Annonce
Lokalavisen Nordvest

De skrå brædder i Stige skifter navn: Nu bliver amatør (endelig) strøget

Tidligere har Forstadsteatret haft succes med at portrættere nogle af rockens legender. Her er det Axl Rose, der bliver kørt igennem hyldestmaskineriet. PR-foto

Det odenseanske teater SAS Entertainment skifter navn, og hedder nu Forstadsteatret. Det blev besluttet ved foreningens generalforsamling tidligere på året.

Annonce

Stige: - Vi har gennem årene udviklet os meget, fortæller Bo Østerhåb, der udover at være chef for det scenetekniske personale på Odense Teater også er formand i teaterforeningen.

- I foreningens mere end 35 år lange historie, har vi faktisk skiftet navn nogle gange i takt med, at vi har udviklet os eller fundet nye fokusområder.

De seneste ti år, har foreningen skrevet hovedparten af deres forestillinger selv. Alle musikalske forestillinger, hvor der flere gange er blevet brugt musik fra kendte kunstnere.

Seneste var det forestillingen 'Efter endnu en dag', hvor man havde fået lov til at bruge musik fra Kim Larsen og Gasolins store sangkatalog. En forestilling, hvor teatret kunne melde alt udsolgt og endda måtte lave ekstraforestillinger.

Sanne Salomonsen og hendes tid i Sneakers er også blevet vendt. PR-foto
Annonce

Væk med amatør

Foreningen hed i mange år Stige Amatør Scene, men skiftede navn, da en journalist i en anmeldelse skrev, at man burde fjerne ordet 'Amatør' fra navnet, da niveauet var langt over amatørniveau.

I lokalområdet gik foreningen til dagligt under navnet SAS. Derfor beholdt man denne del i navnet og tilføjede Entertainment, da det lød godt.

- Set i bagklogskabens lys, må vi nok erkende, at vi skulle have tænkt os om en ekstra gang, fortæller Jannik Vibæk, der er PR-ansvarlig.

- De seneste år, er vi begyndt at lave forestillinger, der udover at blive opført på vores faste base i Odense N, også bliver sendt på turné. Vi har kunnet mærke, både på reaktioner fra folk, der ikke kender vores teater og fra de kontakter vi har haft i medieverdenen, at mange har troet, at vi var et impresariobureau, et produktionsselskab eller lignende. Vi manglede simpelthen en indikation af, at vi var et teater. Det burde gerne fremgå af det nye navn.

Gasolin var på plakaten sidste år - et stykke så populær at teatergruppen udvidede antallet af forestillinger. Arkivfoto
Annonce

Store ambitioner

Det har været en længere proces, erkender de to bestyrelsesmedlemmer. Der har være mange navne oppe at vende og snakken for og imod har taget noget tid.

- Vi har altid haft base i Stige, i den nordlige del af Odense, hvilket også har fremgået af navnet. Så det har selvfølgelig sat en masse følelser i spil, at vi fra bestyrelsens side ønskede at ændre navnet, fortæller Bo Østerhåb, der samtidig slår fast, at det ikke er for at slippe af med det gamle ophav, da foreningens historie og tilhørsforhold til Stige altid vil være en del af teatrets dna.

- Fra bestyrelsens side, har vi store fremtidsambitioner på teatrets vegne og vi følte, at vores gamle navn godt kunne være lidt af en hæmsko. Vi er meget mere end det lille lokalteater.

Første forestilling med det nye navn, bliver teaterkoncerten 'Strengeleg i mol og maj', der er en hyldest til Kim Larsen. Forestillingen opføres 10. - 16. februar 2019.

Billetter kan købes via hjemmesiden www.forstadsteatret.dk

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce