Annonce
Lokalavisen Nordvest

3. A søger flasker: Pantpenge til gavn for verdens udsatte piger

Næsby Skoles 3. A vil gøre sit for at forbedre udsatte pigers vilkår rundt om i verden. Foto: Rikke Dichmann

Har du har flasker liggende derhjemme, som kan gå til andet end leverpostej og palmin, så vil Næsby Skoles 3. A meget gerne have fat i dem. Panten skal nemlig hjælpe ved Danmarks Indsamlingen på lørdag.

Annonce

Næsby: Næsby skole er i skoleåret 2018-19 ved at blive certificeret til at blive en UNICEF Rettighedsskole, som har fokus på, at læringsmiljøet har en børnerettighedsbaseret tilgang.

UNICEf arbejder for, at alle børn skal kende deres rettigheder og en rettighedsskole forener elever, forældre, lærere/pædagoger i et fællesskab, der er baseret på alle de gode værdier, der står i børnekonventionen.

I arbejdet for at blive en rettighedsskole skal alle klasser på Næsby Skole udarbejde et klassechartre, hvor eleverne har valgt nogle rettigheder, som de i deres klasse finder relevante.

3. A har på demokratisk vis blandt udvalgt artikel 6, som er følgende:

Alle har ret til at leve, og staten skal hjælpe børn til et godt liv.

3. A mener dog ikke kun, det er staten som skal hjælpe, men de vil også meget gerne selv hjælpe børn ude i verden, som ikke har de samme muligheder, som de selv har.

Så i slutningen af november valgte klassen at gå i gang med en indsamling og havde nogle forskellige forslag til hvordan. Valget faldt på, at vi vil samle pantflasker og returnerer dem i Fakta.

Det er ikke sjovt at komme ind i køen efter panterne fra 3. A. Foto: Rikke Dichmann
Annonce

Målet er 5000

Eleverne skrev hver især et brev til deres familie, hvor de forklarede lidt om projektet og efterlyste flasker. Derudover har de lavet breve til skolens personale og har haft oplæg på fællessamling.

- Indsamlingen er gået super godt og lige nu har vi indsamlet 3075,50kr. og har stadig flasker liggende i klassen, som skal pantes. Vi er så heldige i 3A, at vi har en forælder, som har lavet en aftale med Middelfart Sparekasse, som har lovet at runde op til 5.000 kroner hvis vi når 3.500 kroner, siger Rikke Dichmann, der er pædagog i klassen.

3. A har valgt, at beløbet skal gå til Danmarks Indsamlingen, som i år har fokus på udsatte piger, som eksempelvis tvinges til at være soldater, giftes bort som børn, bliver mødre som børn og andre skrækkelige ting.

Har du pant liggende, som du gerne vil donere, så skriv til rikkedichmann@gmail.com

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce