Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Antallet af boliger styrdykker: Så meget påvirker det værdien på dit hus

Det snævre udbud får huspriserne til at stige markant. 17 procent er de steget i Helsingør Kommune i det seneste år.
Antallet af boliger, der er til salg, er faldet med 60 procent, hvis man sammenligner med samme tidspunkt sidste år.
Annonce

BOLIG: Der har sjældent været færre boliger til salg i Helsingør Kommune, og det afspejler sig i priserne. En gennemsnitlig villa på 140 kvadratmeter er nemlig steget mere end en halv million kroner i værdi på blot et år.


Det ses, at kommuner med store fald i udbuddet og få boliger til salg stiger ekstra meget lige nu. Det er den klassiske historie om udbud og efterspørgsel

Michael Dalsager, Home


Det viser udregninger foretaget af Home på baggrund af statistik fra Boligsiden.

Annonce

Udbud og efterspørgsel

Det er netop det snævre udbud, som skubber huspriserne i vejret. Det forklarer Michael Dalsager, som blandt andet har ansvaret for analyser i Home.

- Det ses, at kommuner med store fald i udbuddet og få boliger til salg stiger ekstra meget lige nu. Det er den klassiske historie om udbud og efterspørgsel, forklarer han.

- Det er resultatet efter flere måneder, hvor køberne har været mere aktive end sælgerne, og hvor et historisk godt boligsalg endda har fået et ekstra nøk op de sidste par uger på et tidspunkt, hvor udbuddet til salg er banket helt i bund. Især omkring hovedstaden og i Nordsjælland har køberne langt færre huse at se på, og flere er interesseret i de samme boliger, tilføjer han.

Annonce

202 færre huse

Hvor gennemsnitsprisen for en villa i Helsingør Kommune for et år siden lå på godt og vel tre millioner kroner, er den nu på mere end tre og en halv million kroner. Dermed er boligprisen steget med mere end 17 procent.

Samtidig er udbuddet skrumpet så markant, at antallet af boliger og villahuse er mere end halveret. Nærmere bestemt har der i det seneste år været 202 færre huse til salg, hvis man sammenligner med året forinden. Det svarer til, at udvalget af huse er faldet med mere end 60 procent - det største fald på landsplan.

I Danmark er udbuddet gennemsnitligt faldet med en fjerdedel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce