Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Timelange køer ved testcentre: - Vi er godt klar over, at det er et kæmpe irritationsmoment

Genåbningen af de liberale erhverv har skabt ekstra pres på testcentrene. Foto: Lars Johannessen
Genåbningen har skabt lange køer ved lyntest-centrene i Helsingør. - Det må kunne organiseres bedre, siger Lene Lissau, der stod næsten to timer i kø med sin datter.

- Det var kaotisk. Folk stod nærmest oven i hinanden og gik ind og ud, fordi de ikke kunne finde ud af, hvor køen startede.

Sådan lyder det fra Lene Lissau, der var sammen med sin datter måtte vente næsten to timer i kø ved lyntest-centret i ForSea-færgeterminalen på Helsingør Station, da de skulle testes.

Genåbningen af de liberale erhverv for alle kunder, der kan fremvise en negativ coronatest, som ikke er mere end 72 timer gammel, har skabt ekstra pres på testcentrene.


Der var fuldstændig proppet med mennesker, der var ingen afmærkninger, og der var et rend frem og tilbage

Lene Lissau


Da Lene Lissau og hendes datter dukkede op ved testcentret på stationen mandag aften, nåede køen to gange rundt om rulletrapperne inde i terminalen, fortæller hun.

- Der var fuldstændig proppet med mennesker, der var ingen afmærkninger, og der var et rend frem og tilbage, fordi der ikke er skilte, som viser, hvor køen starter. Jeg er normalt ikke et brokkehoved, men det må kunne organiseres bedre, siger Lene Lissau til Helsingør Dagblad.

Også ved Laden på Vapnagård har der i løbet af det seneste døgn været lange køer.

Annonce

Følger udviklingen

Copenhagen Medical, der i samarbejde med Region Hovedstaden driver de to lokale lyntest-centre, siger til Helsingør Dagblad, at de følger nøje med i udviklingen, og at de har opjusteret antallet af medarbejdere for at sænke ventetiden.

- Vi er godt klar over, at det er et kæmpe irritationsmoment med den lange ventetid. Når der ikke er tidsbestilling, kan vi ikke undgå, at der kommer propper, men vi har sat rigtig mange ekstra mennesker på arbejde, siger Trine Baadsgaard, der er presseansvarlig hos Copenhagen Medical.

Hun peger på, at det er genåbningen af de liberale erhverv - især frisører - der har fået mange mennesker til at storme ned til testcentret.

- Danmark genåbner lidt mere i dag, og kravet om en negativ test giver en stor aktivitet, siger Trine Baadsgaard.

En borger har fortalt om kaotiske tilstande ved testcentret i færgeterminalen, hvor der ifølge hende var proppet med mennesker, som stod tæt op af hinanden. Hvad vil I gøre ved det?

- Det kan hun sagtens have en pointe i. Vi plejer at være gode til at afmærke og opfordre folk til at holde afstand, men det kan godt være, at der er lidt for mange mennesker lige nu. Derfor holder vi meget nøje øje med det i denne her uge, for det er en ny situation med genåbningen. Og de input, vi får, er med til at gøre os bedre, siger Trine Baadsgaard.

Annonce

Foreslår et digitalt kø-system

Lene Lissau foreslår, at testcentrene udvikler et digitalt kø-system - for eksempel en app - hvor man kan få et nummer og dukke op, når det bliver ens tur.

- Hvis det kan lade sig gøre hos bageren, så må det også kunne lade sig gøre at lave et kø-system på testcentret, siger Lene Lissau.

Fakta: Her kan du blive testet i Helsingør

Lyntest i Helsingør:

Færgeterminalen i Helsingør (ved landgangsbroen på 1. sal):

Tilbud om gratis kviktest til alle borgere over 12 år.

Testen er en antigentest og foregår ved næsepodning. Der er svar efter 15 minutter.

Åbningstid alle dage fra kl. 05.45-22.00.

Uden tidsbestilling.

Laden på Vapnagaard, Hovmarken 8, Helsingør:

Tilbud om gratis kviktest til alle borgere over 12 år.

Testen foregår ved næsepodning, og der er svar efter 15 minutter. Copenhagen Medical varetager opgaven.

Åbningstid: Alle dage kl. 08.00-20.00.

Uden tidsbestilling.

Fast teststed i Helsingør:

Færgeterminalen på Helsingør-Helsingborg-linjen, Færgevej 9 i Helsingør (ved perron 13):

Tilbud til alle borgere fra TestCenter Danmark om Corona-test ved halspodning (PCR-test).

Åbningstider:

Mandag: Kl. 08.00-13.30.

Tirsdag: Kl. 15.30-21.00.

Onsdag: Kl. 08.00-13.30.

Torsdag: Kl. 15.30-21.00.

Fredag: Kl. 08.00-13.30.

Lørdag: Kl. 15.30-21.00.

Søndag: Kl. 08.00-13.30.

Med tidsbestilling.

OBS: Husk at bestille tid på coronaprover.dk, inden du møder op på teststedet.

Trine Baadsgaard siger, at hun ikke kan afvise, at en digital løsning kan komme på tale, men i første omgang vil Copenhagen Medical følge udviklingen og afvente, om der er behov for at udvikle kø-systemet.

Copenhagen Medical opfordrer borgere i Helsingør til at benytte Laden i Vapnagård til lyntest, da testcentret ved færgeterminalen primært er til pendlere, siger presseansvarlig Trine Baadsgaard. Foto: Lars Johannessen

Copenhagen Medical opfordrer folk til at dukke op på nogle tidspunkter, hvor der normalt ikke er så meget pres på - for eksempel i frokostpausen eller efter aftensmaden.

- Det kan sammenlignes lidt med et supermarked. Hvis man handler ind om formiddagen eller sent om aftenen, så er der færre kunder, siger Trine Baadsgaard.

På cphmed.com kan du løbende følge med de estimerede ventetider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Sådan påvirker corona karaktererne: Her er de bedste og dårligste skoler i Helsingør

Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Lokalavisen Nordsjælland

I Kvickly Helsingør får medlemmerne mulighed for at være med til at bestemme: Vær med til at bestemme, hvad der er vigtigt i din butik

Annonce