Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Tag med ud på verdenshavene og gå om bord i moden: Det må du ikke gå glip af, når museet i dokken genåbner

Liv i dokken og museets gårdhave er forhåbentlig et realistisk scenarie i en ikke uoverskuelig fremtid. Foto: Lars Johannessen.

Der er spændende oplevelser i vente, når museet i dokken får mulighed for at genåbne. Se her M/S Søfartsmuseets forslag til oplevelser i løbet af foråret og sommeren, som du ikke bør snyde dig selv for.

1. Havet og moden gennem 100 år

Oplev hvordan havet og søfarten har inspireret verdenskendte designere gennem udstillingen Oceanista- Havet & moden gennem 100 år. Foto: Siw Aldershvile Nielsen

Trænger du til en farvestrålende, smuk og helt særlig oplevelse, skal du se vores nye særudstilling Oceanista - havet & moden gennem 100 år. I et magisk undervandslandskab af koraller, lys og lyd kan du se, hvordan havet og søfarten har inspireret moden - fra sømandsstrik til matrostøj, blå striber og kreationer af kendte designere som Jean Paul Gaultier og Coco Chanel. Du bliver også præsenteret for et ægte stykke tatoveret sømandshud, en søslangekjole, en hat formet som et skib samt den søfartshistorie, der er bag det hele.

2. Drømmeskibet og sømandsværksted

I Drømmeskibet kan børnene udfolde sig frit og sætte fantasien fri. Foto: Maria Dønvang.

 For de små gæster er M/S Museet for Søfarts 400 m2 store legeunivers Drømmeskibet altid en oplevelse. Børnene kan sætte fantasien på fuld kraft og styre skibet, kravle ned i maskinrummet, servere mad i kabyssen eller hjælpe hinanden med at svinge kranen og få lasten ombord. I weekender og ferier åbner Sømandsværkstedet, hvor børnene kan få hjælp til at bygge deres eget drømmeskib eller akvarium. Drømmeskibet og indgangen til museet er gratis for børn i selskab med betalende voksne.

3. Syng sømandssange med hele familien

Syng sømandssange i den hemmelige knejpe.

 Under nedlukningen har fællessang fået en helt ny betydning. Mange familier har opdaget, hvor hyggeligt det kan være at synge sammen. Inde i museets stemningsfulde og lidt hemmelige sømandsknejpe kan hele familien synge karaoke sømandssange og skråle med på kendte sømandsviser. Husker man at lukke døren, kan man synge helt igennem uden andre kan høre det.

4. Dokken og arkitekturen

Nyd museets unikke og prisbelønnede arkitektur. Foto: Daniel Rasmussen

Museumsbygningen er i sig selv en oplevelse. M/S Museet for Søfart er tegnet af den prisvindende tegnestue BIG – Bjarke Ingels Group, og placeret otte meter under jorden omkring den gamle tørdok fra Helsingør Skibsværft. De skrånende gulve i forskellige niveauer giver gæsterne fornemmelsen af at være ombord på et skib. Dokken står råt og uberørt som dengang, der blev bygget store skibe på værftet. Om sommeren bliver dokken til cafeens udendørs loungeområde, og i ferien er der fart på i dokken, når børnene kører om kap i vores ’rumpejoller’ – en slags gokarts med sejl. Museet har da også modtaget en række internationale priser og anerkendelser, siden det blev indviet  i 2013.

5. Dåsemad på den lækre måde

Fuldfør det maritime tema med fiskekonserves i luksusudgaven. Foto: Siw Aldershvile Nielsen

 Vi glæder os også til at tage imod dig i M/S Café. Gennem store panoramavinduer får du et fantastisk udsyn over dokken og BIG’s spektakulære arkitektur. Udover cafeens lækre smørrebrød og retter, kan vi anbefale at fuldføre det maritime tema med Grøndals dåsekonserves. Det er sardiner, makrel eller tun af højeste kvalitet, og både ansvarligt fisket og produceret. De fine dåser kan du enten købe med hjem eller nyde i cafeen f.eks. sammen med en af cafeens lækre salater – og ikke mindst udsigten

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Sådan påvirker corona karaktererne: Her er de bedste og dårligste skoler i Helsingør

Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Lokalavisen Nordsjælland

I Kvickly Helsingør får medlemmerne mulighed for at være med til at bestemme: Vær med til at bestemme, hvad der er vigtigt i din butik

Annonce