Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Slut med at få afhentet småt brændbart: - Der gemmer sig store mængder genanvendeligt affald

Skrald affald. Foto: Lars Johannessen.
Som en del af den nye affaldsordning afhenter Forsyning Helsingør ikke længere storskrald i kategorien småt brændbart ved borgernes husstande.

HELSINGØR: Borgerne i Helsingør Kommune har været vant til, at de kunne stille en sæk eller en papkasse med småt brændbart storskrald ud ved fortovet, hvorefter den blev afhentet af skraldebilen.

Men som en del af den nye affalds-ordning i Helsingør Kommune, der skal få borgerne til at sortere mere, er Forsyning Helsingør stoppet med at afhente småt brændbart - eksempelvis affaldssække med et blandet indhold af flamingo eller mindre boliginventar.

Årsagen er ifølge Forsyning Helsingør, at man hellere vil have borgerne til at sortere affaldet i enkelte dele, som i mange tilfælde kan genanvendes.

- Vi har ændret storskraldsordningen gældende fra i år af, så den bliver mere miljøvenlig. Når det ikke længere er muligt at få afhentet småt brændbart, er det blandt andet fordi, at der i småt brændbart gemmer sig rigtig store mængder genanvendeligt affald, som ikke bliver udnyttet så miljøvenligt, som det kunne, siger Jette Skaarup Justesen, leder af Affald & Ressourcer i Forsyning Helsingør.

Sådan afleverer du storskrald

Storskrald skal stilles ud til skel mellem ejendom og fortov eller vej senest klokken 07.00 om morgenen på afhentningsdagen. Forsyning Helsingør henter storskrald 6 gange om året i januar, februar, marts, maj, september og november. Ved hver afhentning må du aflevere så meget storskrald, du vil. Du kan se afhentningsdage på fh.dk.

Du skal bestille afhentning af storskrald senest 3 hverdage inden din fastlagte afhentning på fh.dk.

Storskrald skal sorteres i følgende affaldstyper:

Pap, f.eks. bølgepap

Stort jern og metal, f.eks. cykler

Stort brændbart, f.eks. møbler i træ, gulvtæpper og madrasser

Elektronikaffald, f.eks. fjernsyn, hårde hvidevarer

Keramik og stentøj

Emner af storskrald må maks. veje 20 kg. – dog undtaget hårde hvidevarer.

Emner må maks. måle 50 x 50 x 200 cm. – dog undtaget sofa og senge.

Hun peger på, at der allerede i dag er flere affaldstyper, som kun kan afleveres på genbrugspladsen – for eksempel brædder, fliser og køkkenelementer.

- Så det er ikke nyt, at særlige affaldstyper skal afleveres på genbrugspladsen. Hvis kunden ikke har mulighed for at få afleveret småt brændbart, f.eks. flamingo, på genbrugspladsen, kan det puttes i skraldespanden ved husstanden – eller i restaffald i den nye ordning, siger Jette Skaarup Justesen.

Annonce

‘Det burde være nemmere’

Pensionist Hans Jørgen Jensen, der bor i Snekkersten, er dog ikke så begejstret for, at han ikke længere kan komme af med storskrald i kategorien småt brændbart ved husstanden.

- De sætter prisen op, men serviceniveauet falder. Når de nu alligevel kører rundt, kunne de godt tage det med. Det burde være nemmere for de svageste medborgere at komme af med affaldet, siger Hans Jørgen Jensen.


De sætter prisen op, men serviceniveauet falder. Når de nu alligevel kører rundt, kunne de godt tage det med

Hans Jørgen Jensen, kunde


Han mener også, at der kan blive pladsmangel i beholderen til restaffald, hvis man for eksempel bruger den til flamingo.

- Der er jo mange, der får leveret mad i store flamingo-kasser, som fylder en hel del, siger Hans Jørgen Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Corona-pukkel kan være væk inden sommer: Region Hovedstaden sætter 50 millioner af til at gennemføre udskudte opgaver

Annonce