Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Ulrikas fornemmelse for detaljer har 16.000 følgere

Ulrika Horn har øje for smukke detaljer og blander gerne nyt og gammelt.Foto: Tine Zedeler
Ulrika Horn står 99,9 procent for indretningen i den charmerende rødstensvilla på Viborgvej. Der er ikke et hjørne i det stemningsfulde hjem, som ikke er fotograferet endnu og lagt ud på Instagram. Det med at interessere sig for møbler og nips har fulgt hende det meste af livet.

BOLIG: Da Ulrika Horn sammen med sin mand Thomas Horn for 11 år siden overtog  murermestervillaen på "toppen" af Viborgvej, var det særligt den smukke udsigt over Jyllandskvarteret med hustage, grønne haver og trækroner, der gjorde udfaldet. Men det er ikke kun udenfor, at æstetikken er i top. For der er i den grad kælet for detaljen indenfor - og det er i alle kroge. Her går unikke loppefund - som sofabordet, der oprindelig, var et ældre skrivebord, hånd i hånd med smukke krukker i ler, fajance og kurv og antikke krystallysekroner, puder og tæpper i dæmpede farver og mønstre. Stilen kan beskrives som et hyggeligt miks af dansk, svensk og fransk boligstil.


Jeg tænker, drømmer og snakker om indretning. Det handler ikke om, at det skal være dyrt eller fint. Det er bare så sjovt at give gamle ting et nyt liv

Ulrika Horn


Annonce

- Jeg kan godt lide at blande nyt og gammelt. Det er noget rart ved tanken om ikke bare at smide ting ud, men bruge dem igen på en ny måde. Min mor og mormor har nok præget mig. De går også meget op i indretning. Selv min mormor, som er fyldt 90 år, har for nylig rykket rundt på det hele i den lejlighed, hun flyttede ind i for et år siden, fortæller Ulrika Horn.

Kærligheden førte Ulrika til Helsingør

  • Ulrika Horn er født og opvokset i Sverige i Malmø.
  • Det var mødet med den kommende ægtemand Thomas Horn, der for 13 år siden, fik Ulrika Horn til sammen med datteren Linn at flytte til Helsingør. Et par år efter kom datteren Alma, som i dag er 11 år, til. Linn er i dag 22 år. Hun er født med en sjælden kromosomfejl
  • Ulrikas mand Thomas Horn er skoleleder for Hellebækskolen og tidligere medlem af Helsingør Byråd for Socialdemokraterne. Efter flere års pause stiller han igen op ved kommunalvalget til efteråret.

Tænker og drømmer i indretning

For Ulrika Horn er indretning en passion, som fylder næsten det hele.

- Det giver mig så meget. Jeg tænker, drømmer og snakker om indretning. Det handler ikke om, at det skal være dyrt eller fint. Det er bare så sjovt at give gamle ting et nyt liv, fortæller Ulrika Horn.

Ulrika Horn har på femte år sin egen Instagram under navnet @a_nordic_story. Her kan følgerne se billeder af indretningen i hjemmet på Viborgvej og familiens ødegård i Skåne. Gruppen har 16.000 følgere.

- Jeg tror ikke, der er noget i vores hjem, der ikke er blevet fotograferet og lagt ud. Jeg kan også godt lide at lave nye opstillinger. Jeg får meget ros. Der er også en del, der skriver og spørger, hvor jeg har købt den og den pude med videre, fortæller Ulrika Horn.

Ulrika Horn har også løbende vist hjemmet på Viborgvej frem i diverse boligindretnings magasiner, senest i magasinet Isabellas.

- Jeg tror, vi er oppe på syv forskellige reportager fordelt på danske, svenske, norske og hollandske magasiner. Det er typisk via min Instagram, at jeg bliver kontaktet og spurgt om jeg vil være med, fortæller Ulrika Horn, som også gerne sysler med andre kreative gøremål som at tegne og også gerne griber en pensel og en sav, når hun går i gang med at trylle  loppefund om til  boligen.

Før Ulrika Horn mødte sin mand Thomas Horn var boligstilen primær " hvidt i hvidt", men med tiden er der kommet flere farver til. Foto: Tine ZedelerFoto: Tine Zedeler
Annonce

Kreativ åre

Det er ikke kun privat Ulrika Horn har sans for det kreative. Det gælder også uddannelses- og arbejdsmæssigt. Ulrika Horn er oprindelig uddannet syerske, har arbejdet som dekoratør og var indtil sidste år gennem syv år ansat som butikschef for Søstrene Grene i Helsingør Bycenter.

For et år siden besluttede Ulrika Horn at skifte kurs og sagde ja til stillingen som pædagogassistent for Børnehuset Bøgen i Snekkersten. Et arbejde der kom som kaldet, da hun valgte at forlade jobbet som butikschef.

