Annonce
Lokalavisen Nordvest

Borgere forundres over fortsat smat på cykelstierne: Forvaltning lover, at fejemaskinerne kommer

Jægerhusstien igennem Åløkkeskoven er omkranset af træer og har derfor været hårdt ramt af blade. Den vil blive ryddet inden for de næste tre uger. Foto: Kristian Isaksen
Fejemaskinerne kører på Odenses cykelstier, men det tager længere tid end forventet at rydde den sammenlagt 320 kilometer lange strækning. Nogle stier er måske først ryddet om tre uger.

Odense: Et tykt lag smattede og derfor særdeles glatte blade har været kendetegnende for cykelstiernes tilstand i en stor del af efteråret og borgere fra alle dele af Odense har derfor efterspurgt aktion fra politikerne.

Første melding lød på, at fejebudgettet allerede var opbrugt. Dernæst hævede rådmand i By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V), stemmen og lovede løsninger.

Der blev fundet 200.000 kroner i Vintertjenesten, som efter sigende skulle være polstret til to hårde vintre.

Næste melding fra rådmanden var derfor noget mere opløftende. De vigtigste og tungest trafikerede cykelstier ville atter blive blotlagt for blade.


Vi forventer at være igennem fejningen inden for de kommende tre uger. Så vil der være fejet på alle ruter, som vi bestilte på, og hvor der tidligere er blevet foretaget besparelser. I alt har vi således bestilt fejning på 320 kilometer cykelsti samt noget fortov og kørebane

By- og Kulturforvaltningen


Torsdag 3. december tidligt om morgenen blev den første fejemaskine luftet på skovstien igennem Fruens Bøge og demonstrerede på utvetydig vis, hvordan en cykelsti ser ud, når den bliver ryddet for den brune plamage.

Så burde alt være godt, men i begyndelsen af denne uge indløb de første beklagende cyklist-røster. For hvor de cyklede, var ikke så meget som skyggen af en kost blevet svirpet.

Annonce

Ryddet om tre uger

Antagelsen fra forvaltningen var,  at fejemaskinerne hurtigere ville komme rundt, men det tager åbenbart længere tid at rydde så omfattende et netværk af stier.

- Vi forventer at være igennem fejningen inden for de kommende tre uger. Så vil der være fejet på alle ruter, som vi bestilte på, og hvor der tidligere er blevet foretaget besparelser. I alt har vi således bestilt fejning på 320 kilometer cykelsti samt noget fortov og kørebane, skriver forvaltningen i en mail til redaktionen.

Forvaltningen meddeler yderligere, at det ikke har været muligt at sætte datoer på konkrete områders fejninger.

Langesøstien er den måske mest trafiktunge cykelsti i byen - den skulle være i gang med at blive ryddet. Foto: Kristian Isaksen

- Vi kan desværre ikke sige, at vi fejer på en strækning en bestemt dato, da mængden af blade varierer meget fra sted til sted. En kortere strækning kan tage mange timer med adskillige tømninger af vognen, mens andre strækninger ikke er hårdt ramt. Derfor kan enkelte steder tage meget lang tid at feje i bund, og det har selvfølgelig betydning for, hvor meget der bliver nået den pågældende dag.

Forvaltningen understreger dog, at der maksimalt går tre uger før alle 320 kilometer er ryddet. Blandt de udvalgte stier er Jægerhusstien, Kertemindestien, Falen og Langesøstien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce