Annonce
Lokalavisen Nordvest

Benjamin fik en kæmpelaks på krogen

Da Benjamin fangede sin første laks, var det samtidig en af slagsen, der var meget større end gennemsnitsstørrelsen af laks. Privatfoto
Under en laksetur i Norge fik Benjamin Asmus Christensen sin hidtil største fangst hevet i land.
Annonce

Bolbro: De danske kyster lokker mange lystfiskere til vandet, og således også Benjamin Asmus Christensen fra Bolbro, men for en uge siden, skulle han opleve det helt store fiskeeventyr, da han var på laksetur med familie og venner i det sydvestlige Norge.


Mine onkler, som har fisket i området de seneste 30 år, råbte, at de aldrig havde set så stor og flot en laks

Benjamin Asmus Christensen


- Jeg holder meget af at tage på fisketure til kysterne i Danmark. Og en gang årligt har mine onkler igennem 30 år taget til det vestlige Norge for fange laks i elven. Jeg var med for to år siden uden fangst. I år var mit andet år heroppe, starter den 27-årige lystfisker sin fortælling.

Lakseturen skulle vise sig at give jackpot, da han kunne hive en 120 cm lang og 16,6 kg tung kæmpelaks i land, og lystfiskerens oplevelse af situationen fortæller alt:

- Fighten varede utroligt nok kun 15 minutter. Laksen gik tungt og dybt og stod stille længe, men idet jeg vendte stangen til den ene side, stak laksen en ca. 40 meter nedstrøms, og jeg løb efter den. Her stoppede den igen og gik dybt. Jeg kunne fortsat ikke se den, men mærke på min stang og mit hjul, at der var noget størrelse på. Da den kom til overfladen, troede jeg ikke mine egne øjne. Mine onkler, som har fisket i området de seneste 30 år, råbte, at de aldrig havde set så stor og flot en laks. Jeg gik nogle meter tilbage på land og fik laksen “fejet” ind mod breden. Her blev den grundet størrelsen halvt nettet og halvt skubbet på land. Der var efterfølgende sejrsråben og dansen. En fantastisk oplevelse, jeg aldrig vil glemme, lyder det i beretningen fra lystfiskeren fra Bolbro.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce