Annonce
Lokalavisen Nordvest

16-årige Emil fra Elmelund elsker julelys: - Du kan selv bestemme, hvilket show du vil se

Emil er en 16 årig gut som bare elsker julelys. Han elsker det så meget, at han har valgt og sætte cirka 23.000 LED-lys op på/foran sit hus, som ligger lige ud til gadekæret, så det spejler sig i vandet og giver en "dobbelt effekt". Foto: Birgitte Carol Heiberg
Han har brugt uhyrlige mængder tid på at sætte det op, så nu håber Emil Johansen blot, at nogen vil kigge forbi for at se, hvor langt hans kreative sans har båret Elmelund Julelys.
Annonce

Elmelund: Det ville være uheldigt for Emil Johansen, hvis han brændende ønskede at hemmeligholde sin passion for omverdenen, for i det umiddelbare nabolag i Elmelund, hvor han bor med sine forældre, hersker der i hvert fald ingen tvivl om, hvor en stor del af hans kærlighed er placeret.

I julelysene. Han begyndte for alvor sidste år at vise sin interesse til alle, der kunne finde på at passere forbi i det vestodenseanske og i år er ingen undtagelse, omend det har været mere knebent med tiden.

Elmelund Julelys som det tager sig ud i år. Foto: Emil Johansen

- I år er jeg på efterskole og det har bestemt ikke gjort tingene lettere - at passe skole, planlægge og udføre et julelysshow. Opsætningen af lysene er sket i de fire weekender i november, hvor jeg er kommet hjem fredag aften og arbejdet hele weekenden på opsætningen og kørt tilbage på efterskolen søndag aften, fortæller han.

Ulig de fleste andre oppyntninger er der rent faktisk tale om et regulært show.

- Lysene er programmeret til at danse til musikken, der kan høres på radiokanalen FM 88.30 MHz. I år er signalet meget bedre, så langt de fleste biler kan tune ind. Som bonus er der RDS (Radio Data System), som betyder, at radiokanalen har et navn og derfor bliver anerkendt som en radiokanal af de fleste biler, så den ikke hopper hen på en anden kanal, fortæller den unge lysentusiast, men idérigdommen stopper ikke her.

Lys der bliver til juletræer. Foto: Emil Johansen

- Som noget helt nyt i år kan man stemme på, hvilken sang man vil se/høre. Når man holder og ser lys, kan man på sin telefon gå ind på styrlyset.dk og stemme på en af sangene. Den sang med flest stemmer vil så spille, når den sang, der spiller, er færdig. På den måde behøver man ikke at vente på en bestemt sang.

På hjemmesiden elmelundjulelys.dk kan du læse mere mere om, hvornår lyset bliver tændt og nørde lidt tekniske detaljer om, hvordan lys og lyd følger hinanden.

Sådan så julelysene ud sidste år. Foto: Emil Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce