Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Smitten er høj i Helsingør: Der vil blive ringet på dørklokker tre særligt ramte steder

Flere skal testes i postnummer 3000 for at bringe smitten ned. Billedet viser en coronatest foretaget på Hellebæk Skole. Foto: Lars Johannessen
Smitten i Helsingør er for høj, og der skal sættes ind nu, hvis der ikke skal lukkes ned lokalt.

CORONA: Incidenstallet – hvor mange der er smittet ud af 100.000 – er alt for højt i kommunen. Det ligger nemlig på 177,4, hvilket svarer til 111 smittede helsingoranere inden for den seneste uge.

Det placerer Helsingør på en niendeplads i incidens i hele landet, og byen nærmer sig Fredensborg, som på grund af sine høje smittetal har lukket skoler til en uge efter påske.


Testambassadørerne går onsdag, torsdag og fredag i denne uge rundt i de tre boligområder

Stine Johansen, kommunaldirektør


”Smitten i Helsingør Kommune er ikke udelukkende koncentreret i specifikke områder, og der er smittetilfælde bredt ud over kommunen. Der er dog tre boligområder, Grønningen, Vapnagård og Nøjsomhed, hvor der ses en højere koncentration af smittetilfælde end i øvrige dele af kommunen,” skriver kommunaldirektør Stine Johansen i en mail til Helsingør Byråd.

Annonce

Skal stemme dørklokker

Det høje smittetal gør, at Styrelsen for Patientsikkerhed har tilbudt, at en række såkaldte testambassadører vil besøge de særligt udsatte områder, hvor de vil ringe på dørklokker og opfordre folk til at lade sig coronateste.

Det sker i samarbejde med Boliggården, som udlejer boliger i netop Grønningen, Vapnagård og Nøjsomhed.

”(I de tre boligområder, red.) ses en højere koncentration af smittetilfælde end i øvrige dele af kommunen. Administrationen har derfor i samarbejde med Boliggården valgt, at testambassadørerne onsdag, torsdag og fredag i denne uge går rundt i de tre boligområder,” skriver Stine Johansen videre.

Besøget af Styrelsens for Patientsikkerheds testambassadører er ét af flere tiltag, som løbende bliver igangsat for at håndtere smitteudviklingen i Helsingør Kommune, oplyser Stine Johansen.

Alle beboere i postnummer 3000 fik for eksempel i sidste uge et brev med en opfordring om lade sige teste.

Derudover bliver der løbende igangsat initiativer i samarbejde med boligorganisationerne i konkrete boligområder, hvor der ses smitte. Det drejer sig blandt andet om information om muligheden for at kunne få isolationsfaciliteter stillet til rådighed af Helsingør Kommune, hvis man som smittet eller nær kontakt ikke har mulighed for at kunne isolere sig i eget hjem.

Læs mere om isolationsboliger på helsingørdagblad.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Sådan påvirker corona karaktererne: Her er de bedste og dårligste skoler i Helsingør

Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Lokalavisen Nordsjælland

I Kvickly Helsingør får medlemmerne mulighed for at være med til at bestemme: Vær med til at bestemme, hvad der er vigtigt i din butik

Annonce