Annonce
Lokalavisen Nordvest

Forskønnelsen lurer overalt: Bolbro er snart helt færdigforvandlet

Pegeskiltet på Hauges Plads viser hen til centrale steder i Bolbro - og så lige til den ægte Bronx i New York. Det er borgerne, der har bestemt, hvad der skal stå. Foto: Odense Kommune
I 2017 gik arbejdet i gang og her tre år senere kan man skimte en afslutning på områdefornyelsen i Bolbro.

Bolbro: Inden længe skriver vi 2021. Det betyder, at vi går ind i det sidste år af områdefornyelsen i Bolbro, der har været i gang siden 2017.

Det er derfor tid til at gøre status på, hvad der er sket i 2020. Hauges Plads er blevet fornyet, arbejdet på parkeringspladsen bag Føtex og Mango er i fuld gang, VandCenter Syd arbejder lige nu foran Føtex på Middelfartvej, hvor arbejdet med at omdanne strækningen mellem Hauges Plads og Fortællepladsen til et bystrøg går i gang i foråret 2021, og sidst, men ikke mindst, er arbejdsgruppen til parken ”Høj Puls” netop gået i gang med at udvikle planerne for området.

Hauges Plads er endelig blevet helt færdig her i december. Pladsen har fået ny belægning. Alle parkeringsbåsene er belagt med fine, gule klinker, og der er kommet nyt slidlag på asfalten der, hvor der må køres.

Annonce

Træer, buske og stauder er på plads i de fine, nye plantebede, rustikke siddeplinte i træ er kommet op, og midt i det hele står pegeskiltet rankt og flot og guider besøgende i alle retninger.

Hauges Plads er så godt som færdig. Foto: Odense Kommune

Særligt pegeskiltet har rigtig mange bolbro’ere haft en mening om, og et par hundrede har stemt på, hvad det skulle pege mod. Selvom alt dette har krævet noget plads, er der stadig parkeringspladser på begge sider af Hauges Plads og nu også en handicapplads ved biblioteket.

Hauges Plads er vel nok Bolbros mest centrale plads og opfattes af mange som Bolbros centrum. Målet med fornyelsen af pladsen har været at skabe et sammenhængende, grønt og levende byrum, en form for orienteringspunkt, og et sted, hvor man har lyst til at mødes. Lige nu er bedene nyplantede, men allerede til foråret vil det grønne komme mere til sin ret.

Bystrøg langs Middelfartvej

Fra Hauges Plads og lige lidt længere henad Middelfart, hen forbi Føtex, apoteket og Lidl, er der lige nu gravearbejder i gang. Det er VandCenter Syd, der er i færd med at optimere kloaksystemet for at reducere såkaldte overløb til Bolbro Rende.

Og det er et arbejde, der går forud for fornyelsen af strækningen, så der ikke efterfølgende skal graves der, hvor vi lige har lavet nyt. Det samme var tilfældet på parkeringspladsen bag Føtex og Mango – også her var VandCenter Syd i jorden, inden arbejdet med at forny pladsen gik i gang.

Bystrøget, der skal forskønnes. Foto: Kristian Isaksen

I foråret 2021 går arbejdet med at forny denne strækning af Middelfartvej i gang. Strækningen fra Hauges Plads til Fortællepladsen foran Bolbro Apotek skal omdannes til et grønt og levende bystrøg. Bystrøget skal give hele Bolbro og den vestlige indgang til Odense et synligt løft og fremhæve Bolbro som den inviterende og levende bydel, det er.

Der skal både arbejdes med fartdæmpning, håndtering af regnvand, det grønne udtryk, kunst og belysning på strækningen. I alt 900 grå kvadratmeter vil blive omdannet til grønne kvadratmeter, og der bliver forskellige små og store træer.

Annonce

Parkeringspladsen

Den store parkeringsplads bag Føtex og Mango skal gøres mere sikker og tryg at færdes på. Arbejdet er i fuld gang og snart færdigt på den ene halvdel, hvor der bl.a. er skabt en sti til fodgængere uden om de bakkende biler. Belægningen får en overhaling på hele området, og der kommer mere grønt og bedre belysning. Pladsen fornyes i samarbejde med VandCenter Syd, som laver regnbede med blomster på hele pladsen.

Fornyelsen af parkeringspladsen omhandler også passagen langs med Mango fra Ole Worms Gade og ud til Middelfartvej. Den skal gøres mere grøn og tryg at færdes i.

Området imellem jernbanen og Roesskovvej er sidste punkt på områdefornyelsen - her skal pulsen i vejret. Foto: Odense Kommune

Det sidste af de i alt otte steder, der skal fornyes i Bolbro, er det grønne område mellem Roesskovsvej og jernbanen. Borgerne i Bolbro har peget på denne park og besluttet, at den skal være et sted, hvor unge og voksne kan få pulsen op og sved på panden i upolerede og dynamiske rammer.

Parken skal tilføre noget nyt til Bolbro og supplere de eksisterende grønne områder. Lige nu er arbejdsgruppen i gang med at finde ud af, hvordan parken helt konkret skal tage sig ud. Området her fornyes i samarbejde med Barfoed Group og VandCenter Syd, som blandt andet anlægger to søer på området.

