Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Stejlepladsens affaldsindsamling var et tilløbsstykke: Det er skønt

Povl Ærenlund (tv) og Poul Bernt var begge med ude og samle skrald. Foto: Tine Zedeler
Der var rekordstor tilslutning til Stejlepladsgruppens affaldsindsamling søndag.

SKOTTERUP: Der var imponerende mange hænder til at hjælpe med at samle skrald op på Skotterup Strand og på villavejene i nærområdet ved Snekkersten Station, da affaldsindsamlingen løb af stablen søndag formiddag. Det var medlemmer fra Stejlepladsgruppen, som holder til ved Det Gule Palæ, der igen i år havde taget teten til at bakke op om den årlige affaldsindsamling.

-Det er skønt, at vi er så mange. Vi har været omkring 40-45 til at samle affald op. Sidste år var vi omkring 20, fortæller Povl Ærenlund, som var en af de frivillige fra Stejlepladsgruppen, der tog en tørn.


Annonce

Det har været ganske få ting, der har kunnet lade sig gøre det seneste år. Det her var en lille mulighed for at samles.

Peter Steinhausen, Stejlepladsgruppen.


Samler skrald året rundt

En opgave den tidligere grønt- og blomsterhander ikke er uvant med. Han har de seneste fem-seks år, siden han solgte forretningen i Humlebæk, så vidt muligt gået en daglig runde på stranden ved Skotterup for at samle skrald op, ligesom han sørger for at skraldet i affaldsstativet ved Det Gule Palæ bliver tømt og båret op til vejen, hvor det bliver afhentet af dagrenovationen.

- Det er gået hen og blevet en vane. Det startede med, at jeg tog en pose med i hånden, hver gang, jeg gik tur med hunden. Det er rart, at stranden ikke flyder med affald, fortæller Povl Ærenlund, som selv bor i nærområdet.

Stejlepladsgruppen havde sørget for pølser og noget at drikke til alle dem, der hjalp til med at samle affald ind. Foto: Tine Zedeler
Annonce

En god anledning

For Stejlepladsgruppen er det en tilbagevendende begivenhed at deltage i den årlige affaldsindsamling. I år var der lavet et kort over de ruter, hvor deltagerne gik en rute med skraldesæk og tang. Dagen blev afsluttet med kaffe, ristede pølser og lidt at drikke. Med det flotte solskinsvejr og den store tilslutning var stemningen helt i top.

-Det har været ganske få ting, der har kunnet lade sig gøre det seneste år. Det her var en lille mulighed for at samles og samtidig gøre noget nyttigt, fortæller Peter Steinhausen fra Stejlepladsgruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Lokalavisen Nordsjælland

Purunge vidner møder op retten: 15-årig dreng forsvarer sig mod anklager for voldtægt af mindreårig i Snekkersten

Annonce