Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Trods corona:  Herretøjsbutik har haft et kanon salg

Butikschef Peter Hansen fra Tøjeksperten i Espergærde Centret kan sammen med sine ansatte glæde sig over at være en af de bedst sælgende butikker i den landsdækkende tøjkæde. Foto: Torben Sørensen/Kalabas
Til trods for corona og nedlukning har Tøjeksperten i Espergærde Centret haft et forrygende salg i 2020. Og tendensen fortsætter i indeværende år trods to måneders nedlukning. - Vi er meget stolte og glade, siger butikschef Peter Hansen.

ESPERGÆRDE: Butikschef Peter Hansen er en glad mand. Sidste år markerede forretningen, der har ligget i Espergærde Centret i mere end 50 år, sig som én af de butikker med det bedste salg i tøjkæden. I alt tæller Tøjeksperten 60 butikker på landsplan.

- Vi endte i superligaen med en rigtig fin fremgang på trods af corona, hvor vi var lukket ned fire uger i foråret. Vores butik var én af de butikker, der havde det bedste salg. Vi er meget stolte og glade over, at vi har så mange kunder, der bakker op om os og besøger os igen og igen, siger butikschef Peter Hansen.


Annonce

Der har været et behov for at købe tøj og et behov for at snakke med andre end sig selv i stedet for at sidde og kigge ind i en skærm og kommunikere via zoom

Peter Hansen, butikschef, Tøjeksperten


Helt vildt

Også i indeværende år er tendensen fortsat. Til trods for at butikken har været nedlukket i to måneder, er det nemlig lykkedes at indhente det tabte og ovenikøbet skabe et mersalg i årets første kvartal, fortæller butikschefen.

- Det er helt vildt. Vi har oplevet en fantastisk interesse og har til trods for, at vi både havde lukket i januar og februar måned, haft en 12 procents fremgang, siger Peter Hansen.

Det gode salg beror på flere årsager. Et af dem handler om, at kunderne er gode til at støtte lokalt, vurderer butikschefen.  Foto: Torben Sørensen/Kalabas

Sammen med sine kollegaer glæder han sig over kundernes købelyst, som han mener beror på flere årsager.

- Vi er som mangeårig butik i centret heldige at have et meget stort opland med kunder fra Fredensborg, Ålsgårde, Hornbæk og Kokkedal og andre byer, ikke mindst nord for Espergærde.  Vi har en meget stor kundeklub. Vi er kendt i Nordsjælland som en butik med gode varer og service til en fair pris. Og så tror jeg også, at det handler om et opsparet behov for at komme ud og handle, siger butikschefen.

Annonce

Behov for at købe tøj

Peter Hansen peger på, at mange kunder har haft et behov for at bytte julegaver og dels bare har haft brug for at skifte garderoben ud og komme ud og møde andre mennesker efter flere måneders isolation og hjemmearbejde.

- Der har været et behov et behov for at snakke med andre end sig selv  i stedet for at sidde og kigge ind i en skærm og kommunikere via zoom, siger Peter Hansen.

Butikschefen peger også på, at opbakningen afspejler tendensen med at støtte lokalt.

- Der er mange, der benytter lokalmiljøet til deres indkøb, fortæller Peter Hansen, som også fortæller at butikken har mange stamkunder, heraf en del som er kommet i butikken fra de var helt unge.

- Der er rigtig mange af vores kunder, vi kender fornavnet på.Vi har også kunder der har købt deres konfirmationstøj i vores butik og kommer igen når de skal giftes, fortæller Peter Hansen.

Annonce

Forventer et mersalg

Også fremtiden tegner lys, hvis man spørger butikschefen, der har 30 års erfaring indenfor faget.

- Vi har en klar forventning om, at vi kommer til at stå endnu stærkere i 2021 og får en fremgang. Vi har også investeret lidt i butikken, herunder fået lagt et nyt gulv, siger Peter Hansen.

Han har været ansat i butikken i Espergærde Centret siden 2009, på nær tre år, hvor han blandt andet arbejdede i en butik i Lyngby Storcenter. Han vendte tilbage for et års tid siden til forretningen i Espergærde Centret.

Annonce

Middag tilgode i byen

Den øgede travlhed har ført til, at medarbejderstaben i Tøjeksperten snart bliver udvidet med en ekstra kollega, fra tre til fire ansatte. Og så kan medarbejderne i øvrigt glæde sig til at fejre salgssuccesen med en god middag ude i byen.

- Vi har stadig den præmie tilgode, som vi har fået af vores kæde for det gode salg i 2020. Den glæder vi os til at indløse, så snart det bliver muligt, siger Peter Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Et socialt eksperiment? Den eneste grund til, at vi har siddet og slidt med hjemmearbejdet i et år er coronavirussen.

Annonce