Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Sportsredaktøren vil boykotte VM i fodbold: Se, hvad de lokale sportsledere mener

Danmarks Mikkel Damsgaard har scoret til 3-0 og jubler med Kasper Dolberg i VM-kvalifikationskampen i gruppe F mellem Danmark og Moldova på Mch Arena i Herning søndag den 28. marts 2021. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Helsingør Dagblads sportsredaktør vil ikke se VM i 2022, men det lokale sportsliv er ikke helt enige i, at en boykot er en god idé.

VM: ”Man skal gå, som man taler, og nu har jeg i 10 år raset over, at Qatar blev tildelt VM i fodbold. Derfor kan jeg selvfølgelig ikke have noget med det at gøre. Ikke nu i kvalifikationen og ikke under slutrunden i efteråret 2022. Mit VM, dit VM, vores børns VM, hele verdens VM blev købt for at bruge sporten til at vaske et diktatur rent med fodbold og folkelighed, og det vil jeg ikke være med til.”

Sådan skriver Helsingør Dagblads sportsredaktør Andreas Mayerhofer i en klumme lørdag i dagbladet. Og som det fremgår tydeligt at ovenstående, ja, så nægter redaktøren at støtte VM i Qatar.

Debatten raser, for skal vi støtte vores landshold eller bør vi boykotte? Dagbladet har spurgt en række lokale fodbold-entusiaster.

Annonce

De er langt hen ad vejen i tvivl.

- Jeg følger debatten, men jeg har ikke en klar holdning for eller imod. Det er kompliceret – meget kompliceret – for det handler i bund og grund om, om vi kan skille sport og politik ad, og det er svært, for der er mange aspekter i det, siger Peter Poulsen, som er formand for Hornbæk IF.

Hjertet vil fodbold

- Jeg er meget splittet. Jeg tager selvfølgelig afstand fra Qatars metoder og synes, det er forkasteligt, men jeg synes også, vi skal støtte landsholdet. Og når det kommer til hjertet, så er det svært at sige nej til VM, når det først går rigtigt i gang, siger formand for Frem Hellebæk, Ulrik Lundqvist.


Debatten gør, at jeg selv er mere opmærksom på problemerne, og det gør indtryk. Det giver stof til eftertanke og viser, at der er mulighed for, at man selv kan rykke noget ved at sige fra

Michael Mølgaard, formand Snekkersten IF


Han har ikke set nogen af de indledende kampe.

- Jeg har dog set sammendrag efterfølgende. Det er egentlig ikke, fordi jeg ikke har haft tid, og nu vi taler om det, så tror jeg måske, det er underbevidst, at jeg har valgt det fra. Men jeg ved ikke, om jeg gør det samme, når det rigtigt går i gang, siger han.

Annonce

Det gør indtryk

Michael Mølgaard, som er formand for Snekkersten IF, har set nogle af kampene, mens andre er misset på grund af arbejde. Han ved ikke helt, hvor han selv skal placere sig i debatten.

- Det gør da indtryk på mig, at nogen boykotter VM, siger han og fortsætter:

- Debatten gør, at jeg selv er mere opmærksom på problemerne, og det gør indtryk. Det giver stof til eftertanke og viser, at der er mulighed for, at man selv kan rykke noget ved at sige fra.

Michael Mølgaard mener, at det overordnet set er medlemslandene, der skal sige fra – i Danmarks tilfælde DBU. Han påpeger, at DBU har lavet forskellige tiltag, men Mølgaard kan ikke vurdere, om det er nok eller ej.

- Man kan ikke skille fodbold og politik ad, selvom man gerne vil i den ideelle verden. Og jeg synes, politik og sport bliver blandet mere og mere sammen, så det bliver sværere og sværere.

- Jeg tror og håber, at de internationale organisationer vil være mere påpasselige, næste gang de skal vælge en vært, men jeg vil ikke lægge hovedet på blokken, siger han og griner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Den spiser din pant, mens pengene tikker ind på dit kort: Pantstation i Helsingør bliver den første af sin slags herhjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Arnes kolonihavehus har fire hjul, bliver trukket af en traktor og har solceller på taget: Arne tøffer Danmark rundt

Annonce