Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Strandguide: Lokale fortæller om deres yndlings-strand

Solbadning, sandslotte og en dukkert i Øresund. Strandlivet lokker. Foto: Lars Johannessen

Pak tasken med sjove strandspil og husk solcreme og bøllehat. Du finder mange børnevenlige badestrande i lokalområdet. Her kan du se en miniguide med nogle af dem, og hvad der ifølge lokale strandkendere gør dem særligt attraktive.

1. Espergærde Strand

Espergærde Strand er populær både dag og aften. Foto: Lars Johannessen

Espergærde Strand er velbesøgt blandt børnefamilier- og det er ikke  svært at forstå, hvis man spørger områdets havnefoged Søren Larsen. - Den er meget populær. Det er en meget bred og stor strand med fint sand, som giver følelsen af en "rigtig strand". Der er også forholdsvis lavt, som gør det til en børnevenlig strand. Og så er der badebro og en god sandbund. Derudover er der stort set alt, hvad du har brug for indenfor  en radius af 100 meter. Fra pizzamand til iskiosk, fiskemand og bager. Der er også masser af borde og bænke på det nye område. Det er der mange, der benytter - både morgen, middag og aften. Det har givet meget, at vi har fået en ny mole, siger Søren Larsen, havnefoged, Espergærde Havn.

2. Snekkersten Strand

Snekkersten Strand lokker med sandfrit areal og gode badeforhold. Foto: Lars Johannessen.

- Det er den bedste strand. Der er lavvandet, og man skal 50-75 meter ud, før vandet når en voksen til livet. Der er livreddere og kommunen har offentlige toiletter ved stranden. Og så er der en købmand og en iskiosk i nærområdet. Det er også muligt at ligge på græs midt på stranden og undgå sand mellem ballerne, takket være Stejlepladsen-gruppen som slår græsset.  Der er også bedre parkeringspladsforhold end ved de fleste andre strande, lyder anbefalingen fra Peter Clausen, tidligere havnefoged for Snekkersten Havn gennem 15 år.

3. Hornbæk Strand

Hornbæk Strand er en af Nordkystens mest besøgte strande. Foto: Lars Johannessen

Hornbæk Strand er Nordkystens største og meget besøgte strande. Stranden strækker sig øst for Hornbæk Havns mole, i daglig tale Lille Strand - og den større Vestre Strand, i daglig tale   omtalt som Københavnerstranden eller Silikonestranden. Ifølge cheflivredder John Mogensen, som kender området bedre end de fleste, er der ikke noget at sige til, at badegæsterne strømmer til Hornbæk i højsæsonen.

-Vestre Strand er en rigtig badestrand og står i højsæsonen  for omkring en tredjedel af alle besøg langs hele Nordkysten . Jeg har talt op til 2000 badende i vandet og 79 både i vandet på samme tid. Der er ikke noget at sige til, at den en så populær. Der er gode parkeringsforhold, og det fineste sand og masser af klitter, der giver god læ for vinden. Og så er der masser af liv omkring - med Det Fedtede Hjørne, Sunspot, cafeer, restauranter, butikker og havnen. Mens Vestre Strand er en rigtig badestrand, er Lillestranden en legestrand. Dels er der strandlegepladsen, som trækker gæster langt fra. Og hvis man surfer er det også her, der er de bedste bølger. Det minder lidt  om Klitmøller, siger John Mogensen. Han har været ansat i den Nordsjællandske Kystlivredning siden 1992 og tager han også en tørn med livreddervagter på Hornbæk Strand.

 

4. Helsingør Strand

Grønnehave Strand, i daglig tale Gummistranden, byder også på både på strand- og havneliv. Foto: Lars Johannessen

Helsingør Strand tæller Grønnehave Strand, i daglig tale Gummistranden og den lidt mindre Kronborg Strand. På Gummistranden er der som i Hornbæk anlagt en strandlegeplads.  Strandene ligger lige ved siden af Helsingør Nordhavn, hvor børnene både kan gå på opdagelse i Øresundsakvariet, herunder også akvariets udendørs vandlaboratorium - med eller uden guide, nyde en is, tage et spil minigolf og meget mere, fortæller marinbiolog Jens Peder Jeppesen,der som leder af Øresundsakavariet, er superkender af området.

- Det er begge fantastiske børnestrande, tæt på butikker, spisesteder, havneliv og aktiviteter. Gummistranden er en forholdsvis sikker badestrand med fint hvidt badesand og klitter. Der er en lille smule grums, jo tættere man kommer på Marienlyst - og det bliver også forholdsvist hurtigt dybt. Kronborg Strand er til gengæld meget velegnet til mindre børn. Der er forholdsvis lavvandet og et rigt liv under vandet. Det er en af de mest artrige havbunde, som er god at gå på opdagelse i med dykkerbriller og snorkel,  lyder det fra Jens Peder Jeppesen.

5. Julebæk Strand

Julebæk Strand byder på sikre strømforhold og læ for vinden. Foto: Lars Johannessen.

P-pladser finder du let ved Julebæk Strand, der også er en børnevenlig strand, cirka to kilometer nord for Helsingør, mellem Helsingør og Ålsgårde.

- Julebæk Strand har en fantastisk beliggenhed med en fabelagtig udsigt, hvor du kan se Kullen og Kronborg, specielt efter vi har ryddet området for pileurt. Der er sandstrand, og der er ikke særlig dybt, og strømforholdene er som regel altid gode. Den ligger også lidt i læ inde bag revlerne - selv om det blæser kraftigt fra syd, kan man stadig godt gå i vandet. Det eneste tidspunkt man skal undgå, er når der er kraftig vind i nordøstlig retning, siger Klaus Flemløse.  Han er en af de lokale frivillige fra Pileurt Banden, der står bag bekæmpelsen af den invasive art japansk pileurt, som der tidligere har været en stor bestand af på blandt andre strandområdet ved Julebæk.

Annonce
Annonce
Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Annonce
Annonce
Indland

Region til 40.000 ansatte: Coronapas eller hjem uden løn

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Ugens klumme: - Selvom jeg kan nå det hele på den halve tid, undrer jeg mig over, at min tid sjældent slår til

Lokalavisen Nordsjælland

Caroline er medlem af en af verdens hurtigst voksende religioner, du aldrig har hørt om: - Vi bygger en ny verdensorden

Lokalavisen Nordsjælland

Linda Victoria har været en del af millionærernes dating-klub: - Virkeligheden overgår virkelig fantasien

Lokalavisen Nordsjælland

- Effekten af mit dobbelte kraniebrud handlingslammede mig i fem år

Lokalavisen Nordsjælland

- Jeg kan ikke leve med, at vi ikke taler sammen

Lokalavisen Nordsjælland

Ligger Danmarks bedste værksted i Espergærde? - Vi vil ikke være blandt de største, men de bedste

Sport

Hovedsponsor afviser at følge FC Helsingør til Farum

Lokalavisen Nordsjælland

Dobbelt op på normeringer i udsatte børnehaver og skoler: - Vi skal give børn lige muligheder

Lokalavisen Nordsjælland

Vi sender politikerne i parterapi dagen efter valget: Manglende kommunikation skaber konflikter

Lokalavisen Nordsjælland

Et mystisk VHS-bånd startede Romeos skuespillerdrøm: - Jeg føler mig endelig hjemme

Lokalavisen Nordsjælland

Fem tips til at undgå cykeltyveri

Lokalavisen Nordsjælland

Har Noah ødelagt sin datters opvækst? - Jeg vil aldrig kunne udfylde det tomrum, hendes mor har efterladt

Indland

Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Lokalavisen Nordsjælland

Dorthea rejste til Colombia og kom hjem med en mission: Nu kæmper hun unge pigers kamp på den anden side af kloden

Indland

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Lokalavisen Nordsjælland

Per har i årevis været cykeltyvenes yndling: - Jeg har fået stjålet syv cykler i mit liv og det er bare dem jeg kan huske

Alarm112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Lokalavisen Nordsjælland

- Den hårde tone på de sociale medier holder flere og flere unge fra at ytre sig

Lokalavisen Nordsjælland

Suspekt kommer til byen: - Vi har haft nogle af vores vildeste koncerter i Helsingør

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Lokalavisen Nordsjælland

Lektie- og Sprogcafé er reddet: De frivillige strømmer til

Annonce