Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Rasmus og Cecilia takker af efter 16 sæsoner i Hornbæk: -Vi stopper mens det stadig er sjovt

Efter 16 år siger Rasmus og Cecilia Engeborg farvel til Cafe Hornbæk Strand.  Foto: Lars Johannessen
Restauratør-parret Rasmus og Cecilia Engeborg har solgt Cafe Hornbæk Strand efter 16 sæsoner. Det har været en vemodig, men rigtig beslutning, fortæller de.

HORNBÆK: Det var ellers meningen, at Rasmus og Cecilia Engeborg skulle slutte af med en festlig og coronasikker afslutning med julemad og siddende koncert for gæsterne. Men den plan røg i vasken, da regeringen indførte restriktionerne tilbage i december.

- Det var med ekstra stor beklagelse, vi måtte aflyse. Det skulle have markeret vores afslutning på en god og festlig måde, fortæller Rasmus Engeborg.


Annonce

Hvem husker ikke Rosignol ( Det Fedtede Hjørne, red.) med grillkyllingerne i vinduet, og den legendariske værtinde Birgit, som vi husker som folkeligheden i egen person.

Rasmus Engeborg


Det hele værd

I stedet har parret kunnet holde en god og lang juleferie. For overdragelseskontrakten er skrevet under. Og alt er på plads. Men beslutningen er ikke sket uden overvejelser. For når man som Rasmus og Cecilia Engeborg har lagt så mange arbejdstimer i at drive sit eget sted, er det ikke bare noget, man gør uden videre.

- Vi er de sidste aktive restauratører, der er tilbage, fra dengang vi startede. Der kommer let nostalgiske flashbacks, når man tænker på tiden, der er gået. Hvem husker ikke Rosignol ( Det Fedtede Hjørne, red.) med grillkyllingerne i vinduet og den legendariske værtinde Birgit, som vi husker som folkeligheden i egen person. Den sjæl har vi forsøgt at genskabe på vores egen måde i de mange år, vi har været en del af Hornbæk om sommeren, fortæller Cecilia Engeborg.

- Cafe Hornbæk Strand har igennem årene dannet ramme for fantastiske stunder og oplevelser, sammen med mennesker man møder og lærer at kende på helt forskellige måder. Lige fra at vide at Per vil have en halv fadøl til at huske, at Susanne vil have husets hvidvin, og veninden hellere drikker rosé, til at høre fortællinger om deres oplevelser og livssyn. Det er netop de øjeblikke, som gør, at man ofte glemmer, at man har en 14 timers arbejdsdag og bare må konstatere, at man i forhold til de menneskelige relationer er privilegeret som cafe-ejer. Det er det hele værd, fortæller Rasmus Engeborg.

Annonce

Ufrivilligt tilbage

Restauratør-parret har drevet restauranten på hjørnet fra 2002 til 2008, hvorefter de tog en pause "på grund af børn og andre aktiviteter", som de gerne ville prøve af. I 2012 vendte parret, uden de selv havde planlagt det, tilbage, da stedet, der dengang hed Cafe De Place, gik konkurs. Rasmus og Cecilia Engeborg overtog driften med kort varsel og ændrede navnet til Cafe Hornbæk Strand. Det blev ledsaget af et nyt madkoncept.

Rasmus Engeborg, som selv har arbejdet som udøvende musiker,  besluttede at indføre livemusik. Det gjorde på kort tid Café Hornbæk Strand til et populært spillested.

- Det lå lige til højrebenet at samle et husband og arrangere livekoncerter, da der ikke var meget musik tilbage i byen, efter det gamle diskotek og spillested Paradiset var lukket ned, fortæller han.

