Annonce
Lokalavisen Nordvest

Butiksdøden hærger på Hauges Plads: Bolbro Vin & Tobak er seneste offer

Siden 1951 er der sket lidt på Hauges Plads. For det første har der aldrig stået så mange mennesker samlet her. For det næste er der ikke noget, der hedder Trikotage mere og for det tredje er der byttet om på rækkefølgen i navnet på Bolbro Vin & Tobak. Her underholder Odense Politiorkester. Arkivfoto
Annonce

Bolbro: Det er lidt uklart, hvor længe Bolbro Vin & Tobak har forsynet folket med de vigtigste varer i husholdningen, men et billede taget af Fyens Stiftstidende i 1951 kan fastslå, at den lille nærhandel er mindst 68 år gammel.

På billedet er Odense Politiorkester i færd med at spille op og rundt om er hundredvis af lokalområdets borgere mødt frem for at lytte til de storslåede toner.

Om politiorkestret stadig eksisterer, ved vi ikke, men sikkert og vist er det, at Bolbro Vin & Tobak ved udgangen af maj måned ikke er mere.

Ejeren har ikke ønsket at kommentere på årsagen til lukningen, men nærmiljøets gisninger spæder til teorien om, at kiosken er det seneste offer for letbanen og dennes tendens til at skabe ufremkommelighed, hvorend den breder sit vejarbejde ud.

Letbanen er en oplagt syndebuk, eftersom yderligere to butikslukninger er gået forud for denne på Hauges Plads siden opgravningen påbegyndtes.

Det ligner et gadebillede fra en by efter krigen. Men det er kun lige begyndt i Bolbro. I hjørnet ved siden af biblioteket ses den snart lukkede kiosk. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce