Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Purunge vidner møder op retten: 15-årig dreng forsvarer sig mod anklager for voldtægt af mindreårig i Snekkersten

En 15-årig dreng er tiltalt for at have voldtaget en 14-årig pige i drengens hjem i Snekkersten. Der ventes at falde dem i eftermiddag. Foto: Torben Sørensen
Vidner helt ned til 14 år gamle afhøres i retssag, hvor såvel den formodede gerningsmand som offeret er meget unge

SNEKKERSTEN: Den 14-årige pige skulle have skreget “stop” flere gange, da en 15-årig dreng ifølge politiet tvang hende til at have sex med sig i drengens hjem i Snekkersten uden pigens samtykke. Det skete om natten den 24. januar i år.

Men hendes afvisninger og modstand afholdt ifølge tiltalen ikke den 15-årige fra at voldtage pigen og gennemføre et fuldbyrdet samleje med hende.

Sagen bliver lige nu ført for retten i Helsingør, hvor vidner helt ned til 14 år bliver afhørt. Der ventes  at falde dom i sagen torsdag eftermiddag.

Annonce

Nægter sig skyldig

I retten har har den 15-ørige fastholdt at pigen var med på ar dyrke sex med ham. Men i retten fortalte en af de tre drenge fra aftenen, at pigen havde sagt, at den 15-årige dreng, som hun havde været alene sammen med i et værelse, havde voldtaget hende.


Hun sagde "stop, stop," når han gjorde tilnærmelser til hende i løbet af aftenen.

14-årigt vidne


Hun gentog det da hun var kommet hjem.  Den følgende mandag blev den 15-årige anholdt af politiet, og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør med krav om varetægtsfængsling. Han blev konfronteret med sigtelsen, og drengens beskikkede advokat lod dommeren vide, at hans klient nægtede sig skyldig.

Dommeren afsagde kendelse om varetægtsfængsling af den sigtede i 14 dage. Han blev dog løsladt et par dage senere. Senere er der ført en tiltale for besiddelse af børneporno til anklageskriftet. Også den nægter den tiltale sig skyldig i

Annonce

Ikke i tvivl

I retten blev flere unge vidner fra personkredsen omkring det 14-årige offer og den tiltalte dreng ført som vidner.

En af dem fortalte, at hun ikke var i tvivl om, at hendes veninde blev voldtaget under sammenkomsten i lejligheden på Klyveren i Snekkersten.

- For ellers ville hun ikke sige det. Hun sagde "stop, stop," når han gjorde tilnærmelser til hende i løbet af aftenen, sagde den 14-årige veninde i videoafhøringen. Til sidste endte den 15-årige og den mindreårige pige oppe i et værelse, hvor hendes veninde flere gange dukkede op for at se til hende. Hun havde aftalt med de tre andre i deltagere at de skulle rykke sammen om veninden, så hun ikke rodede sig ud i noget.

Efter at den 14-årige var blevet hentet af sin mor i de tidlige morgentimer fortalte hun, at hun havde haft sex med drengen mod sin vilje.

Helsingør Dagblad følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Et socialt eksperiment? Den eneste grund til, at vi har siddet og slidt med hjemmearbejdet i et år er coronavirussen.

Annonce