Parken, der skal få pulsen op i Bolbro, fornyes som det sidste sted i efteråret 2021, så områdefornyelsen kan afslutte sit arbejde med i alt 13 projekter inden udgangen af 2021 som planlagt.

Annonce

Manngfoldighed

Udover de otte konkrete steder, der fornyes i Bolbro, arbejder områdefornyelsen også med en række indsatsområder. Et af disse er fællesskab og sundhed.

I marts 2020 slog ”Bronx – Kaffe og Krea” dørene op på Middelfartvej 115B. Det er meget svært at forklare, hvad Bronx er for et sted – du er nødt til selv at komme forbi og opleve det – men det er et sted med nye former for fællesskaber og masser af kreativitet og bæredygtighed på menuen. ”Bronx – Kaffe og Krea” er støttet af midler fra områdefornyelsen, men drives af frivillige og er organiseret i en frivillig forening. Se mere på www.bronx5200.dk

Områdefornyelsen i Bolbro

Bolbro fornyes for i alt 30 mio. kr., hvoraf de 20 mio. kr. er finansieret af Odense Kommune, mens de resterende 10 mio. kommer fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

De otte steder i Bolbro, der er blevet eller bliver fornyet, er Cirkuspladsen, Træøen, parken på Roesskovsvej over for SMC Biler, parkeringspladsen bag Føtex og Mango, Hauges Plads, Middelfartvej, Fortællepladsen og parken mellem Roesskovsvej og jernbanen.

De øvrige indsatser i områdefornyelsen er fællesskab og sundhed, kulturelle aktiviteter, Ren Bolbro, være- og hellesteder og bygningsfornyelse.

Se mere på www.odense.dk/ditbolbro eller følg Dit Bolbro på Facebook og Instagram

Mangfoldighed er et af Bolbros aktiver, og en af rammesætningerne i arbejdet med at forny bydelen har været, at der skal være plads til alle uanset levevilkår. Et nyt hellested på Richard Møller Nielsens Plads blev derfor indviet i august 2020.

Et imponerende antal beboere har vist interesse for stort og småt i deres lokalområde og deltaget i arbejdsgrupperne for alle projekterne i områdefornyelsen. Områdefornyelsen er bare én blandt flere større forandringer i Bolbro, hvor der bl.a. også bygges letbane, ligesom en hel ny bydel er skudt op ved Gartnerbyen.

Når letbanen kører ved udgangen af 2021, og områdefornyelsen samtidig lakker mod enden, vil alt det nye komme mere til sin ret, så Bolbros mangfoldighed kan folde sig ud i de grønne områder, alle aktiviteterne og blandt beboerne.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Nisserne rykker ind i Jernalderlandsbyen

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Klar til hygge: Psykisk sårbare modtog 10.000 kr. til anlæggelse af et afskærmet miljø i Bolbroparken

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Lokalavisen Nordvest

Pas på løberne: Crossløb i Hole Skov

Lokalavisen Nordvest

Første letbanetog når frem til Tarup: Nu udvides testkørslerne til hele strækningen

Lokalavisen Nordvest

Mogens er Rex: Skulle have sunget for paven, men så blev paven skudt

Lokalavisen Nordvest

Aktive Korup: Juleworkshop i Huset

Lokalavisen Nordvest

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Lokalavisen Nordvest

Kvinde findes dræbt ved Odense Å: Fodterapeut har fod på det og udgiver ny krimi

Lokalavisen Nordvest

30 juleplatter blev starten på firmaeventyr: Denne butik ses ikke magen i Odense

Lokalavisen Nordvest

Ny Coop365 åbnede: Hans-Peters vognmand nåede ikke frem med den økologiske mælk til tiden

Lokalavisen Nordvest

Foredrag med Arne Mariager: Et godt grin gør godt

Lokalavisen Nordvest

Lopper på spil: Loppemarked i Allesøhallen

Lokalavisen Nordvest

Helle skiftede fra hjælper til jern

Lokalavisen Nordvest

Nu kan de hamre løs på vandet: Bådklub har bygget deres eget ramslag

Lokalavisen Nordvest

Øger boligmassen: 34 nye rækkehuse klar om et år - og der kommer 51 p-pladser, men ingen kæledyr

Lokalavisen Nordvest

Odenseaner har styr på Midtfyns Festival igen: Familien er det vigtigste

Lokalavisen Nordvest

Kendt operasangers kone blev dement - og han fandt en ny kæreste, selv om han stadig er gift: - Livet er alt andet lige til for de levende

Lokalavisen Nordvest

Åbner om under en måned: Ny Coop365-butik klar på en fredag

Lokalavisen Nordvest

Kun for voksne uden børn: Seniorboliger med fælles grøn atriumhave skyder op i gammelt militærområde

Lokalavisen Nordvest

Kendt cykelrytter til Tarup

Lokalavisen Nordvest

Du ser ikke Jeppe, men du hører ham, han er: Manden i træboksen

Lokalavisen Nordvest

Center klar til udvidelse: - Vi håber snart, vi kan kan annoncere nogle samarbejdspartnere

Annonce