Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Så er det igen muligt at få energirenoveret boligen uden at skulle betale det hele selv

I starten af det nye år åbner Energistyrelsen atter op for ansøgninger til tilskudspuljen, der skal fremme energirenoveringer i hjemmet.
Annonce

BOLIG: Isolering, varmepumper, ventilation og nye vinduer.  I første kvartal af 2021 åbner Energistyrelsen.dk igen op for en ny ansøgningsrunde. Med energitilskuddet er det muligt for boligejere at få dækket op til 30 procent af sin investering. Man kan i flere tilfælde få mere end 50.000 kroner til nye vinduer og 28.000 kroner til varmepumpen.

Det er anden runde boligejere kan ansøge om tilskud fra en ny pulje på tilsammen 375 millioner kroner. Hos Energihjem.dk oplever man en stor interesse for tilskud hos boligejerne.

- I dag får vi stadig over dobbelt så mange forespørgsler på energimærker som før tilskuddet. Vi kan altså mærke, at boligejerne forbereder sig til næste ansøgningsrunde, hvor det igen handler om at være først-til-mølle, siger Nynne Pihl Groth, kommunikationsansvarlig, Energihjem.dk.

Annonce

Lang ventetid på håndværkere

Det var i midten af oktober åbnede Energistyrelsen åbnede op for første tilskudspulje, til de danskere, der vil energi-renovere deres bolig. Styrelsen modtog over 14.500 ansøgninger, og flere ansøgere har først modtaget en forhåndsgodkendelse her i december. Ventetiden slutter ikke her. Det er nemlig først med en forhåndsgodkendelse på hånden, at man som boligejer kan indgå en aftale med en håndværker og indkøbe materialer – og her kan udsigterne være lange. Der er eksempelvis 8-10 ugers ventetid på vinduer og samtidig har feriepenge og corona i forvejen betydet, at håndværkernes ordrebøger er godt fyldt op.

Om Energihjem.dk og tilskud

  • Energihjem.dk er portalen for boligejere, der ønsker at energirenovere.
  • Mere end 40 % af de besøgende på Energihjem.dk er på tilskudsrelaterede sider og indlæg.
  • Energihjem.dk har oplevet en stigning på over 500 % i efterspørgslen på energimærker i perioden d. 15.10-30.10 2020, sammenlignet med samme periode sidste år.
  • Med energitilskuddet kan du få dækket op til 30 procent af din investering – og beløbene er klækkelige. Du kan nemlig i flere tilfælde få mere end 50.000 kroner til nye vinduer og 28.000 kroner til varmepumpen.
Annonce

Flaskehalsproblem kan trække ud

Energitilskuddet er stadig yderst eftertragtet, og hos Energihjem.dk håber de ikke, at boligejerne skal vente lige så længe på at kunne igangsætte energirenoveringen i næste ansøgningsrunde.

- Energistyrelsens opfordres til at optimere processen. Kunne man eksempelvis forestille sig, at boligejeren havde mulighed for at indgå en aftale med en håndværker og bestille materialer hjem før, med den klausul, at man så selv skal betale det fulde beløb, hvis forhåndsgodkendelsen ikke foreligger, siger Nynne Pihl Groth og påpeger, at man i dette tilfælde ville kunne få håndværkerfradrag på arbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Det socialistiske paradis: - På en almindelig folkeskole oplevede vi, hvordan 12-årige børn var i stand til at citere Lenin og tænke i kor og bære ens tørklæder

Lokalavisen Nordsjælland

Nyt kvik-testtilbud i Helsingør bliver hovedsagligt benyttet af pendlere: - Vores fornemmelse er, at der er et større behov

Annonce