- Jeg har altid tænkt, at hvis jeg skulle arbejde med børn, skulle det være i Bøgen, hvor vores datter også har gået. Det er sådan et dejligt sted med søde kollegaer og skønne udearealer. Jeg er glad, hver dag jeg går på arbejde, fortæller Ulrika Horn.

Annonce

Måtte lukke butik

Indtil for fem år siden drev Ulrika Horn ved siden af sit fuldtidsarbejde en genbrugs- og interiørbutik i det selvstændige atelier, som er opført på privatadressen. Interessen for at drive butikken blev mindre i takt med Ulrika Horn begyndte at ændre stil. Samtidig blev datteren Linn alvorligt syg og fik en hjerneblødning - som vendte op og ned på hverdagen.

- Jeg kunne ikke overskue at drive butikken længere. I forvejen var jeg blevet lidt træt af min egen stil. Selv om Thomas ikke rigtig får et ben til jorden, når det gælder indretningen herhjemme, så har han fået mine øjne op for, at alt ikke behøver være hvidt i hvidt, fortæller Ulrika Horn.

Annonce

Syatelier på vej

Linn har været stabil ovenpå sin hjerneblødning uden tilbagefald og lysten til at åbne butik kombineret med Ulrika Horns aldrig sovende kreative gen har meldt sig med fornyet kraft. Planen er til efteråret, at åbne et syværksted i fritiden med salg af hjemmesyede puder, tæpper og kimonoer og andre tekstilarbejder.

- Jeg er begyndt at indkøbe vintage-stoffer, som jeg kan sy puder og kimonoer af. Jeg glæder mig rigtig meget, fortæller Ulrika Horn.

Hvis Ulrika Horn skal give et tip videre til boliginteresserede, så er det at følge sin egen stil.

- Lyt til din mavefornemmelse - den her farve, eller det her møbel kan jeg godt lide, og lad være med at indrette efter hvad alle andre gør - altså med mindre det føles rigtigt, siger Ulrika Horn.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Puls 3060 klar til "skolestart": - Vi presser ingen og der er plads til alle

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

80 års hjælp: Fra udsatte mødre til blomstrende haver

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Nanna skriver sig ud af mørket: - Unge er bedre til at være åbne om angst og depression

Lokalavisen Nordsjælland

Ulrikas fornemmelse for detaljer har 16.000 følgere

Lokalavisen Nordsjælland

Efter Kystbanekaos lørdag: - Hellere en hurtig halvkorrekt  besked end at lade folk vente længe på at få noget at vide

Lokalavisen Nordsjælland

Se videoen: Iransk krigsskib sejlede forbi Helsingør i nattens mulm og mørke

Lokalavisen Nordsjælland

Færre kystbanetog til tiden: For første gang i over et år betaler DSB kompensation til pendlerne

Lokalavisen Nordsjælland

Alice har slidt sålerne ned, og hun er ikke den eneste: Lokalafdeling for gå-entusiaster er vokset markant

Lokalavisen Nordsjælland

'Vi ved ikke, hvorfor det går langsommere': 90.000 ledige vaccinationstider i Region Hovedstaden

Lokalavisen Nordsjælland

'Det kan I sgu gøre bedre': Heftig debat om fremmødet til håndboldherrernes afsked

Lokalavisen Nordsjælland

Bag kulissen: Sammenhold i ridelejren

Lokalavisen Nordsjælland

Oprustning i kampen mod bandemiljøet: Sådan vil Helsingør få færre unge kriminelle

Lokalavisen Nordsjælland

Læsernes reaktioner efter trafikulykke i farligt kryds: Lav rundkørsel, sæt bump op  eller opfør jer bedre i trafikken

Lokalavisen Nordsjælland

Populær invasion: Vikingerne vender tilbage næste år - og denne gang bliver de ikke overrasket

Lokalavisen Nordsjælland

Svenskerne snød Helsingør-talenter for EM-bronze

Lokalavisen Nordsjælland

Efter kaotisk lørdag for Nordsjællands togrejsende: Søndag  kører togene igen normalt

Alarm112

Cyklist har mistet livet i ulykke med lastbil

Lokalavisen Nordsjælland

I år er Kronborg ekstra dansk - og der tjekkes: - Er I sikre på, at I ikke er svenskere?

Alarm112

Kørte dobbelt så stærkt som tilladt: Politiet snupper flere biler fra fartsyndere på motorvej

Lokalavisen Nordsjælland

Tiden der blev væk: Tid er et elastisk begreb, den kan gå langsomt og under de rette - eller forkerte betingelser – føles skrækkelig uendelig

Lokalavisen Nordsjælland

Beboere i Søstræde: - Lukker Old Irish Pub? Hvor er det fantastisk

Lokalavisen Nordsjælland

Ny Helsingør-souvenir: Kronborg, kongeskib og royal salut forenet i 500 brikker

Lokalavisen Nordsjælland

Trods enkelte udfordringer: Danskerne valfarter til vores campingpladser

Annonce