Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Fra i dag bliver det lidt lettere for dårligt gående at blive vaccineret

Der var kø til vaccinationscenteret i Hillerød i begyndelsen, men har nye producerer forbedret situationen.
Torsdag indførte vaccinecenteret i Hillerød en vigtig forbedring af adgangen til centeret

VACCINE: - Jeg mener der mangler en oplysning om de der, som jeg, er meget dårligt gående ikke kan stå i kø ret længe, men som ikke skriver kørestol.

Sådan skrev Sven Brunsted, at at have læst en af Helsingør Dagblads artikler om coronavaccinecenteret i Hillerød. Artikler, der blandt andet handlede om lange køer, og besværlige parkeringsforhold.

Annonce

Special indgang

På den baggrund spørger Sven Brunsted:

- Er der en speciel indgang, eller må man bare stille sig op? Er der i øvrigt indvalideparkering ved indgangen?

Især i  vaccinecenterets første åbningsdage var der en del kritik af centeret, både med hensyn til køer og adgangsforhold. Men man må også sige, at kritikken er blevet hørt. Og så sent som i dag torsdag bliver netop Sven Brunsteds ønske om at få en special indgang til de meget svagt gående opfyldt.


Vi er gået ned i kadence med færre tider til de svageste borgere, flere medarbejdere på arbejde og har lukket flere vaccinationsrum op, for at få et hurtigere flow.

Kristine Vestergaard Nielsen, ansvarlig for vaccinecenteret i Hillerød


Vaccinecenteret ligger i en tidligere møbelforretning, der har parkeringspladser på taget. En af kritikpunkterne har været at dem der skulle vaccineres ikke kunne komme fra taget og direkte ind i bygningen, men skulle ned på fortovet, og så i øvrigt stå i kø.  Alternativet var at blive sat af lige ved døren, men det er ikke muligt fordi der ikke er meget plads i den trafikerede Østergade i Hillerød.

Annonce

Justerer ad hoc

Netop det bliver ændret fra i dag, torsdag, hvor der kommer en mulighed for at vaccinere på 1. sal, så man kan sætte dårligt gående og kørestolsbrugere af her, fortæller Kristine Vestergaard Nielsen, der er Regions Hovedstadens ansvarlige for vaccinecenteret i Hillerød.

- Det er rigtigt, at vi er udfordret af de fysiske rammer, som vi desværre ikke kan ændre med et kvikfix, siger Kristine Vestergaard Nielsen. Hun erkender at forholdene ikke har været perfekte, men det er der en god forklaring på.

- Vaccinecentrene er nye og aldrig afprøvet før, hvorfor vi hele tiden opsamler erfaringer og justerer ad hoc, fortæller hun. En af justeringerne handler om at gøre køen kortere:

- Vi er gået ned i kadence med færre tider til de svageste borgere, flere medarbejdere på arbejde og har lukket flere vaccinationsrum op, for at få et hurtigere flow. Så pt. Ser det ud som om, at der er rettet op på kø-afviklingen, som det ser ud lige nu, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Annonce