Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Ugens klumme: Dorthe Hietala reflekterer over året der snart er gået

Dorthe Hietala er senior marketing konsulent og indehaver af Marketinghuset 360 og bor i Espergærde. Foto: Lars Johannessen

Endnu et år er snart gået, og det er tid til at se tilbage på 2021. Nytår er egentlig bare en dag ligesom alle andre, og i det kosmiske perspektiv er der reelt ikke den store forskel på d. 31. december eller d. 17. april. Alligevel er der noget psykologisk ved årsskiftet, som får en til at gøre status og reflektere over året, der er gået og sætte mål for året, der kommer.

2021 blev endnu et anderledes år på grund af Covid-19. Året startede med en nedlukning, som påvirkede alt og alle arbejdsmæssigt og privat. Før sommeren blev samfundet åbnet op igen.

2021 blev et år, hvor vi har bevæget os fra den ene yderlighed med et lukket samfund til den anden yderlighed med et fuldstændigt åbent samfund, og det er måske et godt tidspunkt at spørge sig selv om, hvad har vi så lært af det?

Dorthe Hietala, senior marketing konsulent og indehaver af Marketinghuset 360.

Vi kunne igen mødes på arbejde, caféer, restauranter, til fester og så videre. Stemningen var lidt euforisk, og Coronaen var hurtigt glemt. Det var de gode vaner med at holde afstand, vaske og/eller spritte hænder ofte også. Der blev krammet og knuset igen. Før vi havde set os om, var vi stort set tilbage ved den velkendte hverdag, med travlhed, transporttid, aktiviteter, aftaler til højre og venstre og godt på vej tilbage i hamsterhjulet, hvor man bare prøver at løbe hurtigere for at nå alting.

Annonce

2021 blev et år, hvor vi har bevæget os fra den ene yderlighed med et lukket samfund til den anden yderlighed med et fuldstændigt åbent samfund, og det er måske et godt tidspunkt at spørge sig selv om, hvad har vi så lært af det?

Corona-tiden lærte os at blive mere digitale, og det sparede mange for lang transporttid og lange møder. Prisen var til gengæld, at vi ikke kunne mødes fysisk med familie, venner eller kollegaer.

Uanset om det er arbejde eller privat, så er der noget særligt ved at kunne mødes personligt med andre mennesker, og i mine øjne har det personlige møde fået endnu højere værdi.

Vi oplevede også, at tempoet blev sat ned. Det var næsten som at leve i slowmotion. Der var mere tid til at være sammen med de helt nære, tid til samtaler, tid til refleksion, tid til at gå ture i naturen, fordi det næsten var den eneste legale måde at mødes på. Til gengæld følte man sig også lidt spærret inde, fordi der var så mange ting, man ikke kunne gøre, og vi havde mistet noget af vores frihed til bare at gøre, det vi gerne ville.

Nu står vi så her, og det er snart slut på 2021. Der er stadig en Covid-19 pandemi, der raser, og det er vel nu, vi skal spørge os selv om, hvad vi egentlig har lært af 2021?

Inden det nye år brager løs igen, vil jeg prøve at finde en stille stund her i julen til at reflektere over året, der er gået. Refleksionen vil naturligvis dække både arbejds- og privatlivet og nogle af de spørgsmål, jeg vil stille mig selv er:

1)Hvad er gået rigtig godt det sidste år?

2)Hvad har jeg lavet som jeg er stolt over?

3)Hvem har jeg gjort en forskel for?

4)Hvad har jeg lært det sidste år?

5)Hvordan har jeg udviklet mig?

6)Hvem har hjulpet mig og været der for mig?

7)Hvad har været rigtig sjovt det sidste år?

8)Hvad er det bedste jeg tager med mig til 2022?

9)Hvor meget må arbejdet fylde i forhold til resten af mit liv?

10)Hvad glæder jeg mig til i 2022?


Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Ugens klumme: - Forbløffende mange har dimser hængende ud af ørerne

Annonce
Indland

Smitten raser: Sygefravær får DSB til at aflyse tog

Annonce
Indland

Sverige afviser danskere efter nye coronarestriktioner

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Han vil ikke selv ud i rummet - fra jorden styrer Torden-Torsten Danmarks største rumprojekt

Lokalavisen Nordsjælland

Ugens film: Det kan du se i biografen

Lokalavisen Nordsjælland

Lone og 30 andre frivillige deler 1000 kilo julemad ud til trængte familier: - Jeg gør det, fordi jeg ved, jeg kan gøre en forskel

Lokalavisen Nordsjælland

Mød mammutten fra Hornbæk: Sådan så Nordsjælland ud for 45.000 år siden

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Indland

Region til 40.000 ansatte: Coronapas eller hjem uden løn

Annonce