Genåbning: Hvordan kan skolerne styrke elevernes trivsel frem til sommerferien? Det spørgsmål stod på dagsordenen, da Børne- og uddannelsesudvalget i Helsingør Kommune holdt møde mandag aften. Tirsdag eftermiddag blev debatten både en lille smule forældet og samtidig lidt mere højaktiv.
Negativ særbehandling
Det skete efter at et udspil, hvor landets skoler nu lukkes mere op, og dermed giver mange børn den mere normale dagligdag de længes efter og trænger til. Men en del af udspillet trak også i den modsatte retning. For folkeskolens ældste elever, der er nogle af dem, der ser ud til at være dem, der er allermest ramt på trivslen, fik nemlig en negativ særbehandling i Region Hovedstaden.
Gitte Kondrup om kampen mod mistrivsel for de ældste eleverDet er en kæmpe opgave, og vi skal virkelig sætte alt ind på at løse den
På grund af regionens høje smittetal får eleverne i de ældste klasser nemlig kun lov til at vende tilbage en enkelt dag om ugen, i modsætning til i resten af landet, hvor de vender helt tilbage. Det vil helt sikkert skuffe eleverne, mener Gitte Kondrup. Hun var derfor lidt tvetydig, da hun skulle tolke udviklingen.
- Det er virkelig en glædens dag, og det er rigtig godt at eleverne kan vende tilbage, men det er et stort skår i glæden, at det ikke også er de ældste elever i lige så høj grad, som i resten af landet, siger hun.
En kæmpe opgave
Derfor har Helsingør Kommune tænkt sig at udnytte de muligheder, som en særlig pulje til faglige løft, som regeringen har tildelt kommunerne giver, i så høj grad som muligt.
Med puljen er der for eksempel mulighed for at lærere, undervisere og pædagoger i faste trivselsgrupper kan arrangere møder med op til fire elever til udendøs aktiviteter.
Det går godt i spændt med andre aktiviteter, der er i gang.
- Der foregår heldigvis mange rigtige gode aktiviteter, siger Gitte Kondrup om aktivitetsniveauet generelt, men hun lægger heller ikke skjul på at udfordringen med at bekæmpe mistrivsel er stigende.
- Det er en kæmpe opgave, og vi skal virkelig sætte alt ind på at løse den, siger hun.