Annonce
Lokalavisen Nordvest

Børns rettigheder kommer på skemaet på Næsby Skol

En lærer i Etiopien. Foto: Martha Tadesse
På Næsby Skole i Odense arbejder eleverne med Børnenes U-landskalender, som i år støtter et uddannelsesprojekt i Etiopien. Som led i undervisningen får skolen i uge 48 besøg af Esther Lange fra Spejderne, som skal holde en workshop for eleverne om Etiopien, børns rettigheder og magiske kaffebønner.

Næsby: - Jeg synes det er vigtigt, at elever lærer om deres rettigheder og hvis de samtidig kan få en fed oplevelse, ville det give rigtig god mening, siger spejderen Esther Lange, der besøger eleverne på Næsby Skole med workshoppen, som er bygget op omkring fysiske øvelser, hvor eleverne lærer om børns rettigheder spundet ind i fortællingen om, hvordan kaffen blev opdaget i Etiopien.

Det er ikke tilfældigt, at eleverne arbejder med Etiopien som land. Med overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender 2020 kan UNICEF Danmark støtte mere end 70.000 børn og unge i Etiopiens ørkenregion Afar, hvor det er mindre end hver tredje elev, der stadig sidder på skolebænken, når de skal starte i 6. klasse.

Annonce

Sande helte

- I UNICEF Danmark glæder vi os meget over samarbejdet med Spejderne ude på landets skoler. Sammen har vi mulighed for at sætte børns rettigheder på skoleskemaet landet over på en aktiv og deltagende måde. Børnekonventionen er byggestenene for et godt børneliv, og de giver alle verdens børn mulighed for at kæmpe for deres drømme.

Årets Børnenes U-landskalender skaber en unik forbindelse mellem danske børn og børn i Etiopien, som lever under nogle helt andre forhold, men sammen giver vi dem håbet om en lysere fremtid, mens danske skoleelever lærer om Etiopien, siger UNICEF Danmarks generalsekretær Karen Hækkerup.

Det er ikke kun eleverne på Næsby Skole, som arbejder med Børnenes U-landskalender og får besøg fra Spejderne. Næsby Skole er en ud af 125 skoler, som Spejderne besøger i forbindelse med samarbejdet med UNICEF Danmark omkring Børnenes U-landskalender.

Derudover kender de fleste danskere selve julekalenderen og over hele landet arbejder godt 150.000 elever med årets undervisningsmaterialet, som består af et stort åbent website med film, digitale spil og portrætter samt elevbogen Ørkenpigen, som er skrevet af Sandra Schwartz.

Børnenes U-landskalender er i 2020 et samarbejde mellem Danmarks udviklingssamarbejde Danida, Danmarks Radio og UNICEF Danmark.

Esther Lange. Foto: Unicef
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce