Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Restaurantdrømmen brast: Kæmpeinvestering tabt på gulvet

Krua Siam fik en kort levetid. Foto: Lars Johannessen
Erhvervsmægler har forsøgt at skaffe en ny lejer til restauranten for ejeren i mere end 7 måneder.

HELSINGØR: I begyndelsen af 2019 slog den thailandskfødte Udon Prommart dørene op til sin thairestaurant Krua Siam på Torvegade ved Axeltorv i Helsingør.

Alle sejl var sat til. Udlejer bekostede et førsteklasses køkken og Prommart selv smed en formue i genindretningen af restaurationslokalerne, der havde stået tomme siden indehaverne af den tidligere restaurant Lemon Grass forlod stedet i 2016.

Nu står de tomme igen - og det har de faktisk gjort siden midten af 2020. Erhvervsmægler Steen Boldsen har forsøgt at skaffe en ny lejer til restauranten for ejeren, Belvedere Ejendomme, i mere end 7 måneder, men lokalerne står fortsat ledig.

Annonce

Gennemgående renovering

Selv om udlejeren havde givet Udon Prommart gode betingelser med hensyn til lejeudgifterne efter coronaudbruddet, så gav restauratøren til sidst op.

- Krisen varede for længe. Det er bittert, og jeg har tabt en masse penge, men der er ikke noget jeg kan stille op, siger Udon Prommart til Helsingør Dagblad fra sit domicil i Helsingborg.

Anpartsselskabet bag restauranten D-Siam er tvangsopløst. Det blev stiftet sammen med direktøren for Sushi Taro IVS på Svingelport i Helsingør, Sunisa Sripool.

Prommart havde ellers brugt mere end et halvt år og halvanden millioner kroner på at sætte restauranten i stand, så han og hans stab kunne servere autentiske thairetter for deres gæster.


Krisen varede for længe. Det er bittert, og jeg har tabt en masse penge, men der er ikke noget jeg kan stille op

Udon Prommart, ex-restauratør


Lofter blev revet ned og beklædt med massive egetræslister, vægge blev flyttet og erstattet af stålforstærkede søjler med lige så tykke og solide egetræsplanker.

Corona lagde drømmen om Krua Siam i ruiner. Foto: Lars Johannessen

Der blev trukket nye el-ledninger overalt, og køkkenet blev forsynet med splinternyt inventar og maskiner i rustfrit stål. Borde og stole hentede Prommart hos udvalgte italienske leverandører.

- Jeg tåler ikke andet, end det perfekte, sagde han dengang, håbet stadig var lysegrønt.

Annonce

Driver virksomhed i Sverige

Den fallerede restauratør havde en god baggrund. Han er uddannet designer fra Rajamangala University of Technology Isan i Thailand og ved siden af etableringen af Krua Siam drev i begyndelsen af 2019 også en hoteldesignervirksomhed D-Thai Design  i Helsingborg, som han stadig står for. Ifølge Boldsen har han ikke efterladt ubetalte regninger til udlejeren i kølvandet på sin sortie.

Skulle andre være interesseret i at forsøge sig med en ny restaurant på den gode beliggenhed i hjertet af Helsingør kan vi fortælle, at huslejen for de 152 kvadratmeter er godt en halv million kroner om året inklusiv forbrugsudgifter. Du kan se nærmere her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Annonce