Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Politiet om stribevis af indbrud: - Stigningen er ikke voldsom nok til drastiske ændringer

Sådan ser Niclas Buhls varebil ud, efter ruden blev knust og værktøjet stjålet. Foto: Lars Johannessen
Nordsjællands Politi forventer, at det er de samme gerningsmænd, som i den seneste uge har begået indbrud i flere varebiler.
Annonce

112: Det bugner med frustrerede håndværkere, elektrikere og andre fagfolk i Helsingør, der er blevet til ofre for den lange række af indbrud i varebiler, som har præget kommunen.

Hos Nordsjællands Politi er man opmærksomme på situationen, som de kalder svær.

- Vi har lagt mærke til, at det især i den seneste uge er taget til. Men tager vi de sidste måneder, ligger vi ikke over normalen, forklarer politikomissær Henrik Sejer og fortsætter:

- Vi tager det dybt seriøst, men de her indbrud er svære at opklare, medmindre man tager folk på fersk gerning.

Annonce

Ingen drastiske ændringer

Henrik Sejer forklarer, at det med al sandsynlighed er de samme gerningsmænd, som i den seneste tid har raseret i og omkring Helsingør.

- Vi har højst sandsynligt at gøre med folk, som ikke kommer fra byen, men som for tiden har udset sig Helsingør som mål, forklarer politikommissæren.

- Fanger vi dem ikke, inden de er væk, er det svært.


Det er ikke nok til drastiske ændringer. Men hver dag sidder vi og overvejer, hvordan vi fanger dem

Henrik Sejer, politikommissær


Henrik Sejer forklarer, at der er mange omstændigheder, som afgør, hvor stor en prioritet indbruddene i varebiler får.

Hver dag vurderer de, hvad der er vigtigst, og til trods for, at indbruddene i den sidste uge er taget til, ser han ingen grund til en markant fornyet strategi.

- Det er ikke nok til drastiske ændringer. Men hver dag sidder vi og overvejer, hvordan vi fanger dem. Ud fra vores idé om, hvor de slår til næste gang, laver vi oplæg til vores kørende patruljer og beder dem om at være opmærksomme, forklarer han.

Annonce

Overvågning

Henrik Sejer forklarer, at de laver en individuel vurdering, hver gang de modtager en anmeldelse. Alt efter omstændighederne tager de ofte ud og sikrer de spor fra gerningsstedet, som kan hjælpe dem på rette vej.

- Og så taler vi med dem om, hvad de selv kan gøre for at give tyvene svære betingelser. For eksempel at parkere sin bil med bagsmækken klods op af noget, hvor der er meget lys eller tæt på huset, hvor de bor, siger politikommissæren.

Også privat overvågning er Henrik Sejer åben over for. Dog er målrettet overvågning opsat af politiet ikke en mulighed, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce