Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Uddeling af overskudsmad skabte lange køer: "Det er synd det skal gå til spilde

Bagermester Betina Jensen var et stort smil under masken. - Det er ret fedt at være med til, fortalte hun, mens hun spurtede frem og tilbage med fyldte indkøbsposer til de ventende bilister. Foto: Tine Zedeler
Bagermester Betina Jensen fra Kvickly i Stjernegade brugte sammen med 14 kollegaer et par timer lillejuleaften på at dele ud af supermarkedets overskudsmad.
Annonce

HELSINGØR: Mange havde stillet sig i kø for at få del i den overskudsmad som ansatte fra Kvickly  uden at få løn for det,  delte ud af efter arbejdstid klokken 21 onsdag aften.

Der var både kø på Stjernegade, som startede fra lyskrydset til ned gennem smøgen ud mod parkeringspladsen. Og så var der alle bilisterne, som holdt i en flere hundrede meter lang kø med lysende lygter på IL Tvedes Vej for at dreje ind på parkeringspladsen og rulle vinduet ned og få udleveret en indkøbspose med overskudsmad og sågar julepynt.

Mange havde stillet sig i kø lang tid i forvejen inden uddelingen gik i gang klokken 21. Foto: Tine Zedeler

Initiativtager Betina Jensen var ikke overrasket over de lange køer. Mere overvældet af glæde.

- Eftersom der ikke er uddeling på Vapnagård i år, regnede jeg godt med, at der ville komme rigtig mange. Det er ret fedt at være med til. Det varmer mit hjerte, at vi gør andre glade. Min søster som også er ansat i Kvickly, er også med til at dele ud. Vi er 15 kollegaer, der hjælper til,  fortæller Betina Jensen.


Det er både synd for klimaet, og de mennesker der har glæde af det, at vi smider mad ud, der sagtens kan spises

Betina Jensen


Annonce

Meldt afbud

Betina Jensen er ansat på 18 år i Kvickly som bagermester. Det var hende, der med varehuschef Henrik Madsens opbakning, fik ideen til at Kvickly selv skulle påtage sig opgaven med at dele den mad ud, som ikke kan sælges, når varehuset åbner igen efter jul.

Gennem en årrække har det ellers været frivillige fra foreningen Stop Spild Lokalt- Helsingør, der har stået for maduddeling af overskudsmad fra en rækker supermarkeder. Men i år havde de frivillige meldt afbud på grund af stigende smittetryk og de restriktioner, der er indført.

Bilisterne holdt i en flere hundrede meter lang kø for at få del i overskudsmaden. Foto: Tine Zedeler
Annonce

Alle tænkelige forholdsregler

Det afholdt dog ikke Kvickly i Stjernegade fra selv at gøre det.

- Vi har sørget for alle tænkelige forholdsregler, og spærret af, lavet striber og folk er blevet opfordret til at bære maske og holde afstand. Det er både synd for klimaet, og de mennesker der har glæde af det, at vi smider mad ud, der sagtens kan spises. Vi har også en del julepynt, som ellers ville være havnet i containeren, fortæller Betina Jensen.

Hun havde onsdag aften ikke tal på, hvor meget overskudsmad der blev delt ud.  Og det var der ikke noget at sige til. Journalisten der var tilstede opgav også at tælle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Det socialistiske paradis: - På en almindelig folkeskole oplevede vi, hvordan 12-årige børn var i stand til at citere Lenin og tænke i kor og bære ens tørklæder

Lokalavisen Nordsjælland

Nyt kvik-testtilbud i Helsingør bliver hovedsagligt benyttet af pendlere: - Vores fornemmelse er, at der er et større behov

Annonce