Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Som 17-årig forlod Daniel sin familie: - De første 20 år af mit liv var ren overlevelse

Daniel Boalth Petersen fortalte først dagen inden interviewet sin kone om hans svære opvækst. Foto: Martin Rye
"Nu er det nok, du skal aldrig kontakte mig igen". Sådan sagde Daniel Boalth Petersen til sin mor for 21 år siden. Byrådspolitikeren forlod sin familie uden at have nogen intention om at vende tilbage. Og det har han stadig ikke.

MIT SVÆRESTE VALG: Daniel fortalte det først til sin kone i går.

Selvom de har været sammen i 16 år, har hun kun kendt brudstykker af sandheden. Hun har aldrig hørt hele historien. Før nu.

Da han var 17 år, valgte Daniel at forlade sin familie uden at se sig tilbage. Det er kun meget få personer, der kender til hans opvækst og ungdom. Nu fortæller han om 20 år af sit liv, som blev taget fra ham, hvor dagligdagen rimede på selvmordstanker og dyb ensomhed.

Annonce

- De første 20 år af mit liv var ren overlevelse, siger han.

I dag er Daniel Boalth Pedersen et helt andet sted i sit liv.

Han bor i rolige omgivelser i Hornbæk og pendler hver dag til Kalvebod Brygge, hvor han arbejder som advokatfuldmægtig. Disse måneder er mere travle, end de plejer. Den 37-årige nordjyde stiller nemlig også op for anden gang til kommunalvalget i november for Socialdemokratiet.

Jeg har aldrig haft et spejl af, hvad et normalt liv er. Men nu ved jeg, hvordan et liv ikke skal se ud,

Daniel Boalth Petersen, byrådskandidat for Socialdemokratiet

At forlade sin familie var hans livs sværeste valg.

Hvad er et normalt liv?

Daniel Boalth Petersen er født og opvokset i Aalborg. Hans mor og far møder hinanden i byen og får ham i 1983. Men Daniel når aldrig at lære sin far at kende. Han vokser op med sin mor flere forskellige steder i Aalborg. Af hensyn til moren afslører vi ikke hendes identitet eller beskriver Daniels barndom i detaljer.

Det, vi dog kan sige, er, at han vokser op med en psykisk syg mor, der ikke gør hans barndom let. I løbet af sin opvækst får han også otte halvsøskende.

Igennem hele sin barndom er det overvejende hans mormor, der tager sig af ham. Hver dag bliver alligevel en flugt fra hjemmet i Aalborg. Han bruger sin tid på at hænge ud på gaden og i indkøbscentre for at undgå virkeligheden derhjemme.

- Jeg har aldrig haft et spejl af, hvad et normalt liv er. Men nu ved jeg, hvordan et liv ikke skal se ud, siger han.

Den 37-årige nordjyde stiller op for Socialdemokratiet til kommunalvalget i november. Foto: Martin Rye

Et job som flaskedreng i en lille købmand bliver en redning for ham. Over årene får han mere og mere ansvar og ender til sidst med at blive næstkommanderende i butikken.

Dagene i købmanden slutter altid, og det betyder, han skal hjem igen. Tilbage til det han hver dag flygter fra.

Annonce

Gå ud foran lastbilen

Som teenager dør hans mormor. Hans eneste holdepunkt i den hvirvelvind, han lever i derhjemme. Daniels tanker bliver mørkere og mørkere. Han har i de år ingen venner, for hvem gider egentlig hænge ud med sådan en som ham.

Han begynder på HG i Aalborg, men dropper hurtigt ud igen. Tankerne flyver rundt i hovedet på ham. På vej til skole krydser han hver dag en trafikeret vej på sin cykel, hvor den tunge trafik blæser hurtigt igennem krydset, og lastbilerne kommer ret tæt på cyklisterne.

- Jeg tænkte tit på, om jeg en dag ikke bare skulle gå ud foran en af lastbilerne. Alt var bare gråt og sort på det tidspunkt, siger han.

Selvom hans hoved er fyldt med mørke tanker, ved han også godt, at han skal noget med sit liv. Så han begynder på en landbrugsuddannelse, hvor han samtidig bor i en medarbejderbolig på sin læreplads. Problemerne er pludselig flere kilometer væk.

Men de begynder langsomt at forfølge ham. Hans mor begynder at kontakte ham, og en konflikt om penge blusser op. Til sidst er det så slemt, at Daniel kun kan se én udvej.

Annonce

En tom skal

Han er 17 år, da han konfronterer sin mor.

- Nu er det nok, du skal aldrig kontakte mig igen, siger han til hende og lægger telefonen.

- Jeg var virkelig ophidset, utilpas og bare utryg ved det hele. Hun skulle have været min mor, nu kunne hun bare rende og hoppe, siger han.

Flygtede du ikke bare fra problemerne i stedet for at konfrontere dem?

- Hvordan skal en 17-årig dreng med selvmordstanker kunne konfrontere de problemer? På det tidspunkt var det ren overlevelse for mig, siger han.

Daniel bliver fyldt af en følelse af skam og skyldfølelse over at have vendt ryggen til sin mor og alle sine halvsøskende. De efterfølgende måneder er han fuldstændig overladt til sig selv. Den 17-årige teenager er alene i sin lille medarbejderbolig og kører alene rundt i traktoren på gårdens marker.

- Jeg var bare en tom skal, siger han.

Året begynder at nå sin ende, og de mørke dage bliver længere og længere. Han må sidde alene i sin lille lejlighed både til jul og til nytår. På det tidspunkt er der ingen, der kender til hans brogede fortid.

- Det er bare ikke noget, man snakker med nogen om, siger han.

Frem mod kommunalvalget interviewer Lokalavisen Nordsjælland en række byrådskandidater om deres livs sværeste valg.Hver uge er det en ny historie og et nyt valg. Logo: Wayne Southwell
Annonce

Livet begynder

Da Daniel fylder 20, finder han endelig sin plads. Han begynder som værnepligtig i forsvaret på Antvorskov Kaserne i Slagelse.

- Her begynder jeg endelig at få fode på mit liv. Forsvaret væltede ind i mit liv på det helt rigtige tidspunkt. Det blev redningen for mig, siger han.

Efter 20 år i en tumultarisk orkan begynder vinden endelig at lette, og han kan begynde på sit liv. Det er også på det tidspunkt, at han møder sin kone, som han stadig er sammen med i dag.

Han ender faktisk med at blive så glad for Forsvaret, at han er der i 14 år og får titel af oversergent.

Annonce

Mødet med far

I al den tid har Daniel aldrig kendt sin far. Som ni-årig finder han ud af, hvem hans far er, men tager aldrig kontakt.

Som 18-årig prøver han at ringe ham op. Midt i en tid hvor alt er kaos, forsøger han at række ud, men tidspunktet er ikke det rigtige. Otte år senere ringer hans far selv til ham og inviterer ham inden for i sit hjem på Fyn.

- Jeg fandt ud af, at det var en fejl, at jeg ikke har haft ham i mit liv, siger han.

Pludselig træder han ind i en ny familie, som er helt fremmede mennesker. Hans fars kone er i dag Daniels tre børns farmor. Han fortæller, at børnene faktisk ikke er bevidste om, at hun ikke er deres "rigtige" farmor.

- Min barndom er et lukket kapitel nu, og det at forklare dem, at det ikke er deres rigtige farmor vil gøre, at mine børn helt unødvendigt skal forholde sig til min opvækst. Og det vil jeg ikke udsætte dem for, siger han.

Daniel Boalth Petersen har i dag tre børn med sin kone i Hornbæk, hvor de bor. Foto: Martin Rye
Annonce

Hvorfor fortæller han det?

Minderne fra hans barndom forsvinder aldrig. De er lukket ned i en kasse og smidt væk, men de er der stadig. Nu ved han, hvordan han aldrig skal være over for sine børn.

- Det har jeg taget med mig igennem de 20 år: Jeg ved præcis, hvilken opvækst jeg vil ikke give mine børn, siger Daniel.

Men hvorfor stiller han op og fortæller om sin barndom? Noget han aftenen forinden interviewet fortalte til sin kone for første gang.

- Min kone blev meget påvirket af det, da jeg fortalte hende om min barndom, siger han:

- Jeg har et behov for at vise, at jeg også er et menneske med alt, hvad det indebærer. Jeg er også et sted i mit liv, hvor det, der skete, er et lukket kapitel. Jeg har redefineret mig selv og nået til et sted i mit liv, hvor fortid er fortid. Det gør ikke ondt på mig længere, siger han.

Siden bruddet med familien har han kun holdt kontakten med en af sine halvsøskende. Resten har han ikke snakket med, siden han var 17, og det gælder også hans mor:

- Jeg har på ingen måde tænkt mig at tage kontakt til hende igen.

Blå bog

  • Navn: Daniel Boalth Petersen
  • Alder: 37 år
  • Uddannelse: Oversergent ved Forsvaret og har uddannet sig til jurist også i Forsvaret.
  • Job: Arbejder i dag som advokatfuldmægtig på Kalvebod Brygge i København.
  • Politiske liv: Blev valgt ind for første gang i Helsingør Kommunes byråd i 2017 for Socialdemokratiet, og i 2021 stiller han endnu engang op.
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Caroline er medlem af en af verdens hurtigst voksende religioner, du aldrig har hørt om: - Vi bygger en ny verdensorden

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Linda Victoria har været en del af millionærernes dating-klub: - Virkeligheden overgår virkelig fantasien

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

- Effekten af mit dobbelte kraniebrud handlingslammede mig i fem år

Lokalavisen Nordsjælland

- Jeg kan ikke leve med, at vi ikke taler sammen

Sport

Hovedsponsor afviser at følge FC Helsingør til Farum

Lokalavisen Nordsjælland

Ligger Danmarks bedste værksted i Espergærde? - Vi vil ikke være blandt de største, men de bedste

Lokalavisen Nordsjælland

Dobbelt op på normeringer i udsatte børnehaver og skoler: - Vi skal give børn lige muligheder

Lokalavisen Nordsjælland

Vi sender politikerne i parterapi dagen efter valget: Manglende kommunikation skaber konflikter

Lokalavisen Nordsjælland

Fem tips til at undgå cykeltyveri

Indland

Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Lokalavisen Nordsjælland

Et mystisk VHS-bånd startede Romeos skuespillerdrøm: - Jeg føler mig endelig hjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Har Noah ødelagt sin datters opvækst? - Jeg vil aldrig kunne udfylde det tomrum, hendes mor har efterladt

Indland

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Lokalavisen Nordsjælland

Dorthea rejste til Colombia og kom hjem med en mission: Nu kæmper hun unge pigers kamp på den anden side af kloden

Alarm112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Lokalavisen Nordsjælland

Per har i årevis været cykeltyvenes yndling: - Jeg har fået stjålet syv cykler i mit liv og det er bare dem jeg kan huske

Lokalavisen Nordsjælland

Suspekt kommer til byen: - Vi har haft nogle af vores vildeste koncerter i Helsingør

Lokalavisen Nordsjælland

- Den hårde tone på de sociale medier holder flere og flere unge fra at ytre sig

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Lokalavisen Nordsjælland

Lektie- og Sprogcafé er reddet: De frivillige strømmer til

Sport

Se billederne: Kronprinsesse Mary trænede udspark med Kasper Schmeichel i Helsingør

Lokalavisen Nordsjælland

Vind 2 x 4 entre- og turpasbilletter til Tivoli

Lokalavisen Nordsjælland

Som 17-årig forlod Daniel sin familie: - De første 20 år af mit liv var ren overlevelse

Annonce