Annonce

En succes blev født

Det var i den forbindelse bandet Hornbæk Almost Stars blev født. Bandet bestod af kendte og halvkendte musikere som igennem syv sæsoner har underholdt og optrådt med navne som: Bobo Moreno, tidligere Shubidua-musikere som Claus Asmussen og Michael Hardinger. Den dansk-amerikanske countrydronning Tamara Rosanes, Aske Jacoby, Poul Halberg og mange andre kendte navne har i tidens løb improviseret sig gennem diverse sange.

- Under konceptet "fri entre" har musikken været et fast kulturbidrag til hele området. Der har altid været masser af glade og musikelskende publikummer, som trofast har gæster Café Hornbæk Strand om sommeren, hvor der er blevet afholdt mellem 25 og 30 koncerter hvert år, fortæller Rasmus Engeborg.

Annonce

Open air dans

Rasmus og Cecilia Engeborg fik også ideen til det musikalske tiltag " Open Air Dancing", som opstod  i 2012 i forbindelse med Hornbæks Uge 30-begivenhed, i folkemunde kaldet Hornbækugen.

- Vi kunne se, at der manglede noget for den unge generation i byen. Det ellers udmærkede musikprogram havnefesten kunne tilbyde var målrettet det voksne publikum, og derfor ville vi lave noget for de unge med DJ's og fest under åben himmel, fortæller Rasmus.

Tiltaget blev hurtigt en succes og antallet af gæster har ifølge parret "langt overgået havnefestens besøgstal". Men det har aldrig været et parameter, at konkurrere, understreger de.

- Vi er ret stolte over at have været med til at skabe en festlig tradition. Det er en tradition, som vil fortsætte, selv om vi ikke længere er med, siger Rasmus.

Annonce

Tag ansvar

Parret har et ønske, ledsaget af en opfordring til madmarkedet på den anden side af gaden ved Det Fedtede Hjørne.

- Vores bedste bud er, at folkene overfor tager ejerskab for arrangementet. Det har de uden tøven forsøgt at gøre de seneste år. Vi har bare kunnet spillet højere end dem og på den måde styre festen, fortæller Rasmus Engeborg.

Café Hornbæk Strand er et populært mødested om sommeren. Privatfoto

Restauratørparret henviser til, at madmarkedet i forvejen "konkurrerer mod byens restauranter på mange måder".

- Derfor er der forståeligt nok opstået et lidt anstrengt forhold mellem en del af de etablerede spisesteder og dem de seneste år, siger Rasmus Engeborg.


Vi klarer os fint, men de mange restriktioner har altså taget noget af glæden og fornøjelsen væk.

Rasmus Engeborg


Når man som Rasmus og Cecilia Engeborg har lagt så mange arbejdstimer i at drive sit eget sted, er det ikke bare noget, man gør uden videre.Privatfoto
Annonce

Corona tog noget af glæden

Den verserende coronapandemi har ikke gjort situationen lettere som restauratør i Hornbæk, fortæller de.

- Det er ikke corona, der er årsagen til vores beslutning om at takke af. Vi klarer os fint, men de mange restriktioner har altså taget noget af glæden og fornøjelsen væk. Det er både frustrerende og svært at drive sommerrestaurant, når vi i forvejen har så få uger til at få årsomsætningen i hus, siger Rasmus Engeborg.

- Vi stopper hellere, mens det stadig er sjovt, og netop derfor overlader vi stedet til nye folk som vil sætte deres personlige præg i det nye år. Vi vil gerne rette en stor tak til vores dejlige personale og alle vores gæster igennem årene for at have gjort vores café og mødested om sommeren til noget helt særligt. Vi vil savne jer utroligt meget, siger Cecilia Engeborg.Privatfoto

Med en lokal køber på hånden, som kender stedet, var tiden inde til at afhænde spise- og spillestedet.

- Vi stopper hellere, mens det stadig er sjovt, og netop derfor overlader vi stedet til nye folk som vil sætte deres personlige præg i det nye år. Vi vil gerne rette en stor tak til vores dejlige personale og alle vores gæster igennem årene for at have gjort vores café og mødested om sommeren til noget helt særligt. Vi vil savne jer utroligt meget, siger Cecilia Engeborg.

