Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Så er der gratis julemad

Henrik Madsen, varehuschef i Kvickly i Stjernegade, forsikrer, at alle coronaregler bliver overholdt, når der lillejuleaften bliver delt overskudsmad ud fra supermarkedet. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

HELSINGØR: De senere år har organisationen Stop Madspild sørget for uddeling af mad fra supermarkeder i Helsingør, men i år bliver det ikke til noget på grund af coronasmittefaren.

Det betyder dog ikke at Kvickly i Stjernegade i Helsingør har tænkt sig at smide al den julemad ud, som ikke kan holde sig til supermarkedet åbner igen.

Ledelsen og personalet i Kvickly har trods alle coronarestriktioner og forsamlingsforbud besluttet sig for selv at stå for uddelingen i år.

Det betyder, at folk kan troppe op på p-pladsen ved indgangen til Kvickly, onsdag aften klokken 21 og få udleveret madvarer, der ellers stod til at blive smidt ud. Uden at give nogen garantier, for udvalget, så kan det kan være flæskestege, ænder, fløde, smør, frugt og grønt og mange andre former for fødevarer.

Annonce

Lukkes ind i hold

- Vi nænner ikke at smide det ud, vi ikke har solgt, så hvis nogen kan bruge maden, så kan de få den gratis. Det meste kan holde sig et par dage endnu, og de tidligere år har vi faktisk haft temmelig store mængder madvarer til overs lillejuleaften, siger chefen for varehuset Henrik Madsen.

Fra sidste års uddeling af overskudsmand på Vapnagård. Foto: Tine Zedeler

Men hvad med smittefaren? Når Stop Madspild ikke tør binde an med det, hvordan tør Kvickly så?

Henrik Madsen fortæller, at personalet vil sørge for, at alle glædende afstandsregler, afspritningsprocedurer og lignende bliver overholdt under uddelingen.

Allerhelst så vi, at varer kunne lempes ind gennem sideruderne i bilerne, men vi ved også, at dem, der har brug for maden, ikke altid har en bil til rådighed. Derfor sikrer vi, at der bliver holdt fornøden afstand og vi kræver, at alle bærer mundbind. Desuden vil vagter sørge for at folk bliver lukket ind i hold, så vi ikke overstiger de grænser, der gælder for forsamlinger, forsikrer varehuschefen.

Annonce
Annonce
Indland

Danmarks første kvindelige biskop takker af

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Arrangør af Gåtur langs Kysten holder ved: Der er mange, der føler sig ensomme i en mørk tid - at gå åbner sindet

Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce