Annonce
Lokalavisen Nordvest

Fie blev skuddræbt og mistankerne svirrer: - Hvem fanden har gjort det?

Fie som hun så ud, da hun stadig levede. Foto: Pauli Gudomlund Hansen
På et tidspunkt 30. juli blev et skud affyret i Snestrup, som fik fatale konsekvenser. Katten Fie måtte lade livet og ejeren Pauli Gudomlund Hansen går nu med en masse uforløste spørgsmål. For nogen er skyld i, at han ikke længere kan kæle med sin kat.
Annonce

Snestrup: 30. juli tog Pauli Gudomlund Hansen afsked med sin kat, Fie. Det er aldrig rart at sige farvel til et kæledyr, men der kan være omstændigheder omkring dødsårsagen, som lemper situationen. Eller gør den værre.

For Pauli var sidstnævnte tilfældet.

Ud af det blå var kattens bagparti blevet underligt slapt. Ikke på den måde som katte kan have en tendens til at hænge kræftesløst i hænderne på den, der samler den op.

Fie var som paralyseret.

- Det var min nabo, der kom med den. Den kunne ikke bevæge sig, så jeg kørte til dyrehospitalet med den, fortæller ejeren.

Den indledende teori var, at dyret var blevet kørt over, men Fie så ikke ødelagt ud. Der var ingen tegn på, at hun skulle have mødt en bil på sin vej.

Det er naturligt at kigge nærmere på ryggen ved lammelser. Og dyrlægen skulle ikke lede længe, før årsagen åbenbarede sig.

På rygsøjlen i et lille og næsten usynligt hul fandt de haglet.

Pauli med Fie. Foto: Pauli Gudomlund Hansen
Annonce

Svært at forestille sig

- Jeg ville aldrig have forestillet mig, at den var blevet skudt. For det er der jo så nogen, der aktivt har gjort, siger Pauli Gudomlund Hansen, der i første omgang blev lettere chokeret, men godt vidste, hvad næste skridt måtte være.

- Fie var lam og der var intet at stille op for hende, så hun måtte aflives, fortæller han.

Ingen har set noget og Pauli kan kun gisne om, hvad der er sket.

- Min teori er, at den har ligget i en hæk et sted, og at ejeren af den hæk er blevet træt af det og har skudt den. Men det kan jeg heller ikke få til at stemme. Så smid dog bare vand efter den, siger han opfordrende.

- Eller også er det børn, der har kedet sig, som har fået adgang til et våben. Men det passer jo heller ingen steder, siger han.

Annonce

Mistanker

Han har boet i kvarteret ved Fuglebakken i 12 år og haft Fie i halvdelen af den tid.

- Der har aldrig været problemer og jeg har aldrig hørt om nogen, der har gjort noget så slemt, fortæller manden, der har svært ved at forstå, hvordan nogen kan finde på at affyre et våben i et familiekvarter.

- Der bor mange børn i området, der tit er ude med deres forældre. Gerningsmanden kunne have skudt forbi Fie og ramt et barn i øjet, siger han bekymret og ærgrer sig over, at episoden næsten uundgåeligt har sat mørke spor i hans sjæl.

For en eller anden har jo trykket på aftrækkeren.

- Harmen og vreden over, at noget så meningsløst kan finde sted, har været der og blusser op nu og da. Men det grimmeste er, at man pludselig går og mistænker folk i nabolaget. For hvem fanden har gjort det? Jeg kan ikke lade være med automatisk at spekulere på det, siger han, og understreger, at han ikke kan pege på en oplagt synder.

Pauli Gudomlund Hansen har ingen planer om at anskaffe en erstatning for Fie. Han har i forvejen Jeppe, der er barn af den nu aflivede kat.

Hvis nogen har set eller hørt noget om Fie eller andre katte, som skulle have lidt samme skæbne, kan redaktionen kontaktes på kris@fyens.dk eller på telefon 6345 2328.

En sprælsk pige. Foto: Pauli Gudomlund Hansen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce