Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Truttende havfruer på Espergærde Strand

"Havfruetrioen" Air de Bravoure mødtes i vandet. Fra venstre ses: Dorthe Zielke, Kristina Schjelde Husum og Susanne Vibæk Svanekier. Foto: Jannik Vibæk
Den nye trio, Air de Bravoure, holdt koncert i vandet ved Espergærde Strand til ære for fotografen.

ESPERGÆRDE: De sædvanlige morgenbadegæster på Espergærde Strand fik for nogle uger siden lidt af en overraskelse. Udover synet af en fantastisk smuk solopgang var de tre trompetister Dorthe Zielke, Kristina Schjelde Husum og Susanne Vibæk Svanekier ved at få taget pressebilleder til lanceringen af deres nye trio, Air de Bravoure. Ikke alene poserede trioen på badebroen med den gryende sol i baggrunden, de fik skam også taget billeder nede i vandet – med deres trompeter selvfølgelig.

De tre kvinder, der lærte hinanden at kende under deres uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, savnede at komme ud at spille her i coronatiden. Dorthe fik tilbud om at spille ved nogle baggårdskoncerter i København, hun var ikke sen til at kontakte de to andre og hurtigt havde en ny trompet-trio altså set dagens lys. Og nå ja, de har mere end musikken tilfælles – de er alle vinterbadere!

Fra Espergærde og Helsingør

At valget for foto-seancen netop var faldet på Espergærde Strand er ikke tilfældigt. Susanne Vibæk Svanekier bor i det gamle Espergærde tæt på stranden og kommer der altså jævnligt.

- Det startede som en udfordring i min lokale mødregruppe, og nu er jeg altså bare blevet ved med at bade. Man bliver simpelthen afhængig af det kolde gys, siger Susanne entusiastisk, selvom hun i Kristinas øjne stadig er lidt af en nybegynder.

Kristina, trioens mest garvede vinterbader, har heldigvis heller ikke langt til skønne bademuligheder; hun bor i en kæmpe villa i Helsingør med sin familie og med sine forældre på den øverste etage. Dorthe er bosat i Valby og er med børn i skolealderen nok ikke sådan lige at få flyttet til det nordsjællandske.

- Men vi lokker alt, hvad vi kan, lyder det fra Kristina.

De tre kvinder har optrådt i utallige sammenhænge med både danske og udenlandske orkestre, og så har de hvert deres kerneområde inden for musikken. Susanne som dirigent og blandt andet som den første og hidtil eneste fastansatte kvindelige dirigent i det danske forsvar, Kristina som specialist i baroktrompet og Dorthe som trompetlærer i Tivoli-Garden og på Det Kongelige Danske Musik-konservatorium.

Air de Bravoure glæder sig til at komme ud at spille for folk. Trioen tilbyder alt fra pompøse fanfarer ved sommerens dimissioner, stemningsfulde kirkekoncerter, tårnmusik og hyggelig torve-underholdning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Annonce