Annonce
Lokalavisen Nordvest

Grønne hjerter banker for Stige: Cykelpenge pumper liv ind i klubhuset

Stige Boldklubs klubhus - lidt synd vi ikke har billeder, der kan vise, hvor grelt det var før, for forandringen er temmelig massiv. Foto: Kristian Isaksen
Tour de Stige skal atter køres i kanalbyen og formålet er som det oprindeligt var tænkt - at samle penge ind til fodboldklubben og ikke mindst klubhuset, der er tæt på målet om gennemført opstandelse.
Annonce

Stige: Hvis man skar lidt i Morten Due Albrektsen, ville det ikke overraske nogen i hans omgangskreds, hvis der flød en grøn væske ud.

Stige Boldklubs farve.

Foreningen har nok altid boblet lidt i hans blod - selv da den i en årrække var nedlagt.

Der blev dog skruet op for blusset for et par år siden, da seniorafdelingen valgte at løsrive sig fra, hvad der viste sig at være den midlertidige konstellation med Søhus.

Han var én af forkæmperne i genfødslen af klubben - og dermed det halvfordærvede klubhus, der lignede noget, der kunne være efterladt til sig selv under balkankrigene.

Det trængte til en makeover. En gevaldig en af slagsen. Selvom der stadig er et stykke op til Buckingham Palace-niveau, er huset ganske godt på vej.

Puljer, fonde og egne pengeindsamlende initiativer har bragt samlingsstedet tæt på fordums styrke - og i næste weekend skulle bestyrelsen gerne kunne spartle endnu flere penge i ambitionshullerne.

Tour de Stige

Lørdag 14. september fra klokken 10

Start v. hallen, forbi skolen, op mod tanken, ned ad Valnøddevej, til højre ad Kirkegyden, til højre ad Stigevej forbi MIN KØBMAND, til venstre ad Tanggårdvej – ca. 2 km. pr. omgang. Der køres 60 min på tid.

Man behøver ikke cykle konkurrence, det kan være hyggetur med familie, venner, som forening, gade etc.

- Alene som konkurrence - giv den gas i 60 min

- Alene som hyggetur - stille og roligt

- Kør som hold på tandem eller mere

- Del en cykel og skift rytter i målområdet så tit, man ønsker

- Bestil en cykeltaxa

- Løbehjul

- 60 minutter almindeligt løb

- Lav et ungdomhold 3-6 personer

Man kan støtte rytterne per kørt kilometer eller bare med et fast beløb.

Kontakt:

Ivan Due Albrektsen: 20 44 02 29

Lars Loppe: 22 67 11 36

Morten Due Albrektsen: 22 62 00 27

Der vil være: Cykelløb, hoppeborge, fællesspisning med helstegt pattegris, stort telt, åbning af nyt parkour-anlæg, livemusik, lokalopgør mod Søhus/Stige - og så kommer der en helikopter forbi.

Annonce

En tradition er født

Det bringer os tilbage til Morten Due Albrekstsen. Manden med den tvivlsomme blodfarve. For to år siden sigtede han efter at generere mindst 50.000 kroner ved det nyopfundne cykelløb Tour de Stige.

Det grinede den øvrige bestyrelse af.

Det behøvede de nu ikke.

Næsten 120.000 kroner blev det til. En kæmpemæssig hjælp, der gav mere end blot det økonomiske rygstød på daværende tidspunkt.

- Det skabte en tro på, at tingene kan lade sig gøre. Det gjorde det for mig og de andre frivillige kræfter, som har lagt ufatteligt mange timer i det her, siger Morten Due Albrektsen.

Som månederne og årene er skredet frem, har der på intet tidspunkt været andledning til at sænke forhåbningerne. For det er kun gået fremad.

- Derfor er der Tour de Stige igen. Men det er jo vokset. Vi er blevet bedre til at arrangere det og vi har flere indslag med. Så det er gået fra at være et sponsorcykelløb til at være en festdag med helstegt pattegris, livemusik, konkurrencer - og så videre. Det er en dag, hvor hele byen er med.

Annonce

Flere indvielser

Det må være en stor hat, Stige Boldklub bærer rundt på. For der er mange flere kaniner, der bliver hevet frem under samtalen med Morten Due Albrektsen.

- Vi skal også indvie parkouranlægget, der er blevet en realitet via fondsmidler for 700.000 kroner. Derudover vil vi som de første i Danmark have to udendørs spinningcykler stående, som alle kan bruge og ved hjælp af en app køre mod sig selv - og så spiller vi lokalopgør imod Søhus/Stige. Det bliver ikke vildere, griner han.

Alle de indsamlede kroner fra Tour de Stige skal helt konkret gå til:

Nye lofter, nye toiletter og håndvaske i hele klubhuset, restaurering af minibane, nyt lysanlæg til minibane og til den store bane.

Vær selv med i løbet eller kig forbi på dagen - det sker 14. september fra klokken 10.

Morten Due Albrektsen i omklædningen, hvor nye brusere blev vekslet til jubel fra såvel hjemme- som udehold. Det var temmelig pauvert førhen. Foto: Kristian Isaksen
Publikum er der nok af - så lad lige være med at styrte på målstregen. Foto: Marlene Berg Pallesen
Det plejer at være ganske festligt, når der er Tour de Stige. Foto: Marlene Berg Pallesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce