kristiansen 19 år og stadig ret åben over for sin fremtid.

Stine Ebbesen har været aktiv i Passage Festival siden 2014. Foto: Claus Kjærsgaard

Sofie Kristiansen er i gang med et sabbatår efter sidste år at være blevet HTX-student på U/Nord. Her sørgede hun for at skolen for første - og måske eneste - gang fik en teaterforestilling. Det var en forestilling, som hun selv instruerede.

Sofie var egentlig meldt til en sommercamp hos Passagefestivalen, da hun fik tilbuddet om at blive instruktørassistent for forestillingen. Arbejdet har bekræftet Sofie i ,at det er i den kreative branche hun gerne vil arbejde, men det er ikke sikkert, at det bliver som instruktør. I løbet af arbejdet med "Lost in communication" har Sofie nemlig også fået lov til at arbejde med stykkets lydside, og den tekniske udfordring har givet hende nye muligheder.

- Jeg har fået øjnene op for en anden del af teatret jeg også er interesseret i, og kigger efter uddannelse i  den tekniske del, med lys og lyd.

Annonce

Ros til Charlotte

Fælles for de to er, at de ikke har noget ønske om at stå på scenen, og så spiller instruktøren Birgitte Christensen en stor rolle for dem begge.

- Vi arbejdede begge sammen med Brigitte Christensen på forestillingen Lyden af os efteråret 2020 og det er på den baggrund at hun i foråret 2021 kontaktede os begge angående denne forestilling, Lost in communication.

Stine Ebbesen og Sofie Kristiansen arbejder bag kullisserne under Passage, selv om det kun er for fotografen at de sidder så stille. Foto: Claus Kjærsgaard

Sofie lægger ikke skjul på, at hun synes at hun har fået en stor chance ved at arbejde sammen med Stine og Birgitte Christensen, der er instruktør.

De to helsingoranere er blevet ført sammen af Passage-festivalen, og de vil nok helt sikkert være med igen næste år. Men stadig bag kullisen.

Annonce
Annonce
Indland

Akutberedskab har kendt til mistede 112-opkald i over to år

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Christina sagde ja til Jordi: Tredje gang er lykkens gang

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Suzanne frygter lukning: - Der er mange på Vapnagård, der vil få det rigtig svært

Lokalavisen Nordsjælland

Amanda vil gøre op med sundhedspres: Drop stramme kostplaner, træningsprogrammer og mærk naturen i stedet

Lokalavisen Nordsjælland

Åbent hus på Marienlyst Slot: Kom og hør hvordan den romantiske have skal genskabes

Lokalavisen Nordsjælland

Klumme: - Skal vi skynde os så meget, at vi taber vores hoveder?

Lokalavisen Nordsjælland

Soldaternes indsats bliver hyldet

Lokalavisen Nordsjælland

Amalie lever for livet under vandet: Vil gøre guldbras og rødhaj lige så sexede som pandaer

Lokalavisen Nordsjælland

Løb eller gå til fordel for kræftforskningen: - Vi er vilde med den nye lokalitet

Lokalavisen Nordsjælland

Billig datomad hitter: Vi er blevet markant bedre til at bekæmpe madspild

Lokalavisen Nordsjælland

Ny festival indtager Helsingør: - Det er på mange måder et hjertebarn

Lokalavisen Nordsjælland

Sådan kommer du i form efter sommerferien

Lokalavisen Nordsjælland

Center inviterer til genstartsfest:  Tak til alle vores loyale kunder for at støtte os i en svær tid

Lokalavisen Nordsjælland

Stort underskud for andet år i træk: - Vi er meget hårdt presset

Lokalavisen Nordsjælland

Sletten Havn inviterer til havnefest: Der er noget for alle

Lokalavisen Nordsjælland

Seniorformand efterlyser flere ældre, der vil presse politikerne:  - Vi har for lidt indflydelse

Indland

Kristian Hegaard stopper i politik efter grænseoverskridende adfærd: - Jeg har svigtet og fejlet

Lokalavisen Nordsjælland

Mia er dyrenes mobile ven i nøden: Det har været en vild opstart

Lokalavisen Nordsjælland

Fjumreår hele livet

Lokalavisen Nordsjælland

Tobias tryller med svampe: I år er et helt fantastisk

Lokalavisen Nordsjælland

Sådan er min perfekte sommerferie hjemme

Retssag

Bokseinstruktør vil knockoute Pernille Vermund i Retten i Helsingør 

Lokalavisen Nordsjælland

Værn om Helsingørs historiske bykerne: Vi har brug for en Godtfredsen

Annonce