Annonce

Lokal overtager

Rasmus og Cecilia Engeborg bor i Helsingør. Han har i en årrække sideløbende med driften af Cafe Hornbæk Strand haft en selvstændig  virksomhed som forhandler af musikinstrumenter. Hvad der mere skal ske, har Rasmus Engeborg ikke lagt sig fast på endnu.

Cecilia Engeborg arbejder som afløser på Hornbæk Hus. Derudover har hun fået lovning på en stilling i Marienlyst Strandhotels spa-afdeling, når hotellet, som i øjeblikket er omfattet af coronarestriktioner, åbner igen.

- Cecilia kan ikke helt slippe Hornbæk. Det bliver også lidt svært for mig. Det er mange år, siger Rasmus Engeborg.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Ellemann på tagryg gav pote: Simon hyldet for revygennembrud

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Puls 3060 klar til "skolestart": - Vi presser ingen og der er plads til alle

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Passage Festival blev job-inspiration: Stine og Sofie har fundet teaterforbindelsen

Lokalavisen Nordsjælland

80 års hjælp: Fra udsatte mødre til blomstrende haver

Lokalavisen Nordsjælland

Ulrikas fornemmelse for detaljer har 16.000 følgere

Lokalavisen Nordsjælland

Nanna skriver sig ud af mørket: - Unge er bedre til at være åbne om angst og depression

Lokalavisen Nordsjælland

Efter Kystbanekaos lørdag: - Hellere en hurtig halvkorrekt  besked end at lade folk vente længe på at få noget at vide

Lokalavisen Nordsjælland

Se videoen: Iransk krigsskib sejlede forbi Helsingør i nattens mulm og mørke

Lokalavisen Nordsjælland

Færre kystbanetog til tiden: For første gang i over et år betaler DSB kompensation til pendlerne

Lokalavisen Nordsjælland

'Vi ved ikke, hvorfor det går langsommere': 90.000 ledige vaccinationstider i Region Hovedstaden

Lokalavisen Nordsjælland

Alice har slidt sålerne ned, og hun er ikke den eneste: Lokalafdeling for gå-entusiaster er vokset markant

Lokalavisen Nordsjælland

Bag kulissen: Sammenhold i ridelejren

Lokalavisen Nordsjælland

'Det kan I sgu gøre bedre': Heftig debat om fremmødet til håndboldherrernes afsked

Lokalavisen Nordsjælland

Oprustning i kampen mod bandemiljøet: Sådan vil Helsingør få færre unge kriminelle

Lokalavisen Nordsjælland

Læsernes reaktioner efter trafikulykke i farligt kryds: Lav rundkørsel, sæt bump op  eller opfør jer bedre i trafikken

Lokalavisen Nordsjælland

Populær invasion: Vikingerne vender tilbage næste år - og denne gang bliver de ikke overrasket

Lokalavisen Nordsjælland

Svenskerne snød Helsingør-talenter for EM-bronze

Lokalavisen Nordsjælland

Efter kaotisk lørdag for Nordsjællands togrejsende: Søndag  kører togene igen normalt

Alarm112

Cyklist har mistet livet i ulykke med lastbil

Lokalavisen Nordsjælland

I år er Kronborg ekstra dansk - og der tjekkes: - Er I sikre på, at I ikke er svenskere?

Alarm112

Kørte dobbelt så stærkt som tilladt: Politiet snupper flere biler fra fartsyndere på motorvej

Lokalavisen Nordsjælland

Beboere i Søstræde: - Lukker Old Irish Pub? Hvor er det fantastisk

Lokalavisen Nordsjælland

Tiden der blev væk: Tid er et elastisk begreb, den kan gå langsomt og under de rette - eller forkerte betingelser – føles skrækkelig uendelig

Annonce