Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Varme tanker holder Smørhullet koldt: Sys og Nina vil forlænge istiden

Smørhullet Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
Lige nu gør beboerne på Læssøvej, hvad de kan for at holde liv i Helsingørs nye skøjtebane.
Annonce

GLATIS:  "Ødelæg ikke isen" står det på det skilt, som Sys Haugaard og Nina Geiker har fået sat op med søen, der ligger midt i Smørhullet i Helsingør.


Børnene elsker at skøjte her. Det er så dejligt og det skal vi værne om

Sys Haugaard


Søen i Smørhullet er nemlig omdannet til en lokal skøjtebane, og står det til Sys og Nina, der begge bor på Læssøevej, så skal der holdes gang i den fornøjelse så længe som muligt.

- Børnene elsker at skøjte her. Det er så dejligt og det skal vi værne om, siger Sys Haugaard.

Derfor har Sys Haugaard og Nina Geiker kontaktet kommunen og hørt om den ikke kunne hjælpe med at hælde mere vand i søen, så den nye skøjtebane kunne blive mere stabil.

Det har kommunen sagt ja og onsdag blev der ved hjælp af overløb fra en anden sø hældt mere vand i Smørhulssøen.

Annonce

Der passes på isen

Nina og Sys har også selv fået lavet et skilt, der opfordrer til, at man ikke ødelægger islaget, så der ikke kan skøjtes. De er ikke de eneste lokale beboere, der værner om den lille skøjtebane. Sys Haugaard fortæller om en anden lokal, en ældre mand, der kommer om aftenen og med sin sneskovl rydder søen, så den næste morgen er klar til nye skøjteoplevelser.

Vejrudsigten ser god ud for de lokale skøjteløbere. Der er udsigt til minusgrad i hvert fald en uge frem.

Man kan i øvrigt godt have svært ved at finde Smørhullet på et vejkort. Der kan man til gengæld finde Bergmandsdalsparken, som der er nok er en del i Helsingør, der ikke har hørt om. For det lille skovområde, der ligger lidt øst for Kongevejen er langt bedre kendt som netop Smørhullet.

Alle forældre og børn, der har kælke, slæder og kurebrætter stående på standby i garagen, ved også, at når det har sneet, så er Smørhullet det helt rigtige sted at tage hen. Fra skråningerne på Århusvej virker området som en lille gryde, hvor børn og voksne under sikre forhold kan kælke og kure.

Hold øje med skiltene

Mange søer byder op til at der kan skøjtes. Inden man søger ud på isen skal man dog lige sikre sig at den kan bære.

Ved de fleste lokale søer gælder at man ikke må færdes på isen, med  ,mindre et kommunalt skilt fortæller at det er sikkert.

Normalt skal en sø have en istykkelse på 13 centimeter, før det vurderes at isen er sikker. For større søer er kravet en tykkelse på mindst 20 centimeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce