Annonce
Lokalavisen Nordvest

En legende hyldes: Forstadsteatret har Kim Larsen i centrum

Det ikoniske kontrastfyldte profilfoto af nationalskjalden taget i 2006. PR-foto

Når ForstadsTeatret slår dørene op til den næste forestilling i februar, bliver det med teaterkoncerten 'Strengeleg i mol og maj', der er en hyldest til vores allesammens spillemand og nationalskjald, Kim Larsen.

Annonce

Stige: ForstadsTeatret har flere gange lavet forestillinger med sange fra Kim Larsen og Gasolin's store sangkatalog. Kim Larsens musik har betydet meget for teatret, som derfor ønsker at hylde den store poet og kunstner - eller spillemand og popsanger, hvis han skulle sige det selv.

Navnet på teaterkoncerten giver associationer til nogle af hans sange og viser også, hvor vidt han spændte musikalsk. Det giver samtidigt mulighed for at trække teaterkoncerten i mange forskellige retninger, hvilket har været et stort ønske for instruktør Rikke Jerløv, der også har fået ideen til forestillingen.

- Da jeg hørte, at Kim Larsen var død, tænkte jeg med det samme, at vi burde lave noget i vores teater, fortæller Rikke Jerløv, der også instruerede Kim Larsen og Gasolin-forestillingen 'Efter endnu en dag' som teatret opførte i foråret 2018.

- Jeg kan godt se et dilemma i at lave forestillinger to år i træk, med musik fra samme kunstner, men samtidig tænker jeg også, at det kan løses kreativt. Vi er så heldige, at vi i vores lille teater har vildt mange dygtige musikere, skuespillere og sangere, så jeg gik i tænkeboks og stille og roligt blomstrede ideen frem med at lave en fuldstændig simpel teaterkoncert.

Musikalsk kommer teaterkoncerten til at spænde over hele Kim Larsen karriere. Lige fra Gasolins første rocksange over de mere poppede 80'er dage, glemmebogssangene og selvfølgelig de seneste 20 års udgivelser, hvor backingbandet hed Kjukken.

- Det bliver en teaterkoncert fyldt med lækker musik og smukke sange - uden en gennemgåede historie eller replikker. Frem for alt, så vil udtrykket være simpelt. Kim Larsen kunne godt lide det simple, hvilket kan høres på flere af hans udgivelser, ligesom han også levede det simple liv, uden hverdagens mange materielle goder, slutter instruktør Rikke Jerløv.

Strengeleg

Strengeleg i mol og maj' spiller fra den 10. - 16. februar 2019.Billetsalget er i gang.

Læs mere på forstadsteatret.dk

Det ville være en succes, hvis ligeså mange efterspurgte billet til Forstadsteatrets lidt mindre scene, som da Kim Larsen optrådte på Tinderbox. Foto: Kristian Isaksen
Kim Larsen blev ved til det sidste. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce