Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Marsvinesafari på højkant: Tag på quiz-tur på havnen med Øresundsakvariet

Formidlingsguide Grete Jensen, tv, og dyrepasser-elev Katinka Andersen fra Øresundsakvariet har arrangeret en gåtur-quizz på Helsingør Nordhavn for hele familien. Og der er skam en god præmie til vinderen – en billet til en af sommerens marsvinesafarier på sundet.

NATUR-QUIZ: Var det noget med en familie-gåtur på en lille halv times tid på Helsingør Nordhavn? Så har Øresundsakvariet arrangeret en quizz, som man kan løses mens man går på molerne.

Øresundsakvariet har spredt 16 enkle spørgsmål om fisk og livet i og omkring sundet. Spørgsmålene er sat synligt op på Nordhavnens moler, og de 16 poster er markeret tydeligt på et kort.

Annonce

VI savner publikum

- Vi glæder os som små børn til at vi igen kan åbne akvariet. Vi savner publikum, lyder det fra akvariets formidlingsguide Grete Jensen og dyrepasser-elev Katinka Andersen, der i mellemtiden har sat gang i quizz-turen. Og der er skam lagt madding ud til deltagerne i den lille gå-quizz.

- Som madding udlodder vi 1 stk. billet til en af sommerens marsvinesafarier, som er en sejltur i akvariets store båd. Turen går ud på sundet til de små legende og springende delfiner. Så test din viden og bliv klogere på fiskene og livet i og omkring Øresund ved at deltage i den sjove quiz. Vi har placeret de 16 poster rundt omkring på Nordhavnen. Find posterne ud fra kortet og svar på spørgsmålene, lyder det fra Øresundsakvariet.

Annonce

Sådan deltager du i quizzen

Man kan gå forbi Øresundsakvariets hovedindgang og finde vejledning og kort – evt. kan man tage et foto med mobiltelefonen af kortet – og så er det ellers bare at finde de 16 poster, som er tydeligt markeret på kortet. Alle posterne er på Helsingør Nordhavn, og det spiller ingen rolle i hvilken rækkefølge man finder posterne.

- På hver post er der et spørgsmål med 3 svarmuligheder. Når man vælger sit svar på spørgsmålet, noterer man bogstavet, som står der.

- Når man har fundet alle 16 poster og samlet bogstaverne sammen, skal de sættes i rækkefølge eller rettere: Hvad der skal stå? Bogstaverne danner tilsammen et ord på 16 bogstaver.

Man skal sende løsningsordet på oresundsakvariet@bio.ku.dksammen med sit navn. Vi skal bare have svaret senest d. 6. april, men så deltager man også i lodtrækningen om 1 stk. billet til en af de populære marsvinsafarier i sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Annonce