Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Tid til nye nytårsforsætter: Færre flyrejser og mere samvær

Klummeskribent og journalist Jacob Jürs fra Helsingør går ind i det nye år med andre øjne. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Nytår er traditionelt et tidspunkt, hvor vi sætter os nye mål i livet gennem mere eller mindre realistiske nytårsforsæt.

Hvis jeg skulle have holdt alle de mine forsætter gennem årene, så ville jeg have tabt mig mindst 200 kilo, være stoppet med at ryge som 20-årig og have løbet længere end marathon-løberen Kenenisa Bekele. Jeg er stoppet med at ryge, dog alt for sent, men jeg er hverken slank eller på nogen måde marathon-løbende – vel snarere tvært i mod.

Sandheden er vel, at nytårsforsæt sjældent holder til udgangen af januar. Jeg læste et sted, at der sælges rigtig mange grøntsager i januar måned, men at det falder til et gennemsnitligt niveau i løbet af februar. Jeg har også hørt, at der tegnes ekstra mange medlemskaber til fitness i januar, men også, at mange af dem ikke bliver fornyet til april – så det er åbenbart ikke kun mig, der har problemer med at holde, hvad jeg lover (mig selv). I år vil jeg sikker også prøve at love mig selv magre og sunde tider, men jeg tror jeg vil udvide min liste over nytårsforsætter med nogle mere relevante og måske også mere opnåelige.


To perioder med frivillig isolation har vist mig, at det jeg savner mest, er samvær med gode venner og familie, så et andet af mine forsæt er, at jeg vil gøre en indsats for at mødes oftere med venner og familie. Slappe af og nyde samvær med andre i stedet for en konstant jagt på nye erhvervelser og oplevelser.


Vi er her i sidste halvdel af december igen lukket inde i eget hjem af en sygdom, vi ikke er herre over. Det skal nok blive jul og nytår, men ikke med en stor juleaften for hele familien eller et ordentlig knald af en nytårsfest – vi skal passe på os selv og på hinanden. Med vaccine og bedre medicin på vej, kan vi forhåbentlig se frem til mere eller mindre normale tilstande i løbet af det næste halve år, og det er fristende at give los, glemme alt om corona og covid-19, og fortsætte hvor vi slap, da vi startede på 2020. Som så mange andre har jeg haft tid til at tænke i de seneste måneder. De lange lørdagsagtige eftermiddage, der pludselig er så mange af, har jeg ikke kun brugt til at nå i bund med Netflix og HBO, jeg har også lavet en liste med nogle nye nytårsforsætter.

Den netop overståede sommer viste, at man faktisk godt kan holde en sommerferie uden at flyve den halve klode rundt, så jeg har lovet mig selv, at jeg begrænser mine udlandsrejser til hvert andet år. Danmark, Sverige, Norge og Nordtyskland ligger ikke længere væk, end man kan komme dertil med tog, og der er masser af gode ferieoplevelser. Luftforureningen i en række storbyer er lav, og i Venedig, en af verdens største turistattraktioner, kan man pludselig se fisk og klart vand i kanaler, der ikke længere er grumset til af mange tusinde turister, der hver dag skal sejle i gondol. Det kan man da godt bygge videre på!

To perioder med frivillig isolation har vist mig, at det jeg savner mest, er samvær med gode venner og familie, så et andet af mine forsæt er, at jeg vil gøre en indsats for at mødes oftere med venner og familie. Slappe af og nyde samvær med andre i stedet for en konstant jagt på nye erhvervelser og oplevelser. Jeg kan også se, at coronakrisen har været hård ved en række af byens handlende. Der er færre kunder i butikken, caféen og biografen, og selv med lønkompensation, har det ikke været let at drive forretning i de seneste måneder.

Jeg vil prøve at gøre en indsats for at skrue ned for Wish, Amazon og Boozt og handle lokalt, at gå på restaurant i Helsingør og ikke i København, og måske også at opsige en af mine streamingtjenester og så se nogle flere film i biografen. Der er givetvis plads til meget mere på den liste – du kan jo selv prøve.

Jeg lover ikke, at jeg kommer til at holde alle mine forsætter, hverken de nye eller de gamle – det kender jeg mig selv for godt til, men hvis jeg bare lykkes med et enkelt eller to, så er Phillip Faber da ikke det eneste vi har fået ud af den forbandede epidemi.

Godt nytår til jer alle, vi ses på den anden side af det hele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Det socialistiske paradis: - På en almindelig folkeskole oplevede vi, hvordan 12-årige børn var i stand til at citere Lenin og tænke i kor og bære ens tørklæder

Lokalavisen Nordsjælland

Nyt kvik-testtilbud i Helsingør bliver hovedsagligt benyttet af pendlere: - Vores fornemmelse er, at der er et større behov

Annonce