Annonce
Lokalavisen Nordvest

Benjamin har en mindevæg til sin mor på ryggen: Solgte sjælden cd-samling som teenager for at få råd til første tatovering

Benjamin Mosskov driver spisestedet Værdsat i Kongensgade, og netop af hensyn til sit arbejde har han været bevidst om kun at lade sig tatovere på de dele af kroppen, som kan dækkes af skjorte og bukser. Derfor kan han også nogle gange selv glemme, hvor mange tegninger, han render rundt med under tøjet. "Så når jeg har været i bad og ser mig i spejlet, kan jeg faktisk godt blive lidt overrasket," siger han. Foto: Steffen Nielsen
Som otteårig mistede restauratør Benjamin Mosskov sin mor. I sine teenageår forsøgte han at udfylde tomrummet med alkohol og fest, men også med tatoveringer, som i dag fylder stort set hele hans krop. Blandt andet har han to billeder af sin mor tatoveret på skuldrene til minde om hende.

Tarup: Da Benjamin Mosskov var otte år gammel, styrtede hans verden sammen.

En tumor i hjernen tog hans mor, Gitte, fra ham, og pludselig skulle Benjamin finde sin vej frem i verden uden sin mor, samtidig med at han skulle finde noget, der kunne udfylde det tomrum, hun efterlod.

Derfor var Benjamins ungdom i fødebyen Aalborg fyldt med fest, ballade og masser alkohol. Men også tatoveringer blev en måde at fylde tomrummet ud på, og i gymnasiealderen begyndte den nu 38-årige restauratør, der blandt andet står bag Restaurant Værdsat i Kongensgade, at udsmykke sin krop i stor stil.

Annonce

Blandt andet besluttede han sig for at få en tatovering af sin mor på ryggen. En tatovering, som han skaffede penge til på en lidt alternativ måde.

- Jeg samlede på Metallica-cd'er og havde mange sjældne af slagsen. Samlingen var vurderet til 20-25.000 kroner. Men jeg solgte den for 3800 kroner og 10 dvd'er hos den lokale pladebutik, fordi jeg skulle bruge pengene her og nu. Jeg brugte jo ellers alle mine penge på Jomfru Ane Gade og solarie, så jeg havde ikke nogen, husker han.

Et lille alter

Senere kom endnu et billede af Benjamins mor til sammen med en engel og et kirkevindue.

- Det blev til et lille alter, fortæller Benjamin.

På sine to skuldre har Benjamin Mosskov fået tatoveret billeder af sin mor Gitte, som han mistede som otteårig. Hun døde af en tumor i hjernen, som hun fik konstateret allerede som barn, og som vendte tilbage, efter Benjamin blev født. "Hun kommer til at være med mig hver dag resten af mit liv. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på hende, selvom det er 30 år siden. Jeg kan lære at leve med sorgen, men den går aldrig væk," siger han. Foto: Steffen Nielsen

Tatoveringerne var på mange måder en form for terapi for den unge, rodløse aalborgenser, som de seneste år har haft Odense som hjemby.

- Der stod jo ikke en børnepsykolog på hvert hjørne dengang, så livet gik bare videre, og set i bakspejlet var det måske ikke den bedste måde at håndtere det på.

- Jeg har altid haft brug for at fylde hullet op, om det så har været tatoveringer, arbejde eller 15 års alkoholmisbrug, som jeg kom ud af for fem år siden, forklarer han.

Annonce

Sorg, respekt og damer

Tatoveringerne handlede dog ikke udelukkende om sentimentalitet og sorg. Der var også andre, noget mere jordnære, grunde til, at Benjamin sparede sammen til at blive tegnet på kroppen.

- Det var også for at se sej ud, og fordi jeg tænkte, at jeg kunne lave flere damer og få mere respekt på det. Jeg var for eksempel den første i gymnasiet, som fik tatoveret hele armen. Jeg gjorde det, for at sætte mig i respekt, når jeg gik i byen, men der skete bare det, at der var endnu større brød, der ville slås, fordi det stort set kun var rockere, der var tatoverede dengang, griner han, som med tiden blev mere og mere bidt af at blive tatoveret - så meget så han i dag ikke har plads til flere motiver på kroppen, med mindre han også skal tage armhulerne i brug.

- Jeg blev bare lidt hooked af den nål. Det gør ondt, men der opstår alligevel en eller anden form for afhængighed. Det handler nok også om at skille sig ud. Først fik jeg lavet en hel arm, men så havde alle pludselig en arm, så jeg tog hele kroppen også, fortæller han.

I mange år var det ting som alkohol og fest, som udfyldte det tomrum, Benjamins mor efterlod. I dag bliver en stor del af det i stedet fyldt med kærligheden til hans to døtre Savannah og Miley. Foto: Steffen Nielsen

Nogle af de nyeste tatoveringer, man kan finde på Benjamins krop, er en serie af ansigter på hans venstre arm. Ansigterne er hans to børns i flere forskellige aldre, og det er ikke tilfældigt, at han har valgt en arm til dem, mens hans mor har fået plads på ryggen.

- Jeg vil gerne mindes min mor og have hende med mig, men det er også noget smerteligt, som du måske ikke vil mindes om hvert øjeblik hele livet. Så jeg vil hellere have min børn foran og det, jeg ikke vil mindes om hele tiden på ryggen, siger han.

Under huden

Hvilken historie gemmer der sig bag din tatovering?

Det spørgsmål er udgangspunktet for serien Under Huden, hvor vi fortæller de sjove, rørende, vilde og tankevækkende historier, som ofte ligger bag en tatovering.

Har du en tatovering med en særlig betydning, som du gerne vil fortælle om, så skriv til journalist Steffen Nielsen på stn@ugeavisen.dk.

Jeg har altid haft brug for at fylde hullet op, om det så har været tatoveringer, arbejde eller 15 års alkoholmisbrug.

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kø i vente: Louise åbner ny, børnevenlig isbutik i Odense - og første dag er der gratis is nogle timer

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Ny skov bliver indviet

Lokalavisen Nordvest

Her er mit yndlingstræ - har du et?

Lokalavisen Nordvest

Efter fire år, coronabøvl, forsikringsudfordringer og afslag fra kommunen har hjemløs skulptur endelig fået en plads

Lokalavisen Nordvest

Arne har været aktiv i den samme bestyrelse i 41 år: Nu er han blevet hædret for sit arbejde

Ugeavisen Odense

Hvad skal vi undersøge for dig?

Lokalavisen Nordvest

Ulla blev hædret for næsten 50 års frivillighed

Lokalavisen Nordvest

De jubler i Paarup: Nu ruller millionerne ind til renovering af skolen

Annonce