Annonce
Lokalavisen Nordvest

35-årige Kristian står tidligt op og arbejder 16 timer i døgnet

Bagermester Kristian Stjernholm driver Kornbageren i Tarup Center. Foto: Martin Kloster
Kristian Stjernholm åbnede bagerbutik i Tarup Center for en måned siden. Han har måttet løbe stærkt for at få enderne til at passe sammen i sine nu tre afdelinger.

Tarup: For lidt over en måned siden rykkede Kristian Stjernholm ind med Kornbageriet i Tarup Center i de lokaler, hvor Bæks Konditoris tidligere holdt til.

Siden åbningen har den 35-årige ejer og bagermester løbet stærkt for at få kokosmakronerne, chokoladetærterne og birkes, også de grove, bagt færdige og afskibet til kunderne ude i butikken.

- Jeg synes, det er gået som forventet. Vi har solgt en masse brød og kager. Vi har stadig en masse kunder, der skal lære, vi er her om morgenen. Men vi kan se, de kommer stille og roligt, siger Kristian Stjernholm, der samtidig har bagerforretninger i Næsby og et andet sted i Tarup - på Kornvej, selvfølgelig.

Annonce

Da Bæks Konditori måtte dreje nøglen og lukke ned i Tarup Center, så Kristian Stjernholm et potentiale for at "bage" sin forretning større.

- Vi havde et bageri, der i forvejen var på kanten til at være for lille (på Kornvej, red.). Der var mulighed for at få et større produktionslokale, siger bagermesteren om centerforretningen.

Han bruger det meste af sin tid i Tarup for at få forretningen til at spille.  Hustruen Kit Stjernholm er med fra sidelinjen, siger han.

Tre afdelinger - lang historie

Kornbageren har tre afdelinger. Foruden forretningen i Tarup Center, ligger der også en på Kornvej i Tarup og på Bogensevej i Næsby.

Forretningens historie kan dateres helt tilbage til 1. august 1951, da Sonja og Villy Olsen åbnede Tarup Bageri for enden af Kornvej i Tarup.

I 1984 solgte Olsen-parret forretningen til Bent Christensen, hvorefter det blev overtaget af Jan Larsen i 1986. I 1997 overtog Jørgen Larsen, der kom ud af en bagerfamilie, Tarupbageren, som det hed dengang. Han skiftede navn til Kornbageren. Jørgens søn, Kristian Stjernholm, tog over i 2014.

- Vi har brugt rigtig meget tid i foråret, allerede inden vi overtog det her, på at omstrukturere virksomheden og uddelegere, så jeg ikke hænger med alle kasketter på. Det kan man godt se har belønnet sig i den sidste ende. Ellers er jeg ikke sikker på, jeg havde overlevet denne tur, siger - og erkender - Kristian Stjernholm, som bor i Næsby.

Ikke på Kasper Hjulmands hold

Han har med andre ord arbejdet godt igennem siden åbningen.

- Vi har haft de her to butikker i forvejen, hvor man lige pludselig står med en tredje butik og produktion. Det med at have to produktionssteder gør det svært. Det er hele logistikken med at køre tingene mellem butikkerne for at få det til at gå op. Jeg kan ikke være alle steder, siger han om udfordringerne.

Vi havde et bageri, der i forvejen var på kanten til at være for lille.

Kristian Stjernholm

Derfor er ansvaret delt ud til andre medarbejder i virksomheden, så ejeren kan få lidt mere ro på at styre virksomheden samtidig med at bage brødet. Samlet er der ansat 40-45 medarbejdere.

Kristian Stjernholm har fået mere plads ved at rykke ind i Tarup Center. Foto: Martin Kloster

Kristian Stjernholm har været udlært bager og konditor i mange år. Han overtog Kornbageriet efter sin far, Jørgen Larsen. Kristian Stjernholm har været med inde omkring landsholdet, men ikke Kasper Hjulmands. Næ, det er såmænd bager- og konditorlandsholdet.

- Jeg var været med til EM og diverse ting rundt omkring, siger han uden på nogen måde at blære sig og smøre fed creme på.

Og man skal jo heller ikke slå et større brød op end man kan bage, siger de kloge.

Bageren er far til to drenge på 12 og 14 år - og med med et kobberbryllup næsten lige om hjørnet med Kit. Hustruen tager sig hovedsageligt af det administrative.

Kristian Stjernholm siger, at hans ambition altid har været at levere et godt produkt og et en ordentlig kvalitet.

- Vi laver alle vores ting fra bunden, bemærker han.

Med nu tre bagerbutikker i porteføljen, er der så mere på vej. Måske ligefrem en lille kæde?

- Jeg tænker, at som det ser ud nu, skal vi lige have styr på de tre afdelinger, vi har. Og få det til at køre 100 procent. Så må vi se, hvad tiden bringer, fortæller han.

Kristian Stjernholm gør brødet klar. Foto: Martin Kloster

- Men er det noget du går og tænker på, du godt kunne tænke dig på sigt?

- Selvfølgelig har tanken været der. Men jeg synes også, jeg trænger til ferie efterhånden, svarer bagermesteren.

Annonce

Sejler ud fra Bogense

Kristian Stjernholm kan godt arbejde 15-16 timer om dagen. Andre dage er dog mere normale. Bagermarkedet er i hård konkurrence, mener han.

- Men så længe, man holder en god kvalitet, så tror jeg også, man har kunderne, siger han.

I sin fritid, den han nu har, tager Kristian Stjernholm gerne til Bogense. Der har han en båd stående.

- Jeg har altid haft interessen for at sejle, for vandet, siger han.

Han nyder roen og freden til havs.

Og så kan han to passende tage sine egne birkes med.

Kornbagerens butik i Tarup Center. Foto: Martin Kloster
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Du ser ikke Jeppe, men du hører ham, han er: Manden i træboksen

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Herremøde: Papirfabrikkens historie

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Mogens husker tydeligt centertøjkongen Preben: Han kunne snakke med alle - og tage en smøg

Lokalavisen Nordvest

I Tarup Center kigger man fremad

Lokalavisen Nordvest

Millionaftale for Korup sikrer et sted til de unge

Lokalavisen Nordvest

35-årige Kristian står tidligt op og arbejder 16 timer i døgnet

Annonce